Gyermekkel küldöldre menni és ott élni? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Férjem pár hónapja dolgozik Németországban,kiküldetésben, szállását a cég biztosítja.
Rossz ìgy nekünk, hiszen van egy 2,5 éves kisfiunk, aki lassan ovódás lesz.
Férjemmel tervezzük, hogy minket is a gyerekkel kiköltöztet Németo-ba, de egyelőre ijesztőnek tűnik a helyzet. Nekem legalábbis.
A munkatársai, akik magyarok elmondták neki, hogy albérletet nem olyan egyszerű ott sem kivenni, főleg nem kisgyermekkel. Ez mennyire valós?
Illetve, ha elmegyünk vele, mik a teendők, gyermek szempontjából: TB, ovi, hogyan intézkedjek, mi alapon kapnék én,s a gyerek ingyen orvosi ellátást pl, ha nem dolgoznèk,amìg ő nem ovis?
Minden információt szívesen fogadok ezzel kapcsolatban!
Egy Anyuka
19.
Hát persze kérdező! Ezt nagyon alaposan elő kell készíteni, pontos információk alapján.
Nem tudom, hogy vannak-e erre "szakosodott" irodák ott, akik mindent intéznek ilyen esetben.
Mert a spanyoloknál pl. vannak, igaz fizetni kell, de pontos, megbízható információt kapsz, ingatlan ügyintézésben mindent lebonyolítanak, friis letelepedők személyes iratainak a rendezését is elvégzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!