Jogos elvárás az anyjától, hogy a párom exének gyereke már 4. hónapja nálunk lakjon?
Az anyuka a párom exe és abból lett egy gyerek.
Nem akarja ennyi időre az iskolából kivenni a gyereket, viszont ő külföldre utazik munka ügyben.
20!
Elméletben oda-vissza. Gyakorlatban viszont nem.
Gondolom engem kérdezel, 22. vagyok. Nincs rossz napom. Egy tényt közöltem. Alapvetően annak a szülőnek, akinél gyereket elhelyeztek sokkal több költsége van, mint amit q tattasdij vagy annak duplája fedezne. Apunal lehet nincs külön szobája se. Anyu fenntart plusz egy szobát, azt berendezi a gyerek életkorának megfelelően. Ruházza, fizeti az iskolai költségeit, eteti, biztosítja a fűtést, áramot, gyógyszert, közlekedést.
De ha nem tudod elfogadni, lehet indítani pert azért, hogy erre q 4 hónapra anyu fizessen tartasdijat
Igen tiszaban vagyok a joggal. De azt gondolom h ha 4 honapra a gyerek koltsegeit at kell valalnaom akkor az a minimum h arra nem fizetek gyerektartast mert 0-24 ben itt lakik velem.
De mondom ez a minimum. A realis es igazsagos az lenne ha a exnej arra a 4 honapra fizetne. Mert ha azt nezem akkor nekem kellene az extra koltseget valalni.
De ugye ezt anyukak el szoktak felejteni...
27!
Akkor megegyszer, nem, nem reális és nem is igazságos. Adott egy gyerek. Legyen mondjuk 7 éves, mert a történetben iskolás szerepel. A 7 évesnek nyilván van egy külön szobája az anyjanal. Az be van rendezve. Vannak ruhái, játékai, könyvei. Iskolába jár, tehát tanszerei, esetleg számítógép/tablet is kell már neki. Ezt nem a gyerektartasbol fedezi senki, ugye? Ha szemüveg kell, vagy éppen komolyabban beteg és gyógyszer kell neki, vagy fogszabalyzo, stb, az se q gyerektartasbol megy. Hivatalosan ugyan minden nagyobb költséget felesben kellene fizetnie a gyereket nevelő és a különböző elő szulonek, de gyakorlatban atlag apuka csak a tartasdijat fizeti, semmi mást. A tartasdij mondjuk 30-50e. Iskolai menza mennyi, 20e manapsag?
28
És aki egyedül neveli a gyerekét, és nem tudják behajtani a gyerektartást, az hogy tartsa el a gyerekét egy fizetésből? Nem ez volt a kérdés!
29!
Te hoztad fel, hogy anyukának kellene ilyenkor fizetnie a tartasdijat. Csak tudattal veled, hogy ez nem uyg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!