Mit gondoltok azokról, akik azzal beszélnek rá a családi összejövetelekre, hogy ki tudja meddig élnek még?
Jaj, szegény rokon, micsoda dolog hogy rá se néznek...
Ennek mindig oka van!
Én még a "ki tudja meddig élnek/ élek" kifejezést csak manipulatív céllal hallottam.
Meg egyáltalán, ha már egy ilyen elhangzik, megette a fene a csoda családi összejöveteleket.
Gondolkozzunk már.
Háát, ha ritkán találkoztok, akkor lehet benne valami, és aki ezt mondja, az már többet tapasztalt az életből, meg a halálból is, vagyis sok szerette/barátja halhatott már meg, hogy tudja mit mond. Persze ha gyakori találkozás ellenére gyakorta mondogatja ezt valaki, az inkább beteges, zsarolós, igen... Nem tudhatjuk...
Nekem egy szitu jut eszembe, kollégám mesélte néhány hónapja, hogy a barátnőjével Szegedre mentek romantikázni mindössze 2 napra. Megtudta ezt egy szegedi rokona, akivel nagyon rég találkoztak, és már régóta tervezték, hogy majd mennek együtt horgászni egyszer, blabla... Évtizedek óta ment ez a duma online, anélkül, hogy valóban találkoztak volna.
Na és amikor az meglátta a facén, hogy a kollégám épp kitette, hogy elfoglalták a szállást Szegeden, lecsapott, és addig nyaggatta, míg nem találkoztak azonnal a városban. A barátnő inkább egyedül wellnessezett vacsoráig a hotelban, nem akart velük menni. Másnap szintén hagyta magát meggyőzni a kolléga, a barátnő meg elvolt egyedül. Még jó, hogy ilyen megértő nő.... És bár napokig bosszankodott a kollégám, hogy így keresztbe húzták a romantikus hétvégéjüket, meg hogy soha többé nem írja ki hogy hol van épp..., néhány héttel késöbb meghalt ez a szegedi rokona. Úgyhogy azóta meg áldja az eget, hogy hagyta magát rábeszélni a találkozásra, mert ha nem tette volna, mostanában nagyon bánná. Akkor látta utoljára őt...
Hány éves az illető?
Nekem elsőre az öngyilkosság veszélye ugrott be. Sokszor (pontosabban állítólag mindig) adnak jelzéseket, amiket a környezet nem tud értelmezni.
Nem érdekel - aki érzelmileg zsarol, azzal nem tartom a kapcsolatot - szóval gyakorlatilag senkivel a rokonságban.
Köszönjék maguknak.
11:57
Igazad van, haljunk meg egyedül magányosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!