Gyermekkel küldöldre menni és ott élni? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Férjem pár hónapja dolgozik Németországban,kiküldetésben, szállását a cég biztosítja.
Rossz ìgy nekünk, hiszen van egy 2,5 éves kisfiunk, aki lassan ovódás lesz.
Férjemmel tervezzük, hogy minket is a gyerekkel kiköltöztet Németo-ba, de egyelőre ijesztőnek tűnik a helyzet. Nekem legalábbis.
A munkatársai, akik magyarok elmondták neki, hogy albérletet nem olyan egyszerű ott sem kivenni, főleg nem kisgyermekkel. Ez mennyire valós?
Illetve, ha elmegyünk vele, mik a teendők, gyermek szempontjából: TB, ovi, hogyan intézkedjek, mi alapon kapnék én,s a gyerek ingyen orvosi ellátást pl, ha nem dolgoznèk,amìg ő nem ovis?
Minden információt szívesen fogadok ezzel kapcsolatban!
Egy Anyuka
szia, én csak a müncheni viszonyokat ismerem: oviba nagyon nehéz/lehetetlen bekerülni. KiTa fizetős és ott sincs nagyon hely.
Lakáskeresés a fizetésedtől és szerződésedtől függő, illetve, hogy mióta tart a szerződés, de minimum elvárt: pozitiv SUFA, utolsó 3 havi fizetéspapír, számlák (legalább telefon). Többség nagyon nehezen talál lakást. De, hogy mindenki albérletben lakna az azért nem igaz, nagyon sokan saját házban lakásban laknak itt is.
De mint előttem is írták tartományfüggő nagyon.
Németországban élek, kifejezetten szeretek itt lenni.
Elöször a férjed keresgéljen lakást, ahol dolgozik - a hely ezek szerint adott, de tényleg nem mindegy, melyik része Németországnak, nagyon eltéröek a lehetöségek.
Az immobilienscout nem túl kedvelt, mert aránytalanul drága, legtöbbször van közvetítöi díj is, a legtöbbször a helyi hirdetésekben kedvezöbbeket lehet találni, illetve az ottani munkatársaktól is kérhet segítséget.
Az óvoda nagyobb helyeken problémás, kisebb helységekben nem igazán gond helyet kapni.
A betegebiztosítást a férjeden keresztül megkapjátok, ahol az anya otthon van, ott a férjnél vannak családi biztosítás keretében.
ECO am mittwoch
Evo am sonntag ha jól emlékszem. Érdemes nézelődni az újságban ez egy ingyenes nemet lap bw tartományban de talán mindenhol nem tudom. A mai modern világban kevesen olvasnak újságot!
a ferjed huzzon le 1 evet minumum a jelenlegi helyen hhogy legyen Schufa-ja, vegyen ki alberletet hogy ne a munkaadotol függjön (feleseg+ gyerek az minimum 2 szoba kb 60 nm)
3 havi kauciot le kell tennie kp-ban + erre jön az äram.
a Kindergarten az fizetös, de lehet rä tämogatäst kerni az önkorinäl ha olyan az anyagi helyzetetek.
Nagyon köszönöm Nektek!
18-as, ezt annyira jó,hogy megírtad! Egyes itthoniak szerint minden adott külföldön,csak mi nem merünk lépni és bonyolírjuk túl...azért ez nem teljesen így van,most ezt csak megerősítetted számunkra, így ezek alapján próbáljuk majd akkor a munkát intézni, ugyanis az, hogy legyen biztosításunk egy nagyon fontos dolog.
igen jelentkezen egy német céghez ,aki német munkaszerzödėst ad neki .
utån kereshetek lakást is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!