Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet "kirepülni"? Semmi...

Hogy lehet "kirepülni"? Semmi esélyét nem látom hogy valah menni fog.

Figyelt kérdés

Itt ülök 20 évesen egyetimstaként édesanyám 40 nm-es házában. egyelőre nem zavar, csak elgondolkoztam azon hogy lassan el kéne kezdeni építeni a saját életem... A baj ott kezdődik, hogy fogalmam sincs hogy fogok én elköltözni innen. Még tanulok, a cslaádom nem olyan aki megengedheti magának hogy a fenekem alá toljanak egy házat. Ott tartunk hogy anyuval együtt is akarnánk költözni, mert ez a hely kiakaszt, de nem tudjuk eladni a házat. Én nagyon vágyom pestre, de ez csak egy dolog. Hitelt nem fogok tudni megengedni magamnak, anélkül meg itt fogom elélni az életem... A másik félelmem hogy anyu beleőrül ha itthagyom... nem heppem elköltözni tőle, mert jól megvagyunk, de nem egyeznek az érdekeink. én pestre szeretnék menni akár panelba is, ő kertet akar, csendes helyen. ezt ennyi pénzből pesten nem valósítjuk meg. És amúgysem élhetek mindig mellette... egyszer felhoztam az albérlet lehetőségét mikor mentem egyetemre egy ismerősömnél laktam volna, elég olcsón, egy héten keresztül minden este sírt.

Ti hogy oldottátok meg? mind az anyagi részét, mind az érzelmi részét...?

2010. okt. 19. 09:57
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Nem te félreértetted. az albérlet lehetőségét ismerőssel vetettem fel, nem anyuval.

Sírt, de támogatott volna. nem azért nem mentem mert ő visszatartott. Ő nem a zsarolós típus, sőt, mondtah ogy ha úgy alakul természetesen valahogy megoldjuk az albérletet nekem. Tudom jól, ha most én kijelenteném hogy megyek albérletbe ő inkább nem enne csak hogy fizethesse nekem a rezsit, de ezt nem akarom.

hozzállás. természetesen szeretnék elköltözni. azt, hogy nem heppem arra írtam, hogy nem vagyok depressziós attól hogy itt vagyok, nem kapok idegrohamot ha eszembejut hogy anyu isitt lakik, mert jó a viszonyunk. Sok korombelinél ez van, és kattognak azon hogy minél előbb költözhessenek. Én csak szeretném lassan beindítani az életem, jó volna egyedül élni, de ha nem költözhetek már a hétvégén abba nem fogok belehalni.

NEm gondolom azt hogy csak hitelmentes vagy hiteles családi házba lehet költözni anyuval együtt. Ezt nem is értem honnan vetted. De az albérletet hogy fizetném? a szombati tescozásokból?:) vicces. Hitelt? azt is a tescozásból ugye? az olyan hm.. havi 12 ezer. enni meg nem kell. No erre mondom azt hogy se htiel se albérlet. mert most így áll a helyzet. Lehet hogy köv félévben jobb lesz az órarendem és tudok majd dolgozni, akkor szóbajöhet.

10:51!

Pest környékén lakom. de nekem célom a belváros. persze nem ragaszkodok hozzá foggal körömmel, de célom. HA nem jön össze maradok. Viszont kis faluba nem tudnék költözni, megőrülnék tőle. ebből a pénzből egy ugyan ilyen kategóriába eső házat/lakást tudnánk venni, csak ugye a különköltözés nincs megoldva.

2010. okt. 19. 11:02
 22/40 A kérdező kommentje:
(az első rész 10:50-esnek szólt)
2010. okt. 19. 11:04
 23/40 anonim ***** válasza:

Hitelt ne vegyetek föl, semmiképpen! Ezt fogadd meg. Csak amikor meg van az alap, esetleg, keveset.

Amúgy a 8 millából anyud vehet 6-ért egy falusi szép házat, majd ha már nyugdíjba ment. És ad neked kettőt, az alapnak elég. Ketten minden könnyebb. Ha lesz neked is párod, és édesanyádnak is, akkor összeadódnak az erők, a megélhetés is könnyebb. Az is lehet, hogy ő fog odaköltözni valakihez, s te maradsz. Most már téged felnevelt, biztasd, találkozzon a régi barátnőivel, járjon el néha! Kérdezd meg mi volt ahobbyja, kezdje újra! Vagy íratkozzon be egy nyelvtanfolyamra, továbbképzésre. Lehet ám olcsón is találni, ha ügyes vagy, még térítésmenttesen is akár.

