Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen középső gyerekként...

Milyen középső gyerekként felnőni? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Mármint.. hogy kezeltek a családban?

Mindig is elhíresült volt, hogy a középső gyerek el van felejtve, kevésbé figyelnek rá, kevesebb nyomás, nagyobb szabadság mint az első szülöttön és legfiatalabbon.

Én középső vagyok és ezt tapasztaltam, mindig úgy voltak vele, hogy csináljak amit akarok.

2024. febr. 18. 09:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%

Ezt a középső gyerek mindig elvan felejtve, én átéltem.

Anyukánk, beteg volt, mondták is hogy nincs sok hátra neki. Az emlékezetével is problémák voltak már. Bementunk 3-man a kórházba hozzá és mind a két tesomat megismerte, tőlem meg azt kérdezte, hogy ki vagyok.

2024. febr. 18. 11:47
 12/16 anonim ***** válasza:
51%

Legidősebb vagyok. Le se sz*rtak sose. Csak nőttem, mint a gomba. Persze mindentől elvoltam tiltva. Menekültem, amint tudtam.

Középső gyereknek is jobb, mint legidősebbnek. Őt már nem fogták annyira, elmehetett bulizni is, későn érhetett haza, de közben figyeltek a tanulmányaira, sokáig babusgatták.

A legkisebbről viszont lehetőleg ne is beszéljünk. Totális odafigyelés hiány. Míg én rám nem figyeltek, de tiltottak mindentől, úgy rá nem figyelnek és nem is tiltják semmitől, még annyira sem mint a középsőt. 14 évesen már ivott, cigizett, szexelt, a szüleim csak nevettek rajta, hogy haha, egyszer élünk meg legalább nem tolvaj lett belőle.

Van egy barátnőm, ugyanígy 3 gyerekes családból, ugyanezt érzi ő is. Igazából mindegyikünknek xar.

Mi tiltva voltunk és totál lexarva. A középső gyerek gyengédebben volt fogva de már jobban ügyeltek rá, viszont ő se tud sehogy jót csinálni, mert a kisebb mindig a jobb marad, az ő kisbabájuk, az idősebbhez meg mindig csak hasonlítják.

A legkisebbnek sem jobb, mert elkényeztetett taknyosok, akik folyamatos szeretethiánnyal küzdenek.

De melyikünk nem?

2024. febr. 18. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:
48%
Alapból semmi jelentősége, hogy hanyadik vagy. Inkább a családod sajátosságaiból adódik, hogy kik lesznek előnyösebb vagy hátrányosabb helyzetben. Mindig van egy kedvenc. Amúgy fizikailag is képtelenség egyenlő bánásmódban részesíteni két embert, de sokszor egyértelműen kivételeznek is a rokonok. Én már emiatt elvből is csak egy gyereket tervezek, ha lesz egyáltalán. (Mert magam is undorító szintű kivételezést tapasztaltam a rokonaimtól, teljesen ok nélkül és érthetetlen mértékű szinten.)
2024. febr. 18. 12:39
 14/16 anonim ***** válasza:

6-os, dehogynem. Nem tudom, feltűnt-e, amit írtam, hogy a kicsit gyerekként kezelik felnőtt létére, engem lszrtak, a középső meg a király :D

Mindkét tesóm fiú.

2024. febr. 19. 10:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem nagyon sikerül itt néhány embernek gondolkozni. Neked felttünt amit én írtam? Vagy bárki más írása? Esetleg az feltűnt, hogy más esetek is léteznek? Van ahol a lányt részesítik előnyben mivel lány, van ahol a fiút, van ahol a legkisebbet, van ahol az elsőszülöttet, stb. Ami egyezik az az, hogy valakivel kivételeznek. Ami különbözik az pont a sorrend. Borzasztó, hogy az emberek annyira korlátozottan gondolkodnak, hogy a saját esetükön nem látnak túl.
2024. febr. 19. 13:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Elnézést azt elfelejtettem nem a 6 os vagyok
2024. febr. 19. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!