Hogyan segítsek rajtuk?
Mik a lehetőségeid?
Amúgy biztosíts nekik lakhatást, munkát és szakemberi segítséget.
Haladj lépésről-lépésre!
1. Kezdj el nekik külső, pozitív ingereket adni! Olyasmikbe vondd be őket, amiről tudod, hogy nem rossz képességekkel rendelkeznek vagy élvezték korábban. Csinálj olyan programokat, amikre elmennek, amik neked is kevés, nekik (szinte) semmi költségbe nem kerül. Pl. főzzetek együtt! Főleg akkor, ha pl. a munkahelyedre vagy más helyre viszel valami születésnapi vagy egyéb dolgot, és ahonnan vissza tudod csatolni a pozitív értékelést. Adj eleinte sok, később kevesebb, de sosem "átlátszó" dícséretet! De ez lehet biciklitúra stb. Bármi.
2. Később puhatold ki az érzéseiket, álmaikat, hogy mit szeretnének, és olyasmi jellegű programokba vondd be őket!
3. Ezek alatt mindig óvatosan (és felkészülve az akár rettenetes, de nem neked szóló kitörésre), kérdezd meg őket, hogyan látják a helyzetüket. Sosem "Tedd ezt vagy azt!", hanem "Mi lenne, ha jelentkeznél stb." jelleggel adj nekik löketet.
4. Az előttem szóló jól rákérdezett. Mennyi időt és pénzt és energiát bírsz rászánni? Lehet, hogy az elején a lakhatásukat részben (bérlakás)/egészben (nálad) neked kell megoldani. Ha átképzésről van szó, azt szinte tuti neked kell fianszírozni.
Remélem sikerrel jársz!
Folytatva:
Ha sikerül őt ebből kisegítened, akkor vagy életre szóló barátod lesz vagy igyekszik majd ezt elfelejteni a segítségeddel is együtt. Emiatt nem biztos, hogy érdemes neheztelni rá majd, mert ő az egész traumát az elejétől a végéig (és ebbe a segítséged is beleesik) el akarja majd felejteni, vagy az anyja felett érzett harag miatt majd sajnos a segítségedet is elfelejti. Azért ez utőbbira nagyon nincs garancia.
Ez a nő nem anya. Sok humanoid nőstény azt a kapa földet sem érdemli meg, amit a végén rálöknek, és az engem nem érdekel, milyen trauma miatt ilyen.
44F
Először érdemes megnézned egy videót, azonnal megtalálod az interneten.
A címe : Az elnyomás oka .
Ebből megtudhatod, hogy milyen emberi viselkedés okozhatja ezt az állapotot, amit megfigyeltél, és lehet, hogy a megoldásokra is rátalálsz.
Sok sikert.
Kérdező, nem baj, ha nem tetszik, nem is azért mondtam, hanem mert így gondolom.
A szlő dolga ez: [link]
Az én anyám ezerszer többet tett, mint ez a leírt némber, mégis nagyon megmártottam benne a kést. A terápiám alatt/miatt megértettem mi volt a bajom vele gyerekkoromban és miért haragudtam rá 20 évvel később. Ő nehezen, de megértette a hibáit, és bocsánatot kért tőlem! Ez lényeges.
5, az anyjuknak kötelessége lenne a bajait kezeltetni. És nincs az az ok ami elfogadhatóvá tenné azt, hogy a gyerekeit megnyomorítsa.
Azt pedig érdekesnek tartom, hogy egy köszönöm nem fért bele a mezőbe, de leoltod azt aki segíteni próbál, még ha kissé el is ragadtatta magát. Nem én voltam, de szeretném neki megköszönni helyetted mindazt amit leírt. Amúgy a kérdésekre miért nem válaszolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!