Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a szerelem és...

Mi a különbség a szerelem és a szeretet között?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 11:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A szerelem a testi vonzalomtól több, a barátaidat is szeretheted, de velük nem feküdnél le.
2010. okt. 20. 11:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem általában nem tart hosszú ideig. Hirtelen fellángolás is lehet. A szeretet sokkal erősebb kapocs két ember között. A szerelem általában elmúlik a párok között és felváltja a szeretet.
2010. okt. 20. 12:08
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Röviden ég és föld.

Bővebben: A szerelem önzőség, egy vágy, egy érzés, azé, aki érzi. A szeretet önzetlen, nem érzés, hanem cselekvés, amikor azt adjuk a másiknak, ami neki jó, amitől jól érzi magát. (És nem azt, amit mi kívánnánk, ha a helyében lennénk. Csak akkor, ha ez a kettő ugyanaz. Elég sokszor ugyanaz, de nem mindig! Erre jó figyelni, ha lehet, megkérdezni a másik embert, akit szeretünk, hogy mi lenne a jó neki?)

2010. okt. 20. 12:10
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem az egyik legfőbb különbség az, hogy a szerelem kizárólagos, vagyis egyszerre csak egy emberbe lehetsz (igazán) szerelmes. A másik nagy különbség pedig az, hogy a párok közt van egy olyan jellegű intimitás, ami barátok és távoli ismerősök között nem feltétlenül.
2010. okt. 20. 12:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor ha van egy barátom, aki iránt többet érzek, mint szeretet, vagy szeretet, de jóval mélyebbet, mint egy átlagos barátnál, akkor jó eséllyel szerelmes vagyok bele? Régebben szerelmesek voltunk, de elmúlt. Lehet most újra lánralobbant?
2010. okt. 20. 12:26
 6/15 A kérdező kommentje:

szeretetet*

lángralobbant**

2010. okt. 20. 12:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ... érzel pillangókat a hasadban repdesni amikor vele vagy, vagy sem!

Előző szerelem, utóbbi szeretet!

2010. okt. 20. 14:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem pillanatnyi,a szeretet tartós...
2010. okt. 20. 15:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

a szerelem egy nagyon intenzív, felfokozott, koncentrált vágy + érzelem + energia "gombolyag", ami nagy érzelmi és szexuális feszültséghez vezet két ember között

alapvetően önző, és a saját vágyaid irányítanak a másikat illetően, magadnak akarod a másik illett.

a szeretet az egy csendes, mély törődés, és a legfontosabb különbség az, hogy örök értékeken alapszik, ezért tartós, illetve hogy nem önző vágyaid vezetik, hanem önzetlenül a másiknak akarsz jót elsősorban.

előfordulhat nagyon ritkán, hogy szerelem és szeretet egyszerre van jelen két ember között, ez egy eléggé idilli állapot, de szerintem nagyon kevés ember tapasztalja meg élete során.

ez akkor fordul elő, amikor két ember már eléggé ismeri egymást ahhoz, hogy közös értékek és mély szeretet kösse össze, viszont még elég izgalmas a kapcsolatuk, hogy a szerelem még lángoljon.

kell hozzá az érzelmeink és az önzőségünk tudatos kontrollálása.

2010. okt. 22. 10:42
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megismertem a párom, nagyon szerelmes voltam, ami szépen lassan átalakult szeretetté.

Aztán évek múlva megint lángra lobbant és úgy éreztem sosem voltam még ilyen szerelmes belé, ami most megint kezd átalakulni erős szeretetté, de még jöhet újból a szerelem!!

8 éve vagyunk együtt.

2010. okt. 22. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!