Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális az a gondolkodásmód...

Normális az a gondolkodásmód hogy a férj az első utána a gyerekek????

Figyelt kérdés

Úgy nőttünk fel hogy édesanyám mindig ezt hangoztatta,egy naplopó sosem dolgozó édesapával aki nem dolgozott miközben anyám éjjel-nappal gürizett(és gürizik a mai napig is)és emiatt az idétlen konvervatív gondolkodásmódjuk miatt az ingyenélő apám mindig ott vigyorgott a szoba sarkában mint egy kisgyerek miközben anyám vagy 100x hozzám vágta hogy az első a férj.

Hatalmas traumát okoz a mai napig erre vissza gondolni,pedig 25 vagyok már.

Hogy lehet ilyen hülyén gondolkodni?

Hogy lehet fontosabb egy férj pláne egy minket folyton verő és ingyenélő férj mint a 4 gyereke??

Ez normális?Egy anyának az első a férje kell hogy legyen?? ..

Felfordul a gyomrom ettől de mit csináljak,anyám hagyja magát kizsákmányolni apámnak akit a mai napig megvetek.

Mert még ha esetleg apám maga lett volna a tökéletes férj,de konkrétan anyám 5.gyerekként nevelte fel.Volt olyan hogy egész nap odavolt dolgozni,apám bezárkózva a szobájában tv-zett egész nap mi meg gyerekként egész nap éheztünk és vártuk anyát haza este hogy csináljon enni,és akkor megjelent apánk zabálni,és ő volt az első....

Röhögött rajtunk apám oldalszemmel hogy na látjátok a férj az első..

Egyszerűen elkap a hányinger és sokkol hogy az én anyámnak teljesen komolyan az a gondolata hogy neki a férje az első,magyarul lehet egy olyan szituációban ahol választani kellene ott apám mentené meg nem pedig a gyerekeit minket...

Azóta már én is anya vagyok de nekem eszembe nem jutna hogy egy f*sz fontosabb legyen mint a gyerekem.

Ahogy anya lettem nekem első a gyerek,érte bármit.

De azt érzem hogy még mindig nem tettem túl magam ezen érzelmileg és lehet pszichológus kell mert apám olyan traumákat okozott ami a mai napig kihat rám,sokat szorongok még mindig ezeken.

2023. nov. 6. 10:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%
Normális az, hogy a férj az első, és utánna a gyerek. De a te eseted nem volt normális.
2023. nov. 6. 11:19
 12/26 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt normális családban nem kell rangsorolni. És szerintem nem feltétlenül normális az a hozzáállás sem, ahol aktívan a gyerekért vágunk sutba mindent. Nem véletlenül emlegetik a gyerekistenek koraként a jelenlegi érát... nem jó irány.

Viszont neked mindenképpen terápia kellene, kérdező. Nem normális, hogy ezen lovagolsz, miközben már saját családod van; meg az sem, hogy "anyád tisztességesen felnevelt", mondod te, miközben kvázi ő nyomorított meg a viselkedésével gyerekként. Keress fel egy pszichológust.

2023. nov. 6. 11:21
 13/26 anonim ***** válasza:
46%
Nem normális, de magad írod le, hogy apád verte is őt. Simán el tudom képzelni, hogy őr drillezte be ezt anyádba, mert ha nem őt vette elsőnek, akkor kapott tőle. Ha valaki fizikai és lelki terrorban él - márpedig édesanyád nyilván abban élt, - akkor ne várd tőle, hogy normális gondolkodása vagy értékítélete legyen, valószínűleg saját magát becsülte mind közül a legkevesebbre. :(
2023. nov. 6. 11:29
 14/26 anonim ***** válasza:
38%

"Nem normális, de magad írod le, hogy apád verte is őt. "

Nem írt semmi ilyet.

2023. nov. 6. 11:48
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
14# Azt írta: "pláne egy minket folyton verő és ingyenélő férj " A minket-be én az anyát is beleértettem, miért pont ő maradt volna ki?
2023. nov. 6. 11:53
 16/26 anonim ***** válasza:
78%

Igen, normális is lehet, és ez miatt nem kell pálcát törni anyád felett.

Van gyerekem, nem ő az első, hanem a férjem, és nem azért, mert szmét vagyok, hanem mert felnőtt férfi, kiegészítjük egymást, közösek a céljaink (a gyerek kapcsán is), plusz, ha elhanyagolom, borítékolható egy válás.

Ami gáz, és igen, nagyon sok házasság azért bomlik fel a gyerek után, mert ő lesz A KÖZÉPPONT, egymást meg teljesen leszrják a felek.

2023. nov. 6. 11:55
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
*ő a felnőtt férfi, nem én :D
2023. nov. 6. 11:56
 18/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a férj/feleség az első, mert ideális esetben a pár azután is együtt marad, hogy a gyerekek felnőttek.

Mert lehet, neked a gyereked az első, de ez addig tart, míg párt talál v gyereke születik. És ha neked továbbra is ő az első úgy, hogy te neki sokadik vagy, akkor leszel elviselhetetlen anyós.

2023. nov. 6. 12:16
 19/26 anonim ***** válasza:
95%
Igen, alapvetoen ez a normális sorrend. Egy par elsosorban hazaspar, utana edesanya/edesapa. A ti esetetek nyilvanvaloan nem nornalis, de ezt te is tudod.
2023. nov. 6. 12:27
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

"de konkrétan anyám 5.gyerekként nevelte fel"

Na itt a lényeg. Van valami megfelelés kényszer, vagy komplexus.

2023. nov. 6. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!