Mit tudnék tenni az ellen, hogy a családom egy része mindenért kritizál? Hogy lehet ez illedelmesen és tisztelettudóan "lerendezni"?
Olyanokra gondolok, hogy bántanak a súlyom miatt, amiatt,mert én tovább tanultam, és diplomát szereztem, azért mert falun vettem házat, azért mert nincs még gyermekem, politikailag nem egy nézetet vallunk, stb.
Sajnos ez a férjemre is ki terjed, őt is kritizálják a kinézete miatt, a munkája miatt.
Ha nem egy álláspontot vallok velük, akkor jön az a szöveg, hogy még fiatal és tapasztalatlan vagyok, ezért nem tudhatom és nincs igazam. ..
(Egyébként már bőven közelebb vagyok a 30 hoz, mint a 20hoz)
Velem egy anyai nagynéném csinálta ezt (szóval nem az egész rokonság), de ő kb. 36 éves koromig (épp iskolaválasztás előtt álltunk a kislányommal, de még abba is belepofázott és osztotta az észt és engem sértegetett, holott egy szurkapiszka vényasszony volt, se férj, se gyerek, de még abból a fajtából, akit el sem tudott volna viselni senki). Akkor már nekem telt, telt a pohár, aztán rábaxtam a telefont. Még 20 évig élt utána, haláláig nem hívtam fel egyszer sem.
Csak azért írtam le ezt, hogy már ez is valami hihetetlen megkönnyebbülés volt a telefon lecsapása óta.
És szerintem ha ezt megteszed az egész diszfunkcionális családdal, a "szerető" rokonsággal, szerintem óriási felszabadulás lesz. Tudatosan léptesd ki őket az életedből, és le van sz@rva, hogy mit szólnak (szüleid se érdekeljen, hogy mit szólnak ezért, legfeljebb ha ők is őket védik be, akkor velük is szakítasz).
Illedelmesen úgy, hogy szólsz, hogy az adott témában nincs köztetek egyetértés, tehát a vitát elkerülendő beszéljetek másról. Aki erre nem hajlandó, azt ott kell hagyni.
Ha mondjuk három otthagyás után sincs változás, akkor oda se kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!