Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A család folyton leszólja...

A család folyton leszólja azt, amit vettem. Miért kell ezt?

Figyelt kérdés

Elmentem Pécsre és bevásároltam magamnak az Árkádban. Vettem magamnak cipőt 30 000-ért. Nekik semmi nem éri meg az árát, nekik semmi nem jó. Szétcikizték, amiket vettem, de a piaci 7 500 forintos szürke fűzős cipőért, aminek rózsaszín a belseje, azért remegett a valaguk.

Nem az ő pénzüket költöm, saját kis fizetésem. Akkor miért fáj az nekik? Tudom mi a megoldás: nem mutatom meg nekik többet, amit vettem. Ennyi. (pedig ők kérik mindig, hogy mutassam meg)

Ezt nem kell leírni, nem tanácsokat kérek. Választ a kérdésre, ami a zöld kis rubrikában van.

2023. nov. 12. 17:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell beszámolni róla, ha vásárolsz valamit.
2023. nov. 12. 21:45
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

A családodnak más az értékrendje, mint a tiéd, ez az egyik oka annak, hogy leszólják, amikor szerintük túl sok pénzt költesz valamire.

A másik ok az lehet, hogy valószínűleg még otthon élsz - talán beszállsz a rezsibe, kajába, talán nem - de ilyen esetben a szülők egy részének az a felfogása, hogy nem örülnek annak, amikor azt látják, a gyerekük elszórja a fizetését ahelyett, hogy megtakarítja és készülne a külön költözésre, az önálló életre. Engem is irritál néha, amikor pl. a sok még otthon élő fiataltól azt hallom, nekik nincs lehetőségük a külön költözésre, mert az ugye nagyon drága, de közben látszik, minden pénzüket elköltik rendelt kajákra, drága holmikra, bulikra, mert hát ugye a saját kis pénzükkel azt csinálnak, amit akarnak, arra költik, amire akarják, kinek mi köze hozzá? Nyilván nem tudni, nálatok mi a háttér sztori, de valószínűsíthető, hogy ilyesmik lehetnek az okok, amiért a szüleid beszólnak, ha szerintük szórod a pénzt még akkor is, amikor az a tiéd.

2023. nov. 13. 06:16
 13/16 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy a 30 ezer ftos cipő tényleg nem drága. A Tamaris csizmám volt 37 ezer. De ha bemesz egy CCC-be, a normálisabb cipők 30 körül vannak. Az ilyen 10 ezer ftos izék instant térd vagy boka fájdalmat okoznak hosszútávon.
2023. nov. 13. 10:51
 14/16 anonim ***** válasza:
79%
Fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a minőség, ezért szólják le a drágább, jobb minőségű cipőt, vagy pedig irigységből.
2023. nov. 13. 14:47
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
14, vagy azért mert otthon lakik es úgy dumál. Majd ha fenntartja magát meglátjuk ...
2023. nov. 13. 16:40
 16/16 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem két oka lehet ennek. Az egyik, hogy ők valószínűleg kissé smucig alkatúak, ezért sajnálnák a pénzüket a drágább holmikra. A másik, hogy irigyek is lehetnek.

Amúgy tényleg semmi közük hozzá. Én se teszem szóvá a családtagjaimnak, miben járnak és mennyit költenek a ruháikra, cipőikre.

2023. nov. 13. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!