Mit tegyek, hogy a férjem aktívabban vegyen részt a családi eseményeken?
Ilyenekre gondolok, hogy szüleim, testvéreim, párjuk, gyerekeik születésnapjai, névnapjai, ha tartunk ilyen rendezvényt, időnként hagyományos vasárnapi ebéd stb.
Idén eddig egyedül anyukám szülinapján vett részt, meg húsvétoltunk. Ezzel szemben például a bátyáim és a párjaik mindig ott vannak.
Hozzáteszem, a saját családjával is hasonló a helyzet. Egyébként jó a kapcsolata a családommal, nem volt soha semmi vita, azzal indokolja a távolmaradását, hogy utazással együtt heti 50 órát dolgozik + ház és gyerek körüli teendők, és a kevés szabadidejét inkább sportolással tölti. Vagyis finoman, elegánsan becsomagolva, de azt érzékelteti, hogy a családom sokadlagos a rangsorban.
Persze ezt így nem adom tovább a családomnak, de gyakran ég a pofám, amikor megmagyarázom, miért nincs ott.
Lássuk csak..
Van két szülőd, két testvéred, azoknak asszony, legyen 1-1 gyerek. Ez összesen 8 születésnap eddig. Azt írod, néha névnapoltok is. Legyen mondjuk a születésnapok fele, vagyis tartsatok 4 névnapot. 12-nél járunk. Azt írod, a saját rokonai eseményein sem nagyon vesz részt. Legyenek ők egy kevésbé összetartó család, tartsanak csak évi 4 ilyen bulit. 16. Hiányolod a vasárnapi ebédekről is. Legyen havi egy, már 28 családi eseménynél járunk. Aztán ott van a húsvét, karácsony, augusztus 20., számoljunk 1-1 napot ezekre, 31. Biztos van időnként valami különleges alkalom: ballagást, diplomát, munkahelyi előléptetést, házassági évfordulót stb. ünnepeltek, legyen évente 2 ilyen. 33.
52 hétből áll egy év, te pedig azt várod a férjedtől, hogy ezek majdnem kétharmad részét olyan módon töltse, ami nincs ínyére. Ez abnormális hozzáállás részedről.
1) Miután valaki nemhogy a belét kidolgozza, de még otthon is megfelelő arányban kiveszi a részét a teendőkből, azt várod, hogy számára elpazarolt módon töltse a szabadidejét.
2) Azt hiszem, a házasságban élő magyar emberek 80%-a irigyelhet téged. Mind férfiak, mind nők részéről ismerjük azokat a siralmakat, hogy a másik fél elkényelmesedik, elhízik, sörhasat vagy extrém bulát ereszt - ezek szerint neked nem kell ilyesmivel küzdened, vagy ha igen, a férjed tesz ellene, hogy másképp legyen. Ehhez képest neked ez a kvázi kivételes helyzet nincs ínyedre.
3) Formáljátok a családi programokat a férjed ízlésére és menjetek el vele sportolni. Erre sem lenne nyitott?
2-re: Az biztos út a házasság tönkre tételéhez.
Kérdezőnek:
Nem utálja a családodat, csak sokat dolgozik. Ha jól értem a rendes munkáján felül a családi ház körül is dolgozik. Ez sokszor elviszi a hétvége egyik napját, ezt tapasztalatból tudom. Pláne, ha még a gyerekekkel is érdemben foglalkozik. A másik nap meg részben pihenni akar, részben meg a kedvtelésének (sport) hódolni.
Ha jól sejtem, nálatok elég sok családi összejövetel lehet. Szüleid, testvéreid, azok párjai, gyerekeik stb. + "időnként hagyományos vasárnapi ebéd". Még ha időnként össze is vontok köszöntéseket, akkor is úgy saccolom 2-3 hetente van nálatok valami összejövetel.
És akkor még ott van a saját családja is.
Őszintén szólva, ez nekem is sok lenne.
Mikor szoktatok kettesben otthon ebédelni? Annak is megvan a maga meghitt hangulata. Vagy mikor mentetek el valahová egész napra, mondjuk kirándulni?
Nekem nagyon úgy néz ki, hogy a te családodat látogatjátok folyton folyvást.
És megértem, ha ez a férjednek sok. Kompromisszumról lehet beszélgetni, de azt elvárni, hogy az összes alkalommal elmenjen veled, az túlzás. Ha évente 8-10 alkalommal elmenne veled (ebbe beleszámoltam karácsonyt és húsvétot is), azt reális kompromisszumnak tartanám. Vess föl neki egy ilyen jellegű kompromisszumos ajánlatot!
Hülyét is kapnék, hogyha kb majdnem minden második hétvégén anyóséknál lenne valami családi banzáj és a férjem azt akarná, legyek ott.
Tudod, mikor! A hétvége arra való, hogy pihenjünk, kettesben, nem ennek-annak a szülinapjára, névnapjára meg a franc eseményre menjünk.
A családod nem bír megülni a sggén, hogy muszáj minden unokatesó névnapjára is bulit szervezni? Akkor szervezzenek, de a férjedtől ne várd el, hogy minden hónapban egy napot ott töltsön. Ez nonszensz.
időnként hagyományos vasárnapi ebéd - ettől meg el kellene már szakadni, és nem majdnem minden vasárnapot anyuéknál tölteni.
Felnőtt emberek vagytok, SAJÁT családdal, töltsétek kettesben a vasárnapot. Főleg a vasárnapot, amikor hétfőn már meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!