Megváltoztattam a születési nevemet.(Vezeték és keresztnév is változott)Hogy tudnám rávenni a családtagjaimat,anyósomat,hogy tiszteljenek meg már azzal,hogy az új nevemen szólítsanak,és ne a régin?Nagyon rosszul esik,amikor a régi nevemet használják.
Mert nem akarnak úgy szólítani.
Tiszteletlenek és igen, elvárhatom, hogy ne a szüleim által választott pl. Candisznek szólítsanak, hanem az új nevemen: Reninek.
Aki nem teszi meg, azzal nem tartom tovább a kapcsolatot, ennyire egyszerű.
Tiszteletlenség.
Oké, velem is biztosan megesne, hogy véletlenül a régi neveden hívnálak. Ebben az esetben ez úgy hangzana, hogy "Hé, Péter... jaj, ne haragudj, András, idejönnél egy percre?"
Ők nem szimplán elfelejtik, hanem egyenesen megtagadják: "Némelyikük kijelentette, hogy ne várjam el tőle, hogy innentől az új nevemen fog szólítani, az anyósom pedig hogy nem érti mi szükség volt erre."
Én a helyedben közölném, hogy a névváltoztatás a te döntésed volt, és szeretnéd, ha tiszteletben tartanának. Ha nem képesek rá, akkor milyen alapon várnák el ők a tiszteletet?
Szerintem csak simán nem látogatnám/fogadnám őket, amíg nem értik meg.
Olvastam egyszer olyat, hogy valaki a következőképpen oldotta meg a problémát: volt nála egy duda és akárhányszor a régi nevén szólították, addig nyomta, amíg az illető beszélt.
Érdekes, hogy a "de hát 20 éve ezen a néven ismerlek" emberek 1 nap alatt "megszokták" az újat.
Igen, bunkó megoldás, de bunkóság figyelmen kívül hagyni a másik kívánságát is.
Ha a régi neveden szólítanak, kérdezd meg, hogy az meg ki?!
Ha továbbra sem akarják megtanulni az új neved , te is nevezd őket egy másik néven! Én ezt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!