Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lehet az, hogy a barátai...

Miért lehet az, hogy a barátaim kedvesnek, jófejnek ismernek, a szüleimmel meg egyszerűen nem tudok kijönni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, szóval nem kiskamasz:)(lány)

És úgy érzem mintha két személyiségem lenne, sokszor magam is meglepődöm hogy mennyire más tudok lenni.

A barátaimat nagyon szeretem, számíthatnak rám bármiben,a szüleimet viszont, főleg anyát, sokszor elviselhetetlenül idegesítőnek tartom, olyankor kikelek magamból.

Pedig azt mondják, hogy aki a szüleivel nem tud kedvesen bánni, az a házastársával se fog tudni. Én pedig mindenképp szeretnék majd házasságban éni:) Nem fog menni?

2010. okt. 19. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Na nálam pont ez a helyzet, csak én majdnem kétszer annyi idős vagyok,mint te...Fogalmam sincs, hogy mitől van de én is egy pillanat alatt a plafonon vagyok a családom hülyeségeitől, amúgy meg fát lehet hasogatni a hátamon.
2010. okt. 19. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
A fö gond az, hogy otthon - a szüleidnél - te "gyerek" vagy, te pedig be akarod nekik bizonyitani, hogy önálló felnött vagy. Ez mind a négy gyerekemnél igy volt, egészen addig, amit elköltöztek, és önállóan kezdtek élni. Attól kezdve kapásból megjavult a kapcsolat köztünk, ugyhogy ez a helyzet szerintem a leválási folyamat része.
2010. okt. 19. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy az is baj,hogy a szüleiddel túl sokat vagy együtt.Én például szinte nap mint nap összevesztem anyuval,mikor még minden nap szinte állandóan együtt voltunk.Most alig van itthon,a munkája miatt és azóta nincs nagyobb veszekedés,csak kisebb viták,de észrevettem,hogy én is igyekszem toleránsabbnak lenni,hogy ne veszekedjük át azt a pár órát,amit együtt töltünk.És az is gond ,hogy mi keten alapvetően egész más egyéniségek vagyunk,teljesen más szokásokkal,elképzelésekkel.Ez is vita forrás.Egy haverral,aki korod beli,hasonló az érdeklődésetek,szokásotok,csak pár órát vagytok együtt nyilván könnyebb kijönni.

A házastárs és a szülő egész más!Tudom,voltam házas.Szóval,nem fogja befolyásolni a házasságodban tanúsított viselkedésedet az,hogy hogyan jössz ki a szüleiddel.Az viszont probléma lehet,ha a házasság után is megpróbálják ők irányítani az életedet.

2010. okt. 19. 13:46
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Amíg otthon laktam, teljesen kiborultam anyámtól, és - bár szégyen - a fenébe kívántam. Aztán elköltöztem, és a kapcsolatunk egy csapásra megjavult.

A távolsággal mindkettőnk idegesítő vonásai elhalványultak. Azért néha még vissza tudja idézni a régi mamát, csak hogy tudjam, miért jöttem el. ;)

2010. okt. 19. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Erre szokták azt mondani, hogy a családot nem lehet emgválogatni, csak a barátokat. Butaság az, hogy az az ember, akinek nincs jó viszonya a szüleivel, nem fog kijönin a házastársával. Hogy mást ne mondjak, öt éve nem beszélek az apámmal, viszont példás mintaházasságban élek.

Egyszerűen arról van szó, hogy a szüleiddel nem vagy kompatibilis érzelmi és szellemi téren, ezért meg nem kell magadat okolnod. Nem vagy olyan, mint ők, ennyi az egész. Minél inkább erőlteted a jófejkedést, annál mélyebb válságba kerülsz. A szüleidet megilleti a tisztelet azért, amiért felneveltek, illetve az, hogy ne mondj róluk rosszat a hátuk mögött, ne fúrd őket, de kb. ennyi, ami úgymond elvárható.

2010. okt. 19. 14:11
 6/9 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok, mint te. Mondjuk én fiú, és 22. Otthon állandóan veszekedés megy, és minden szart feltételeznek rólam, haverok között meg én vagyok a legszerényebb, és bennem meg nem bíznak meg otthon. Bezzeg sok kis gengsztert meg agyon ajnároznak a szülei. Pl. most jogosítvány terén is vicces a helyzet, most lett meg, és kb. nulla bizalmat kapok, igazából otthon úgy gondolták, hogy nem is fog nekem sikerülni, közben meglett elsőre minden...:) Lassan ott tartok, hogy diplomázom, és a kis gimis lurkónak is odaadják a kocsit, hogy villogjon a haverjainak, ezen akadok ki rohadtul, nevetséges az egész. Egyszerűen nem vágják le, hogy én már túl vagyok a vakmerő korszakomon, nem csinálnék olyat, amiről nem tudom, hogy biztonságos. És vicces, hogy egyetemen magyarázok a szaktársamnak, aki BMW-vel megy, illetve Spanyolországban nyaralgat, utána hazamegyek, és mint a kisgyerek úgy vagyok kezelve.
2010. okt. 19. 14:22
 7/9 anonim ***** válasza:

"Pedig azt mondják, hogy aki a szüleivel nem tud kedvesen bánni, az a házastársával se fog tudni."

Ki volt az a barom aki ezt mondta?Mutass rá,bezáratom a gyogyóba.

2010. okt. 19. 15:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért, mert a szüleid ismernek. 20 éves vagy, gyanítom egy fedél alatt éltek még. Amikor én is ilyen cipőben jártam, ki nem állhattam anyukámat. Aztán elköltöztem és azóta nagyon jóban vagyunk. Két külön korosztály vagytok, mégis mit gondolsz?
2010. okt. 19. 18:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Jó tudni hogy vannak akik hasonló cipőben járnak.

18.38 azt akarod mondani, hogy olyan vagyok igazából, legbelül, amilyen a szüleimmel vagyok? Én ezt nem így látom, szerintem a barátaim előtt sokkal inkább önmagam vagyok, ők ismernek jobban.

2010. okt. 20. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!