Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 17 éves "gyerek" jogilag...

Egy 17 éves "gyerek" jogilag eljöhet a szüleitől saját döntéséből?

Figyelt kérdés
2023. nov. 4. 09:55
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
82%
Ez a lány még 4-5 évig nem fogja magát tudni eltartani. Ha úgy érzed, már nem akarsz vele lenni, kidobod?
2023. nov. 4. 10:27
 12/36 A kérdező kommentje:
Én 19 vok és eltartom magam.
2023. nov. 4. 10:29
 13/36 anonim ***** válasza:
89%

A #11 felvetése teljesen jogos, tekintve hogy mindketten tinédzserek vagytok. Mi lesz, ha 6 hónap után véget ér a szerelem? Eltartod továbbra is, élete végéig? Vagy mehet tôled az utcára, hisz elmúlt 18?

2023. nov. 4. 11:16
 14/36 anonim ***** válasza:
85%
10: nem kellett volna plusszozni azokat, akik azt írták, hogy nem lehet, mert rossz választ adtak, mivel lehet, nyilván meg van a menete, feltételei stb., de gyámhatóságnál lehet kezdeményezni ha betöltötte a 16. évet, nyilván vizsgálnak egy csomó mindent, milyenek az otthoni körülmények, hova menne a lány stb., és abban igaza van a 7-esnek, hogy mire lemegy a jogi procedúra, addigra be is tölti a 18-at. Nem tudom mit takar a mostoha körülmény, mármint fizikai (nincs fűtés, meleg víz, hogy a telet emelted ki?) vagy inkább lelki szempontból (egymást gyilkolják a szülők), de azért ilyen háttérrel nem nagyon szoktak rendőrségi ügyet csinálni a szülők ha lelép a lány. Viszont ez soha nem jó, ha kényszerből költöztök össze, pláne nyilván a te szüleidnél, később ez még okozhat gondot, ha pl. szüleid már nem engedik, hogy a lány ott legyen, de közösen nem tudtok fenntartani egy albérletet, ő még tanul esetleg stb. Nagyon sok ilyen kérdés van itt, amikor rosszul sült el ez a csupasz seggel felnőttesdit játszunk. :(
2023. nov. 4. 11:18
 15/36 anonim ***** válasza:
24%
Nem vagy gyerek most sem, vagy ha úgy érzed, hogy az vagy, akkor attól jövőre is az leszel, ezt a 18-as számot el kell felejteni. Amúgy meg a jogszabályok szerint, csak úgy, tényleg nem tartózkodhatsz másnál életvitelszerűen tartósan. 1-2 nap az más, de így sajnos nem.. Nem tudsz várni pár hónapot?
2023. nov. 4. 12:17
 16/36 anonim ***** válasza:
34%

"Mostohakörülmények vannak náluk otthon. 4 hónap múlva lesz 18, de ugye itt a tél, ami nálam jobb lenne neki."

. Ja, csak a gond ott van, hogy ha bármi történik a lánnyal, még ha 17 éves is, és mérlegelnek is a hatóságok, akkor is a szülőket veszik elő, mert 18 éves koráig, ha akarják, ha nem, ők felelnek érte.

2023. nov. 4. 12:20
 17/36 anonim ***** válasza:
55%
Nem, mert még hivatalosan is gyerek.
2023. nov. 4. 12:25
 18/36 anonim ***** válasza:
86%
Fiatalok vagytok szerintem ahhoz hogy kijelentsd hogy gondoskodni fog róla.Értem itt hogy " eltartod" és ha nem működik a kapcsolatotok hova megy? A híd alá?
2023. nov. 4. 12:38
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
"A lány 19 éves barátja vagyok, el tudom tartani. Mostohakörülmények vannak náluk otthon. 4 hónap múlva lesz 18," Én elhiszem, hogy ez nagyon rossz, és tényleg senkinek nem kéne ilyen körülmények között élnie, de, ha kibírt idáig 17 és fél évet, most nem pont azon a 4 hónapon fog múlni, ne kockáztasd, hogy esetleg téged, vagy a szüleit vegyék elő ennek következményeként, márcisuban már együtt lakhattok, pikk-pakk eltelik, ha meg addig is nagyon rossz a télen, oldjátok meg valahogy, hogy nálad aludhasson heti 1-2 napot.
2023. nov. 4. 12:55
 20/36 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi mindenkinek. De fura amúgy, hogy a 80as években senkit nem b*szogattak ilyenért. Ha egy 19 éves férfi magához vett egy 17 éves lányt, senki még csak nem is feltételezte, h nem tudja eltartani. Puhap*cs ez a mai generáció.
2023. nov. 4. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!