Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi fér bele az ex asszonnyal...

Mi fér bele az ex asszonnyal való kapcsolattartásba, ha van közös gyerek, annak tudatában, hogy új életet kezdtem, melyben szintén már ott egy kisgyermek?

Figyelt kérdés
Mi az ami sok, és mi az ami belefér, hogy ne bántsam meg a mostani páromat?
2010. okt. 26. 12:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Továbbra sem értem miért baj egy baráti viszony?! Miért ne szeretnék egymást, ha senki nem tett semmi rosszat. Elmúlt a szerelem, igen. Külön élünk, igen. Továbbra is szeretjük és tiszteljük egymást, mert ettől még család vagyunk, szülők vagyunk, igen.

Én nevelem a közös gyermekünket és ha új párom van, ő is elfogadja, hogy ennek a gyereknek van egy apja is. Attól, hogy ő belépett az életünkbe még nem kell a helyét átvennie. Az új asszony is fogadja el, hogy a párja meglévő gyerekének is van anyja is! Ennyi.

2010. okt. 26. 15:16
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Azért, mert ez zavarja az új párt. És ő a férfi életében fontosabb, mint te vagy. A gyereknél nem fontosabb, de nálad bizony fontosabb. Ha ez őt megnyugtatja, akkor apa ne ölelgessen téged. Ennyi. Ez meg téged miért zavar, ha már nem szereted az ex-et???
2010. okt. 26. 15:22
 13/18 anonim ***** válasza:

Ok, nálunk ez belefér. Nálatok nem.

Tanulság a kérdezőnek: mindenképp beszéld meg a pároddal, hogy ti hogyan gondoljátok és hogyan tudjátok elképzelni a jövőtöket, mert ezek igen hosszútávú döntések.

Abban úgy látom mind egyetértünk, hogy a gyerekek a legfontosabbak!

2010. okt. 26. 15:28
 14/18 A kérdező kommentje:
Szülők vagytok, de család már nem, különben együtt élnétek. A gyermeknek természetesen bele kell férnie mindkettőtök új életébe
2010. okt. 26. 15:28
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

Minek kellene beleférni?

Az ünnepeknek(születés,névnapok,iskolai),edzések,versenyek,havonta legalább két óra megbeszélni a gyermeketek jövőjét,egészségi/lelki állapotát,elfoglaltságait stb.

2010. okt. 26. 15:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi máshogy értelmezzük a család fogalmát. Talán ez nem mindennapos dolog, de mi így gondoljuk jónak.
2010. okt. 26. 17:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem gáz, csak ti már nem vagytok család. Neki az új párja a családja, no és a gyereke.
2010. okt. 26. 22:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Ezt nem csak én mondom, hogy család vagyunk, hanem ő is. Nekünk ez így jó. A távolélő nagymama, akit csak évente egyszer látunk, ő is a családhoz tartozik. Mi ilyen szinten nem teszünk különbséget, hogy akkor egymásnak a volt családja vagyunk, de a gyerek nekünk és mi neki a családja vagyunk... nekünk ez a felfogás sokkal zavarosabb. A család az család, ha már egyszer valaki beletartozik, akkor benne is marad, nincsenek kivételek, hogy igen, de x meg y egymásnak már nem családja. Szerintünk ez az, ami értelmetlen.

Nem kötelező egyetérteni velem, csak próbáltam válaszolni a kérdésre, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

2010. okt. 27. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!