Normális az a gondolkodásmód hogy a férj az első utána a gyerekek????
Úgy nőttünk fel hogy édesanyám mindig ezt hangoztatta,egy naplopó sosem dolgozó édesapával aki nem dolgozott miközben anyám éjjel-nappal gürizett(és gürizik a mai napig is)és emiatt az idétlen konvervatív gondolkodásmódjuk miatt az ingyenélő apám mindig ott vigyorgott a szoba sarkában mint egy kisgyerek miközben anyám vagy 100x hozzám vágta hogy az első a férj.
Hatalmas traumát okoz a mai napig erre vissza gondolni,pedig 25 vagyok már.
Hogy lehet ilyen hülyén gondolkodni?
Hogy lehet fontosabb egy férj pláne egy minket folyton verő és ingyenélő férj mint a 4 gyereke??
Ez normális?Egy anyának az első a férje kell hogy legyen?? ..
Felfordul a gyomrom ettől de mit csináljak,anyám hagyja magát kizsákmányolni apámnak akit a mai napig megvetek.
Mert még ha esetleg apám maga lett volna a tökéletes férj,de konkrétan anyám 5.gyerekként nevelte fel.Volt olyan hogy egész nap odavolt dolgozni,apám bezárkózva a szobájában tv-zett egész nap mi meg gyerekként egész nap éheztünk és vártuk anyát haza este hogy csináljon enni,és akkor megjelent apánk zabálni,és ő volt az első....
Röhögött rajtunk apám oldalszemmel hogy na látjátok a férj az első..
Egyszerűen elkap a hányinger és sokkol hogy az én anyámnak teljesen komolyan az a gondolata hogy neki a férje az első,magyarul lehet egy olyan szituációban ahol választani kellene ott apám mentené meg nem pedig a gyerekeit minket...
Azóta már én is anya vagyok de nekem eszembe nem jutna hogy egy f*sz fontosabb legyen mint a gyerekem.
Ahogy anya lettem nekem első a gyerek,érte bármit.
De azt érzem hogy még mindig nem tettem túl magam ezen érzelmileg és lehet pszichológus kell mert apám olyan traumákat okozott ami a mai napig kihat rám,sokat szorongok még mindig ezeken.
Egyrészt normális családban nem kell rangsorolni. És szerintem nem feltétlenül normális az a hozzáállás sem, ahol aktívan a gyerekért vágunk sutba mindent. Nem véletlenül emlegetik a gyerekistenek koraként a jelenlegi érát... nem jó irány.
Viszont neked mindenképpen terápia kellene, kérdező. Nem normális, hogy ezen lovagolsz, miközben már saját családod van; meg az sem, hogy "anyád tisztességesen felnevelt", mondod te, miközben kvázi ő nyomorított meg a viselkedésével gyerekként. Keress fel egy pszichológust.
"Nem normális, de magad írod le, hogy apád verte is őt. "
Nem írt semmi ilyet.
Igen, normális is lehet, és ez miatt nem kell pálcát törni anyád felett.
Van gyerekem, nem ő az első, hanem a férjem, és nem azért, mert szmét vagyok, hanem mert felnőtt férfi, kiegészítjük egymást, közösek a céljaink (a gyerek kapcsán is), plusz, ha elhanyagolom, borítékolható egy válás.
Ami gáz, és igen, nagyon sok házasság azért bomlik fel a gyerek után, mert ő lesz A KÖZÉPPONT, egymást meg teljesen leszrják a felek.
Szerintem a férj/feleség az első, mert ideális esetben a pár azután is együtt marad, hogy a gyerekek felnőttek.
Mert lehet, neked a gyereked az első, de ez addig tart, míg párt talál v gyereke születik. És ha neked továbbra is ő az első úgy, hogy te neki sokadik vagy, akkor leszel elviselhetetlen anyós.
"de konkrétan anyám 5.gyerekként nevelte fel"
Na itt a lényeg. Van valami megfelelés kényszer, vagy komplexus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!