Jogosan vagyok mérges vagy túlreagálom?
Hosszú lesz, de hátha vki elolvassa:
Pár hete lefoglalt a család egy hétvégi kiruccanást országon belül, 1.5 órányira a városunktól.P-Szo-V.
Sajnos nekem az indulás napjára munka jött közbe, délutántól estig. Szóltam a férjemnek, aki közölte, hogy ő nem szeretne csak szombaton indulni. Mondtam neki, h menjen a többiekkel akkor. Majd utánuk megyek busszal másnap.
Először kicsit rosszul esett, azt hittem együtt jön velem, de aztán rájöttem baromság, miért üljön itthon csak azért mert nekem dolgom van. Mondtam,h menjen, bulizzanak pénteken, én megyek szombaton.
Ez nem volt jó anyóséknak, ragaszgodtak ahhoz, hogy pénteken késő este 11 körül visszajön valaki értem. Én mondtam, h köszönöm, de nekem ez kényelmetlen, este 11kor munka után haza szeretnék jönni, letusolni és aludni, nem pedig másfél óráig autózni még. Nekem kényelmesebb szombat reggel buszra pattanni és utánuk menni.
Ebből ment a huza vona 1 napig, erőltették, h szombat reggel már ott keljek...
Aztán a munkám le lett mondva és átrakták vasárnapra. Nah mondom szuper, össze vissza csavar, de legalább a hazaindulás napján kell mennem, így tudok velük indulni. Szóltam is egyből nekik (írtam egy Messenger üzit, hogy mi a helyzet) és nem reagáltak rá. Férjemtől tudom, h zavarja őket ez a sok változás.
Nah most ezen én teljesen kiakadtam és azt mondtam, h nem megyek sehova. Felháborított, hogy ennyire nem lehet megérteni , h az én munkám nem hétfőtől péntekig tart 8-4ig, és mint az óvodások, 60 éves felnőtt emberek megsertodnek azon, hogy egy másik embernek dolga van.
Anyósom egyébként sem érti meg, milyen munka az, ahol nem az irodában ülsz 40 évig napi 8 órát... Állandóan ezzel basztat, h miért nem nézek "rendes" munkát. Fogalma sincs egy vállalkozói vagy freelancer munkáról... csak azt látja hogy "össze - vissza" dolgozom és ez őt zavarja.
És ezen mostmár felháborodtam, h állandóan szapulják a munkámat meg direkt nem reagálnak...
Én vagyok a hülye vagy rosszul látom és nem kéne ügyet csinálni ebből? Jelenleg ott tartok, h nem megyek sehova...
Mindneki jobban jár, ha nem zavarod a hétvégi programjukat az állandó variálásoddal. Egyébként a te dolgod, hogyan dolgozol, senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen formában dolgozol, de te is beláthatod, hogy kívülálló ebből mit von le következtetésként: van egy hetekkel ezelőtt leszervezett program, amihez a többiek is el tudták intézni a szabadságot. Te az utolsó pillanatban bekapsz egy munkát, és még azzal is variálnak utolsó pillanatban, hogy melyik nap csináld meg. Te simán a szabadidős programot sz--od telibe a munka érdekében. Ergo, sem szabadságot nem intéztél (azt ne mondd, hogy ha egy párizsi hétvégére röptetett volna el a férjed, onnan is így ugrabugrálnál), sem nem tartod annyira fontosnak a közös programot, a másik iránti tiszteltből sem, hogy ne variálgass össze-vissza. Engem se érdekelnél. Mit lehet erre egyébként reagálni? Jössz, amikor jössz, a te dolgod, aztán csatlakozol, amikor és amihez tudsz.
Ok, a munkád fontos neked. Neki nincs joga beszólni, hogy keress normálisat, de neked meg nincs jogod így bánni a más által szervezett programmal, ami meg neki fontos. Akkor tényleg inkább maradj otthon!
Mindketten túlreagáljátok. Anyósodéknak semmi kényelmetlenséget nem okozol azzal, ha szombat reggel mész vagy vasárnap hamarabb kell hazajönnöd pár órával, nyilvánvalóan azért csinál drámát belőle, mert alapvetően nem tetszik neki a munkád, életstílusod.
Van ez a típus, nem annak örül, hogy együtt lesztek 2 napot, hanem azon sopánkodik, hogy jaj de miért nem 3-at. Férjem családjában egy időben hárman is a rendvédelemben dolgoztak, volt olyan, hogy dec. 28-án volt szenteste, mert akkor ért rá mindhárom - anyósom nem drámázott, hanem örült, hogy sikerült összeszervezni úgy, hogy mindenki ott legyen.
Másrészt neked is felesleges besértődni, hogy akkor juszt se mész, ez is elég óvodás.
Harmadrész azért van igazság abban is, amit a szabadúszó kollégák írnak, hogy meg kell húznod a határaidat, munkád típusától függően így vagy úgy, mert hosszú távon ez nem fog így működni.
#16, "Aki egy kicsit is ad magára, év közben át sem vesz. Nem hogy másnap. Kicsit nagy a mellényed"
Szóval azt mondod, ha egy könyvelő új ügyfelet fogad év közben, akkor "nem ad magára egy kicsit sem" - kinek is nagy a mellénye?
Ja, és "meg kell nevelni az ügyfelet" ugye? Nem kicsit vagy elszállva magadtól, csak azt az egyet nem értem, ehhez a kérdező dolgának mégis mi köze van. Rossz helyen fényezed magad.
25
Igaza van annak aki a neveletlen ügyfelekről ír. Iszonyú mennyi bunkó ember van. Ma orvosnál voltunk. A férjem lehalkította a telefonját. Az egyik hely ahol van egy kicsike kis munka( festő) szóval a nő míg bent voltunk 19 szer hívta. Mikor azt mondta neki szerdán, hogy a héten beugrik jövet menet megnézni. Ne haragudj de normális eszű ember nem hív fel 2 óra alatt 19 szer.
Igenis nagyon sok a neveletlen ügyfél, aki azt hiszi mert fizet bármit megtehet. És más is fizet akivel meg nincs gond és 50 szer nagyobb a munka nála.
És mifelénk is a jó könyvelőknek annyi a kuncsaftja, hogy nem vállal újat, esetleg csak azért mert valakinek a valakije vagy és besuvaszt.
Ja, és "meg kell nevelni az ügyfelet" ugye
Ezt nem a 16 mondta, hanem én, 1. voltam.
Tavaly nyár, egy három napos wellnessre mentünk el. Vasárnap fél héttől hívogatott ügyfél. Ráírtam, hogy jeleztem, nem leszek három napig, de 9 nem fogadott hívás alapján biztosan baj van. Válasz: csak Lendva irányítószáma kellene egy számla miatt.
Úgyhogy igen, sajnos nevelni kell őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!