Normális az a gondolkodásmód hogy a férj az első utána a gyerekek????
Úgy nőttünk fel hogy édesanyám mindig ezt hangoztatta,egy naplopó sosem dolgozó édesapával aki nem dolgozott miközben anyám éjjel-nappal gürizett(és gürizik a mai napig is)és emiatt az idétlen konvervatív gondolkodásmódjuk miatt az ingyenélő apám mindig ott vigyorgott a szoba sarkában mint egy kisgyerek miközben anyám vagy 100x hozzám vágta hogy az első a férj.
Hatalmas traumát okoz a mai napig erre vissza gondolni,pedig 25 vagyok már.
Hogy lehet ilyen hülyén gondolkodni?
Hogy lehet fontosabb egy férj pláne egy minket folyton verő és ingyenélő férj mint a 4 gyereke??
Ez normális?Egy anyának az első a férje kell hogy legyen?? ..
Felfordul a gyomrom ettől de mit csináljak,anyám hagyja magát kizsákmányolni apámnak akit a mai napig megvetek.
Mert még ha esetleg apám maga lett volna a tökéletes férj,de konkrétan anyám 5.gyerekként nevelte fel.Volt olyan hogy egész nap odavolt dolgozni,apám bezárkózva a szobájában tv-zett egész nap mi meg gyerekként egész nap éheztünk és vártuk anyát haza este hogy csináljon enni,és akkor megjelent apánk zabálni,és ő volt az első....
Röhögött rajtunk apám oldalszemmel hogy na látjátok a férj az első..
Egyszerűen elkap a hányinger és sokkol hogy az én anyámnak teljesen komolyan az a gondolata hogy neki a férje az első,magyarul lehet egy olyan szituációban ahol választani kellene ott apám mentené meg nem pedig a gyerekeit minket...
Azóta már én is anya vagyok de nekem eszembe nem jutna hogy egy f*sz fontosabb legyen mint a gyerekem.
Ahogy anya lettem nekem első a gyerek,érte bármit.
De azt érzem hogy még mindig nem tettem túl magam ezen érzelmileg és lehet pszichológus kell mert apám olyan traumákat okozott ami a mai napig kihat rám,sokat szorongok még mindig ezeken.
Ahogy sokan írták, a férjet sem egészséges háttérbe szorítani.
De neked nem az fáj, hogy nem voltál "az első". Hanem hogy azt láttad, hogy egy ennyire rossz embert szeretett anyád, téged meg nem (még ha visszagondolva esetleg azt látod is, hogy valahol azért mégis), ő fontos volt, te meg nem (még ha visszagondolva vannak is jelei, hogy mégis) és emiatt úgy érezted, te még annyit sem érsz, még annyira sem vagy jó, mint ez a szörnyű alak. Még a legfontosabb ember szemében is alatta vagy. Fáj, hogy idézőjelben "nem érdemelted meg" a szeretetet, de nem tudod, miért. Miközben valójában ezt a bánásmódot, és ezt a háttérbeszorítást nem érdemelted meg. Sajnálom, hogy így kellett érezned, te is tudod, hogy nem tehetsz róla, és hogy amit rólad mondott neked ez az egész, az nem igaz. Jobbat értemeltél volna. Remélem, sikerül annyi szeretet találnod a felnőtt életedben, hogy begyógyuljanak a sebek.
"Azóta már én is anya vagyok de nekem eszembe nem jutna hogy egy f*sz fontosabb legyen mint a gyerekem."
Ha a férjedre csak egy f*szként tekintesz, akkor nagy jövőt ne jósolj a házasságotoknak.
Nem kell fontossági kérdést csinálni ebből, mert a házastárshoz és a gyerekhez való viszony teljesen más. A házastársad az, akivel együtt élsz, akivel közös döntéseket hoztok, közösen menedzselitek a családot. A gyereked pedig az, akit felnevelsz, akiért felelősséggel tartozol, és akit önálló emberré kell nevelned.
Nálatok anno ez nem volt meg, és lehet, hogy továbbviszed a rossz mintát, csak épp a fordítottját, mert te a férjedet minősíted negatívan, ahogy anno anyád téged.
Keress szakembert, mert ez sem jó.
A barátnőm attól a pillanattól kezdve kezdte hanyagolni a férjét, hogy a gyerekük megszületett. A születése percétől fogva a férj csak egy szükséges "rossz" volt a családi életükben. A gyerekkel külön szobában aludt anyuka, egy pillanatra sem hagyta kettesben apukát a gyerekkel, mert meg volt győződve róla, hogy a férje "béna" mindenhez. Aztán mikor a gyerek három éves lett, elváltak, mert a férj már nem bírta a helyzetet, amit meg is értek. Még külső szemmel is fájdalmas volt nézni, hogy a barátnőm szinte szerelmes a gyerekébe, a férjét pedig teljesen elhanyagolja, mióta a gyerek megszületett.
Olyannal még nem találkoztam, amit a kérdező ír, szerintem az a gyakoribb, hogy a nő mindenben a gyereket helyezi előtérbe. Egyik véglet sem jó, meg kell találni az arany középutat, ami minden bizonnyal baromi nehéz, de én azt sem tartom jónak, mikor valaki számára megszűnik létezni a párja onnantól, hogy a gyerek megérkezik hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!