Szívtelen lennék mert nem vált ki belőlem érzelmet már a családom és nem engedem a házamban élni őket?
Gyerekként szexuálisan bántalmaztak hosszú időn keresztűl, a családom sajnos nem hitt nekem. Később amikor kiderült igazat mondtam a nagymamámhoz kerültem ő nevelt fel én utána nem is tartottam a szüleimmel a kapcsolatot.
Nemrég meghalt a nagymamám ő kérte ne szóljak nekik ha meghal majd csak jóval később.
Végrendelkezett egyébként a nagymamám a ház amiben élnek jelenleg a szüleim is az övé volt, most pedig az enyém.
Amikor megtudták meghalt a mama megkerestek kérték adjam nekik a házat de nem szeretném. Nem szívesen beszélek velük de kértem, hogy keressenek lakhatást és ha találnak költözzenek ki mert el szeretném adni a házat.
Sokan mondják szívtelen vagyok mert nem engedem ott élni őket de nem akarok már ahhoz a városhoz kötődni ezért akarom eladni a házat.
Egyszerűen nem érzek semmit a szüleim iránt, nem utálom őket már de szeretni sem tudom őket. Talán valóban szívtelen dolog de hasonló helyzetben te nekik adnál egy házat úgy, hogy nem is neveltek?
24
Nekem a mama volt a minden, a ház amiben jelenleg élek is az övé volt ezt is nekem szánta és bár nem valami nagy ház de szeretek itt élni és azért is akarom, eladni azt amiben a szüleim élnek, hogy ezt a kis házat tudjam belőle felújítani.Nem vagyok gazdag de nem kell azonnal a pénz ezért kaptak haladékot a kiköltözésre. Nekem ők olyanok mint az idegenek és egy idegent sem engednék csak úgy a házamban élni, + nem is értem miért hiszik azt ez a ház nekik jár.
Nem vagy szívtelen. A helyedben már most elkezdenék intézkedni. A lakásból kijelenteni őket, megnézném a közműtartozásokat és a lakás tulajdonilapját, beszélnék ügyvéddel is.
Többet egy fillért sem adnék nekik.
BonBon4 nevű felhasználónak valószínű nagyon nagy gondjai lehetnek...
Egy rendőrségi ügy elég nyomós indok egy kitagadáshoz, kitagadás esetén pedig nem jár semmi de hát ő biztos jobban tudja ért hozzá...
* Te is olvasd el, a kitagadáshoz nagyon nyomós ok kell, a
Ptk nevesíti, hogy mik azok. Nem lehet csak úgy kitagadni, hogy nem jó a kapcsolat, és kész! Többet tudok a jogról, mint te, ha te jártas lennél benne, nem tennél fel itt kérdést róla!
* Tiltottalak hisztis pi.tsa, nem kapom meg üzenetedet!
*
Nagyon kevés eszed van de mindegy valószínű nehezen jártad kia nyolcat is de nem baj, egy rendőrségi ügy elég indok arra, hogy valakit kitagadjanak dehogy tíltottál csak fáj az igazság.
* * * Hagyatéki eljárás rendezi a helyzeteteket! Ahogy írtam, KÖTELESRÉSZ jár a nagymamád után a lányának/fiának! Azt kivonva hagyhatta rád, annyival kevesebbről rendelkezhetett rád!
* * * Jogilag vagy kifizeted a kötelesrészt, vagy ők vásárolnak ki, vagy ha egyiktek se teszi ezt, akkor el lesz árverezve a ház.
* *
* * Olvasd el mit írtam a kérdésemnél, kitagadás esetén nem jár nekik semmi. Kötelesrész sem.
"Nem dobom ki őket de a házat inkább eladom nem érzem úgy ők ezt megérdemelnék."
És szerinted így pereputtyostól kiveszi majd meg? Ki az a bolond?
Mi a garancia arra, hogy eltakarodnak, ha valaki megveszi?
Majd intézze a kilakoltatást az új tulaj, addig is ki tudja mennyire lelakják, tönkreteszik a házat bosszúból.
Én is néztem ilyen házat, a tulaj rokonai lakták szívességi alapon. Nem vettem meg, sejtettem hogy nem akarnak majd elmenni. Az új tulaj legalább egy évig bajlódott velük, mire eltakarodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!