Mit tudnék tenni az ellen, hogy a családom egy része mindenért kritizál? Hogy lehet ez illedelmesen és tisztelettudóan "lerendezni"?
Olyanokra gondolok, hogy bántanak a súlyom miatt, amiatt,mert én tovább tanultam, és diplomát szereztem, azért mert falun vettem házat, azért mert nincs még gyermekem, politikailag nem egy nézetet vallunk, stb.
Sajnos ez a férjemre is ki terjed, őt is kritizálják a kinézete miatt, a munkája miatt.
Ha nem egy álláspontot vallok velük, akkor jön az a szöveg, hogy még fiatal és tapasztalatlan vagyok, ezért nem tudhatom és nincs igazam. ..
(Egyébként már bőven közelebb vagyok a 30 hoz, mint a 20hoz)
Illedelmesen és tisztelettudóan sehogy...
Az egyetlen esély az, hogy megsértődnek, mert ellent mondasz nekik, és többé nem beszélnek veled.
Mondtad már nyíltan, hogy hagyják abba, mert rosszul esik? Vagy hogy ha így folytatják ritkulni fognak a családi látogatások?
Asszertív kommunikáció.
Volt már olyan időszak, hogy teljesen megszakított velük a kapcsolatot, ez évekig tartott, majd mikor újra rendeződni kezdett a kapcsolatunk, akkor az elején, nagyjából 3-6 hónapig normálisan viselkedtek.
Sajnos eléggé naivan úgy vélem, még a mai napig is, hogy ez változhat, de kezdek bele fáradni és unni...
Többször kifejtettem már, hogy nekem ez hogy esik, és, hogy én hogy látom jónak a dolgokat, ezekre kaptam azt a választ, amit írtam is, hogy fiatal és tapasztalatlan vagyok, ezért nem tudhatom, hogy mi a helyes,mit hogy kellene.. (nyilván ugye mindig az a helyes lépés, válasz, amit ők mondanak.)
Ez így nem fog működni.
Annyira sajnálom.
Annyira tudom, hogy teljesen diszfunkcionális a családod, nincs szeretet, de amíg te nem látod, nem fog átmenni a segítség. Csak a zéró kapcsolat segít, és a terápia, ahol feldolgozod, hogy nincs szeretet irányodba, és megtanítanak érzelmileg leválni. Ez a legfájdalmasabb, legsírósabb része, de megéri.
Nem kell "rendezni" a kapcsolatot, hanem ignorálni kell. Telefonszám csere, új közösségi profil - ha van - és teljesen kiirtani őket az életedből.
Szar, nehéz, és nem egyszerű, de máskülönben tovább mérgeznek. Nem kell hagyni; szeresd magad! jobban annál, hogy kiteszed magad ennek.
Más: egyszer szólna be valaki a férjemre, ott beszélnék vele utoljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!