Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muszáj pénzt bele adjunk a...

Muszáj pénzt bele adjunk a házba ha mi elfogunk költözni pár hónapon belül?

Figyelt kérdés

Páromnál élek, pár hónapon belül az ország másik felére költözünk, a családja a testvérei meg az apjuk ki találta hogy ők fel akajrák újitani a házat, és tudják hogy mi el akarunk költözni arra gyűjtünk, és ránk akarják eröltetni hogy bele fizessünk fejenként 70.000-100.000-ig.

Tegyük hozzá, a testvérei közül az egyik semmit nem fizet a számlákba se az apjuk...

Tegnap balhé volt belőle mivel felhozták és én megmondtam hogy mi semennyit nem fogunk bele fizetni és nem mondhatják meg hogy mikor költözzünk el meg mibe fizetünk bele.

És mivel ők is és a párom is résztulajdonos felhozták hogy a páromnak kötelező és még az is bele fizet a családból aki már nem is itt lakik. És hozzám ba**zták ha a párom elvesz feleségül akkor a hitel ugyan úgy az enyém is lesz ami a házon van.

Na most tegyük hozzá hogy tiszta stressz vagyok miatta, sose voltunk jóban a családjával mert megeszik a cuccainkat bejönnek a szobánba elveszik a dolgainkat kérdés nélkül, ránknyitják az ajtpt kopogás nélkül, ha kulcsra zárjuk az ajtónkat mikor elmegyünk hivogatnak hogy be mehetnek e mert van kulcs nekik ami nyitja a mi ajtónkat mikor nem is ahoz van a kulcs...

Én úgy gondolom hogy nekem ku**ára semmi közöm ehez a kib***ot házhoz és nem is lesz, az hogy itt vagyok ideiglenesen nehogy már rám akarják eröltetni meg a páromra úgy is költözünk el... gyűjtük a pénzt és volt már hogy egy hónapban minden szombaton meg hétközben +1 +2 órát túloráztam össze gyült a túlórákból 120.000 ft és oda kellett adjam a számlákra mert senki nem tudott bele fizetni és hidgyjétek el nem szivesen adtam oda el is határoztam nem adom. De az egyiknek kicsi gyereke van és nem volt szívem ahoz hogy rá kapcsplják a villanyt, meg ne legyen meleg víz.

Ha valaki kérdezné vissza terve arra hogy elveszik a dolgainkat stb abból sokszor volt már nagy vita, és utána mi vagyunk a szar, meg irigy mert mi nem adunk nekik.

2023. szept. 3. 10:45
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
79%

Előző voltam

Javítom * a te szüleidhez

2023. szept. 3. 12:19
 22/58 anonim ***** válasza:
26%
21es, ja élősködjenek más nyakán:-D
2023. szept. 3. 12:21
 23/58 anonim ***** válasza:
88%

A tesók pereputtya meg az ő nyakukon élősködik, miért csak a kérdezőbe kell belekötni?

Vajon a gyerekes családtag is /fő száll bele a felújításba? Mert egy gyerek is amortizál rendesen, viszont saját keresete nincs...

2023. szept. 3. 12:25
 24/58 anonim ***** válasza:
63%
Ha sem a testvérei, sem az apjuk nem fizet bele, ne várják el, hogy majd ti fizettek.
2023. szept. 3. 12:33
 25/58 anonim ***** válasza:
26%
24es, mert a tesóknak joguk van ott lenni, a kérdező csak odatelepedett mert épp annak a hapsinak teszi szét amilye van.
2023. szept. 3. 12:37
 26/58 anonim ***** válasza:
21%
Egyszerű. Míg nem vagyok annyira felnőtt, hogy albérletet tudjak fizetni, nem költözök más nyakára.
2023. szept. 3. 12:38
 27/58 anonim ***** válasza:
29%

26!