Majd később kevesebb órád lesz, te is tudsz diákmunkát vállalni, s neki is jut egy kevés kedvtelésre, vagy öltözködésre, szórakozásra.

2010. okt. 19. 11:06
 24/40 anonim ***** válasza:
Majd, ha lecseng már eg ykicsit a válság, azután könnyebb lesz a házat is eladni, költözni. Még ráérsz, élvezd a diákévkte, egyelőre, meg az együttlétet anyuddal, úgysem tart sokáig. Mind kirepülünk.
2010. okt. 19. 11:08
 25/40 anonim ***** válasza:

Egyszer fent, egyszer lent.

20évessen függetlenül megélni? Nehéz, csak ne járjatok így, mert közös lónak túrós a háta.

Elnézést, nem akartam negatív lenni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2010. okt. 19. 11:11
 26/40 A kérdező kommentje:

ma 11:06 ha nyugdíjba megy...?

anyu most tölti a 40-et :D mire ő nyugdíjba megy én a hétvégi munkáimből összeszedem azt a két millát:) azért annyi ideig nem szeretnék egy fedél alatt lakni vele... a másik meg hogy ha nyugdíjas lesz midnenképpen magamhoz közel akarom tudni, ha esetleg lerobban tudjak rá figyelni.

2010. okt. 19. 11:12
 27/40 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ha nem utazgatnád el az idődet, hanem elmennél koleszba, jobb lenne. Vagy albiba, sa fennmaradt időt diákmunkára fordítanád, és azt a 15 ezer pluszt megkeresnéd..

Anyud meg kiadná a szobádat albérletbe esetleg, sose tudod, néha falun is keresnek...megpróbálni semmibe sem kerül.

De figyelj! Most az legyen az első: minél jobb diplomát szerezz! Nyelvizsgát, plusz tudást, gyakorlatot. Ami kell. Még ha a mindennapokban áldozatot is hozol ezért, vagy nem tudsz dolgozni.

Mert ha megkapod adiplomát, s lesz valami plusz, esetleg jobb állást kaphatsz, mint mások, és akkor lesz esélyed lakásra gyűjteni. Most első az egyetem! Minden előtt! Anyud is ezt akarja, ezért vállal áldozatot. Pár év csak, kibírjátok. Ez sikerüljön minél jobban, s majd a lakát megoldod, ha jól kereső leszel. Ha nem olyan a diplomád, akkor kimégy külföldre pár évre trógernak..A abarátunk apátlan-anyátlan, de szakácsként keresett annyit, hoyg vegyenek lakást..Igaz, hoyg felment a hegyre Olaszországban, októberben, s lejött áprilisban, s 140 cm magas szobában aludt, de fiatal volt, bírta s most van a kis családnak 3 szobás lakás.

2010. okt. 19. 11:15
 28/40 anonim ***** válasza:

Az érzelmi részt meg anyukád megoldja, te csak mondogasd gyakran, hogy szereted, s hoyg milyen szép gyerekkorod volt vele, s hogy ő is milyen szép, s menjen táncolni a barátaival, meg kirándulni!

Ennyi, a többi az ő dolga, és meg fogja oldani. Egy kis sírás jól esik néha.

45 anyuka

2010. okt. 19. 11:16
 29/40 anonim ***** válasza:
Szerintem egy átlag embernek, itthoni átlagos fizetéssel, egymagában leválni szinte semmi esélye.
2010. okt. 19. 11:17
 30/40 A kérdező kommentje:

koleszt nem kapok, a szobámat nem lehet kiadni, de városban vagyunk.

koleszt azért nem kapok, mert annál közelebb vagyok a sulihoz szerintük, persze, közelebb mint pécs van. a szobámat nem lehet kiadni, nem olyan az elrendezése a háznak, nem elég nagy ahhoz, semmi esetre sem hagynám hogy anyu egy idegen szájában ébredjen minden reggel.

A diploma az első, ezért nem erőltetem a munkát. Fizikailag meg lehetne oldani hogy 6-tól minden este vállaljak valamit, pl pultosnak felvettek volna, de minimum éjfélig kellett volna lennem, fél kettőre értem volna haza. Amellett tuti a bukás az egyetemen:)

2010. okt. 19. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!