Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenleg ...-né vagyok,...

Jelenleg ...-né vagyok, házas. Egy kicsit bosszant, hogy a környezetemben mindenki lánynéven szerepel, vagy azért mert elvált, vagy azért mert fel sem vette a férje nevét. Egy kicsit maradinak érzem magam. Hogyan tudom a lánykori nevemet visszavenni?

Figyelt kérdés
(elválni nem akarok) Sokba kerül? De baj lehet abból is, hogy mióta férjnél vagyok elvégeztem jó pár tanfolyamot, iskolát és a bizonyítványaim is mind a férjes asszonynevemen szerepelnek.
2024. márc. 16. 14:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%
Legyél te is elvált. Nincs még elég öntudatra ébredt Szabó Ancsa.
2024. márc. 16. 15:16
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Csak a kornyezet miatt ne tedd. A ferjemmel felvettuk egymas vezeteknevet kotojelesen, nem erdekli, ki mennyire tartja ot ezert ferfiatlannak vagy papucsnak
2024. márc. 16. 15:25
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Maradinak érzed magad amiatt, hogy nem ment tönkre a házasságod? Valószínűleg az ismerőseid tök boldogak lennének, ha még -nék lennének és nem ment volna tönkre a kapcsolatuk
2024. márc. 16. 15:29
 14/25 anonim ***** válasza:
34%
Én csak azt nem értem, hogy te x évvel ezelőtt, amikor férjhez mentél, nem érezted, hogy mennyire gáz valaki tulajdonának lenni? Most ébredtél öntudatra? Egyébként írják, hogy 10.000 Ft a névváltoztatás. Az valóban nem sok. De arra bezzeg nem gondolt a sok hülye, hogy az összes iratodat is le kell cserélned, ami viszont nem 2 fillér.
2024. márc. 16. 15:31
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

", hogy az összes iratodat is le kell cserélned, ami viszont nem 2 fillér."

Egyedül a jogosítvényért kell fizetni, ha a név nem csaaládi állapot miatt változik. A többi kerek 0 Forint.

2024. márc. 16. 15:53
 16/25 anonim ***** válasza:
44%

Nem olyan drága mulatság megváltoztatni a neved, de iratcserénél szerintem csak a házasságkötés miatti névváltoztatáskor kedvezményes, visszaváltoztatásnál nem. De az anyakönyvvezető tudja (elvileg a kormányablak is). Ami még macera az iratok mellett, hogy az összes helyen: bank, munkahely, miegymás jelezned kell, hogy változott a neved.

Mielőtt megváltoztatnád a nevedet azért gondold végig, hogy tényleg azért tennéd, mert most ez a divat? És azért a férjed sem utolsó szempont, hogy esne neki (a kötőjeles névváltoztatás az más).

Mi pár éve házasodtunk és -né lettem, utána a lánykori nevemmel (a munkában úgy ismernek, így nem volt kérdés, hogy az marad). A baráti- és ismeretségi körömben volt, aki maradt a lánykori nevén, de nem ez az általános, pedig nem vagyunk öregek. Elég sok -né van, jó páran felvették a férj vezetéknevét a sajátjuk helyett, néhányan pedig a kötőjeles formát választották. Van, aki férfiként kötőjellel felvette az asszony vezetéknevét is.

2024. márc. 16. 16:08
 17/25 anonim ***** válasza:
94%
Én is né vagyok a papírokon, de sose mutatkoztam még be úgy.
2024. márc. 16. 20:57
 18/25 anonim ***** válasza:
46%
Miért nem akarsz egyedi lenni? Attól, hogy mindenki lánykori néven él, neked miért kell? Ez nem a gimi, hogy ciki, hogy kilógsz a sorból.
2024. márc. 16. 21:30
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
Felületesné Antal Cecília
2024. márc. 16. 21:36
 20/25 anonim ***** válasza:
77%
én meg né és leånykori nevem áll az összes íratomon ja és hétköznapokon csak né kėnt írok alá ahol nem kell a teljes nevemet leírnom 22 éve ez nevem .
2024. márc. 16. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!