Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni olyan vendégge...

Mit lehet tenni olyan vendéggel, aki nem akar hazamenni?

Figyelt kérdés

Van egy rokonunk akit meg hívtunk hozzánk és egészen egyszerűen nem akart hazamenni. Nem azért mert napokra hívtuk, hanem egyszerűen nincs semmi gátlàsa gondolom, nem zavarta, hogy már útban van.

Ez egyszer történt meg, azóta nem hívtuk de mit lehet egy ilyen emberrel tenni? Rokon, kedveljük, ezért nem akartunk bunkók lenni, de köpni-nyelni nem tudtunk ettől.

Volt már Veletek hasonló? Mit lehet ilyenkor UDVARIASAN tenni?

2024. jan. 1. 16:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
85%

Gyere át holnap ebédre. Kb 4-ig ráérünk. Várunk szeretettel!

Vagy

Gyere át pár napra, ha van kedved! Szerdáig ráérünk. Utána már dolgunk van.

2024. jan. 1. 19:27
 22/31 anonim ***** válasza:
19%

Egyetlen dolgot tehetsz ilyenkor. Ha csakis úgy hívod meg, hogy a következő programod fixen ott.van az ő vendegsegbe hivasa utan es arra hivatkozva muszaj lesz hazamennie.

Termeszetesen ezt elore kell neki mondani is.

Nehany pelda: ebedre hivjatok, es nem akarod, hogy este 9-kor meg kerulgesd es idegeskedj nem akar-e nalatok aludni. Akkor ugy hivod meg, hogy aznap 8ra szerveztek magadnak mozit, masik agi rokonhoz esti italozast, vagy a gyereknek akkor van valahol.valamije es erte kell mennetek. stb. Meghivas ebben az esetbe igy szol gyere delre ebedre, es olyan 4-ig szabadok leszunk, utana nekunk van szinhazjegyunk, mozijegyunk mas programunk igy legkesobb 5kor kikiserunk a buszodhoz vagy hat egyutt indulunk.valamerre.

Masik delutanra jon. Felkeszultok, hogy nalatok ragadhat ejszakara, akkor reggelre szeveztek programot alias: mentek uszodaba, kirandulni, elutaztok stb. es szepen meg is mondjatok akkor aludjon nalatok, ha o is fel tud kelni 7kor mert ti 8kor elhagyjatok a hazat:-).

2024. jan. 1. 19:35
 23/31 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen esetben megmondtuk, hogy dolgunk van és legyen szíves mostmár hazamenni.
2024. jan. 1. 20:20
 24/31 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem mondd meg neki hogy majd este szeretnétek már készülődni a másnapra. Hazudni nem kell csak ha teljesen retardált. Lehet ő így szokta meg hogy ha már zavarja valaki őt vendége, akkor megmondja neki hogy figyelj Feri menj már mit vagy itt még mindig. És mivel nem mondtatok semmi ilyet azt hitte nem zavar, ő meg jól érezte magát.
2024. jan. 1. 20:28
 25/31 anonim ***** válasza:
79%
Megmondod, sok dolgotok lesz, ideje hazamennie.
2024. jan. 1. 20:43
 26/31 anonim ***** válasza:
87%
En sehol nem szeretek 2-3 oranal tovabb lenni, a 3 ora is mar nagyon karcos. A sajat szuleimnel sem, nem tudom miert. De ebbol az kovetkezik, hogy en sehol nem vagyok nem szivesen latott vendeg, es mindig tudom, mikor eleg belolem (illetve nem is varom meg azt a pontot, hogy besokalljanak tolem). Nekem olyan furcsa ezeket olvasni, hogy befeszkelik magukat valahova a rokonok.
2024. jan. 1. 23:16
 27/31 anonim ***** válasza:
85%

Volt nekünk is szerencsénk ilyen látogatókhoz. Ezek nem képesek észrevenni magukat, beülnek, és ott vannak, amíg eltelik az egész nap. Állandóan csak beszélnek, véget nem érő módon, pedig egyáltalán nem érdekel, amit mondanak, nekik meg az nem esik le, hogy esetleg a másiknak dolga van, vagy egyszerűen eleget volt már itt. Ezek nem ismerik az illemet, és nincs érzelmi intelligenciájuk sem, hogy mindez leessen nekik.

Ha a nap vége közeledik, nyugodtan mondhatod nekik illedelmesen, hogy "Ne haragudj, de nagyon elnyomott az álom, lassan le kéne feküdni.", vagy valami hasonlót. Vannak apróbb trükkök is, amivel lehet segíteni, hogy észrevegye magát, ha van valós alibi, pl.: "Pill, kiugrok megnézni, van-e a kazánon", "Adok már inni a tyúkoknak, mindjárt jövök", elkezdesz mosogatni, stb.

Egyébként meg az ilyeneket legközelebb nem hívjuk, ezek olyanok, hogy minden héten beülnének egy teljes napot átdumálni.

2024. jan. 2. 10:21
 28/31 anonim ***** válasza:
29%

10-es, én mondjuk simán a másik bunkó szemébe mondom, hogy oké, akkor ma délig el lehet menni.

Ha ez nem sikerül neki, akkor kihívom a rendőrséget - és igen, kijönnek. Külföldön élek, itt nem szroznak. Ha felhívom, hogy gáz van, mert xy nem hajlandó elmenni a házamból, tízpercen belül csengetnek és kipaterolják.

Kedves nő vagyok, szívesen látok max 3 napra vendéget. Akinek ezt derogál megérteni, esetleg nem megy magától, azt kidobatom erővel.

2024. jan. 2. 10:24
 29/31 anonim ***** válasza:
65%
Ha pedig egy napról van szó, akkor is felállítom őket legkésőbb 3-4 körül - olyan nincs, hogy ő nem megy haza.
2024. jan. 2. 10:25
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen emberek nem veszik észre se magukat, se a környezeti "jeleket" vagy utalásokat, hogy már ideje lenne távozniuk. Ez amúgy, legalábbis szerintem, hatalmas udvariatlanság és bunkóság.

Ha mindenképp annyira imádjátok őt, akkor adjatok meg mindig valami intervallumot, hogy "Józsi délután 4ig van időnk de utána dolgunk van." Ebbe belekötni se lehet, meg sértődés se lesz.

De ha 4kor is még vért izzadva kell kiimádkozni a lakásból, akkor nem hívnám meg többet soha. Pofátlanság mások nyakán lógni.

2024. jan. 18. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!