Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám lelki gondjain hogy...

Anyám lelki gondjain hogy tudnék segíteni?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lett, de lehet tudtok tanácsot adni...előre is köszi.

Anya mindig is emberekkel foglalkozott, nagyon jó kapcsolatai voltak , szerette mindenki, jó természetű 50-es nő.

19-ben amikor a covid megjelent, erősen oltásellenes lett, ennek hatására elvesztette a munkahelyét.

Közel három évig itthon volt . Én már előtte elköltöztem, az öcsém a covid alatt ment el otthonról.

Az utóbbi években úgy látjuk, beszűkült az élete. Persze, ugyanúgy tartja a kapcsolatot mindenkivel, néha eljárkál otthonról, de erősen lefogyott, elhanyagolja magát és erőtlen lett, nem eszik normálisan, van hogy naponta egyszer..de szerinte ez rendben van.

Ebben az évben sikerült elhelyezkednie a szakmájában , viszont két hónap után elkuldték, mert állandóan hirtelen fellépő fejfájás, hányinger gyötörte.

A Verkepe jó, pajzsmirigy rendben és másodszorra megy vissza belgyógyászhoz jövő héten. Én rendszeresen járok hozzá, úgy tűnik jól van, de közben látszik rajta hogy nem. Vagy van amikor úgy megyek, hogy az ágyban fekszik és "szenved"...(ne aggódj egy napig fog tartani és elmúlik...) De ez nem normális már évek óta ez megy.

Leültem már vele beszélni többször..hát olyan lelki dolgok../persze, ezek okozhatják a testi dolgokat, nem találnak nála semmit/de nem mondja el konkrétan mi bántja.

Az öcsém ha hazajön akkor bevonul a barátnőjével a szobába két napra , enni előjönnek, de anyával konkrétan nem beszélgetnek annyit mint amennyit igényelne szerintem.

A párom is rendszeresen jár anyához mert O is aggódik érte.

Erős dohányos lett , drasztikusan lefogyott,a hangulata ingadozó.. Úgy érzem titkol valamit ,nem mond el.

Testvérei mellette vannak és próbál a család is segiteni, mert mindenki látja mi van, de nem együttműködő. Többen a családban tőlem várják a megoldást hogy én hassak rá , de nem tudok.

Bebeszélte magának hogy laktózérzékeny , mit ehet és mit nem..holott semmi orvosi alátámasztás nincs emögött hogy ételintolerancia lenne a háttérben.

/Rokonok szerint saját maga okozza magának a gondokat..és hogy mi a gyerekek hirtelen pár év alatt otthagyták a családi házat és ezt nem tudja feldolgozni/

Most hogy itt a karácsony időszaka , most ez lefoglalja, és nincs egyedül sosem , de januártól kezdődik elölről az egész.

Nagyon makacs, nem hajlandó más munkakörben dolgozni , mindenre kifogása van . (Ez fizikai munka ezt nem bírom, itt ülni kell egész nap az unalmas ...) ő nem azért szerzett két diplomát hogy ezt,azt csinálja. De a betegsége mellett nem csinálhatja az eredeti szakmáját. Hobbija nincs.

Apa nem a szavak embere de hétvégente is dolgozik őhelyette is maszekban, most hogy anya megint munkanélküli elgondolkodott a munkahelyváltason vagy külföldön.

Mit tudnék csinálni? Már ebbe én is bele fogok bolondulni úgy érzem...

2023. dec. 9. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos amíg édesanyád nem ismeri el magának, hogy gond van, addig nem nagyon fogtok tudni segíteni. Neki kellene megfelelő terápiás szakembert keresni, és újra felépiteni magát.

Én is 50-es nő vagyok és anya is. Most egy olyan munkahelyen dolgozom, ami "papíron" nem méltó hozzám.. (nekem is két diplomam van), de jól érzem magam a munkahelyen, szeretek bejarni, és ez nagyon fontos szerintem.

Szerencsére anyagilag meg tudom tenni, hogy olyan helyen dolgozom, ahol nem kell a diplomam, és úgy érzem, anyud is meg tudná tenni. De ehhez meg kell gyógyulnia... Ahhoz viszont fel kell ismernie, hogy baj van.

2023. dec. 9. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy.
2023. dec. 9. 15:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, anyukád felnőtt ember, nem tudsz helyette eljárni szakemberhez, ha ő sem látja be, hogy valami gebasz van. Bár megértem, hogy rosszul esik látnod, hogy megy lefelé a lejtőn.
2023. dec. 9. 16:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ott benne valami mély harag is? A jó kapcsolatait, a jó munkahelyét, mindenki szeretetét "elvesztette", mert kiállt az oltásellenes nézetei mellett.

Nem-e az van, hogy az "elvesztette" azt jelenti, hogy "kiutálták" őt?

2023. dec. 9. 16:07
 5/10 A kérdező kommentje:

A munkahelyet azért kellett ott hagynia mert nem lehet azt megcsinálni, hogy de.11 kor még jól van aztán délben meg rosszul és haza megy. És ez ment végig a próbaidő alatt is.

A főnököt személyesen is ismerte előtte is , elintézte neki a magasabb fizetést is. De így nem lehetett sosem tervezni előre , hogy egyik pillanatról a másikra előjön neki ez és akkor haza kell mennie.

2023. dec. 9. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Neki kéne akarni a javulást, ez volna az első.
2023. dec. 9. 17:26
 7/10 babyboom567 ***** válasza:
100%

klimax.Simán tud ilyeneket produkálni.Szerencsétlenségre,még ti is elköltöztetek, covid mizéria is volt,minden egyszerre jött.

De a kérdésre válaszolva, TE semmit sem tudsz tenni, amíg ő nem AKARJA.

2023. dec. 9. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem kell beleőrülnöd abba, hogy ő valamibe beleőrült. Tényleg lehet bármi: szervi betegség, ennek a kiderítése az orvosok dolga, klimax, szerepvesztés, depresszió, rossz táplálkozás, rossz természet (tán mindig is az volt, csak nem vettétek észre). Te egyszer elmondod, hogy aggódsz érte, és csinálja végig az összes kivizsgálást, ételintoleranciát is, és menjen pszichológushoz, mert ez így senkinek nem jó. Ennyit tegyél, és a továbbiakban vond ki magad a mártirságából. Felnőtt értelmes ember, tudja, hol talál segítséget. Nem nektek kell istápolnotok, mint egy gyereket. Ha a viselkedésével elmar maga mellől, mert elveszi az életkedveteket, az az ő felelőssége, nektek nem kell őt ebben kiszolgálni.
2023. dec. 10. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Te foglalkozz a saját életeddel, ne anyádat mentsd meg saját magától.

Simán lehet szervi baj, nagybátyám pl 30 kilót fogyott, étvágytalan volt, stb. mire végre megtalálták benne a daganatot.

2023. dec. 11. 12:12
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

Covid 2020 marcius.

Anyadrol mindent elarul hogy oltastagado lett aki emiatt a munkajat is elveszitette.

Elfogadom hogy valaki nem keri, sajat dontes. De azert az mas szint amikor valaki emiatt elveszti az allasat.

Megjegyzem, az akkor beoltott jo par milliard ember nem kezdett el hullani a vakcina miatt. Pedig aztan hogy mondtak az altudomanyos covid tagadok hogy mindenki meghal aki oltat..

2023. dec. 13. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!