Kérdező + a párja: tulajdonos + 1 fő

Tesó gyerekkel: tulajdonos + 1 fő (meg lehet ott is van élettárs/férj)

Szerintem a kérdező is a tuladonos családjának számít, ha nem is hivatalosan, hisz nem csak egyéjszakás kaland volt, együtt élnek, együtt is terveznek költözni.

Éppen a többiek mondhatják, hogy nem egyeznek bele, hogy ott lakjon a kérdező, ebben nincs igaza a kèrdésben, ugyanis ha a tulajdonost nem is küldhetik el, de őt igen. Viszont jogai vannak a párjának is, ha elköltöznek, ezeket érvényesítheti is, tehát ha kenyértörésre kerülne a sor, szerintem mindenki járhatna rosszul. Persze nem tudunk sok mindent, mondjuk többi tulajdonos tul. hányadát, haszonélvezetet, az esetleges írásbeli/szóbeli megállapodásokat a használatra vonatkozóan (ugye vannak ott nem lakó tulajdonosok is például).

Mondjuk kíváncsi lennék a kérdező párjának a véleményére is, vajon ő is ennyire leszarja a házat és a családját, vagy csak a kérdező van ennyire kiakadva?...

2023. szept. 3. 12:53
 28/58 anonim ***** válasza:
83%

"Én úgy gondolom hogy nekem ku**ára semmi közöm ehez a kib***ot házhoz és nem is lesz"

De van hozzá annyi közöd, hogy ingyen élősködsz ott a tulajdonosok nyakán. Ha ennyire sz*r ott neked, akkor nem kellett volna odakoltözni meg nem kellene még mindig ott lakni, oldjátok még az életeteket, mint más fiatalok, akik nem költöznek oda más ingatlanába.

A tulajdonosok kérhetnének tőled pénzt, mert használod a tulajdonukat....

2023. szept. 3. 12:54
 29/58 anonim ***** válasza:
95%

"Szerintem a párod mondjon le az ő részéről"

Lemondani a hagyatékin lehetett volna. Egy bejegyzett tulajdonról már nem lehet "lemondani" azzal, hogy "nekem nem kell, itt hagyom, vigye, aki akarja". Eladni lehet vagy elajándékozni. Mindkettőhöz az kell, hogy valamelyik családtag meg akarja venni tőle vagy meg akarja kapni ajándékba. Tekintve, hogy kérdező párjának az apja és a testvérei így is azt csinálnak a házzal, amit akarnak, akár övék az a 12,5%, akár nem, ők nem lesznek motiváltak egyik megoldásra se.

2023. szept. 3. 13:23
 30/58 A kérdező kommentje:

Na jó akkor mikor én ide költöztem, az első pár hónapban mindent én fizettem majdnem, az apjuknak kifizettem egy majdnem 400.000 forintos tartozását. Akkor is stresszes voltam. Nem én élősködtem rajtuk.

És lehet hogy 1-2 óra túlóra nem sok de 2 műszakba dolgoztam 15 kilós dolgokat emelgettem. Az már 11-12 ora + a szombatok, nem kell mindenkinek munkamániás lenni ha te 5 órát akarsz túlórázni akkor hajrá.

Nem ingyen élősködés a számlák 50%át fizetni plusz kell fizetni azt is hogy a párom résztulajdonos.

Úgy értettem hogy semmi közöm a házhoz hogy amit ők újitani akarnak a szobájukban vagy olyan helyen ahol én nem vagyok nem használom aztèrt ne kelljen már fizessünk.

Nyilván ha konyhaújitásról lenne szó adnánk bele használjuk.

Igen ő is ennyire leszarja a családját mint amennyire ök szarják le őt. Mondtam a tesók közül 1 nem is fizeti a számlákat.

A haszonélvezet mind a 4 tesónak ugyan annyi 13%

Hozzá teszem nem csak mi akarunk elköltözni. Hanem majd ők is.

Albérletbe fogunk menni.

2023. szept. 3. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!