A család folyton leszólja azt, amit vettem. Miért kell ezt?
Elmentem Pécsre és bevásároltam magamnak az Árkádban. Vettem magamnak cipőt 30 000-ért. Nekik semmi nem éri meg az árát, nekik semmi nem jó. Szétcikizték, amiket vettem, de a piaci 7 500 forintos szürke fűzős cipőért, aminek rózsaszín a belseje, azért remegett a valaguk.
Nem az ő pénzüket költöm, saját kis fizetésem. Akkor miért fáj az nekik? Tudom mi a megoldás: nem mutatom meg nekik többet, amit vettem. Ennyi. (pedig ők kérik mindig, hogy mutassam meg)
Ezt nem kell leírni, nem tanácsokat kérek. Választ a kérdésre, ami a zöld kis rubrikában van.
MErt jó eséllyel nem azért vetted a drágát, mert annyival jobb, hanem azért, hogy megmutasd magadnak/másnak, hogy megteheted. És ez így ebben a formában értelmetlen pénzköltés. Nekik meg joguk van a véleményükhöz, akkor is, ha neked az nem tetszik.
Mondjuk a kérdés stílusa alapján a kutya akarna veled bármiről beszélgetni.
"MErt jó eséllyel nem azért vetted a drágát"
A DRÁGÁT? 30 ezer forintos cipő sok évvel ezelőtt sem volt kifejezetten drága, manapság meg aztán végképp nem az. Igen, vannak ennél jelentősen olcsóbb cipők (mondjuk normális minőséget azért nem kapsz a már említett 7500-ért...). Na de 30 ezernél drágább kismillió van. Plusz ugye nem is tudjuk milyen cipőről van szó: egy "mamuszért" vagy tornacipőért sok, egy bakancsért meg távolról sem.
"Válasz a kérdésre":
Mert ugyanolyan joggal szólhatják le, ami nekik nem tetszik / drága, amilyen joggal te megveszed a saját, önálló keresetedből.
Illemet nem ártana mondjuk tanulni, legalábbis önismeretet.
Bameg hogy a drágàbb nem jobb mint a piacos òcòpapuc? :D fffff ezzeeel magyon vitàba lehet szàlni
Amugy szerintem irigyek vagy ha màssal is igycsinàlnak akkor simàn ez èlteti ôket hogy mindenbe beleàcsingòzzanak
Hogy miért? Te tényleg fogyó vagy?
"Nekik semmi nem éri meg az árát, nekik semmi nem jó. A piaci 7 500 forintos szürke fűzős cipőért, aminek rózsaszín a belseje, azért remegett a valaguk."
Na hát ezért. Itt a válasz a kérdésedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!