Mit tegyek? Anyám már 30 éve velem él. Én egyedül élek, már nem bírom vele, de a lakást ő vette az én nevemre. A tesóim sem vállalják anyámat. Egyszerüen gyilkolja az életem nap mint nap.
Én azt látom, hogy 50 éves létedre a mai napi függsz az anyádtól. miért? mert a pszcihés-érzelmi zsarolása alatt állsz. elég beteges egy helyzetben éltek. (micsoda sztorit faragna ebből Elfriede Jelinek..) nem lenne szabad hagynod, hogy az anyád megegye az életed, de mégis hagyod. nem hiszem el hogy 30 év alatt ne lett volna soha lehetőséged elköltözni, vagy lakásmegoldást találni. ha igazán ki akartad volna magad szakítani az anyád uralma alól, akkor nem itt tartanál. az anyád kihasznál ahol tud téged, és neked igenis kötelességed a sarkadra állni, ha kell hatalmas botrányt kavarva, mert ne haragudj, ha nem teszed meg, akkor megérdelmed. azon elgondolkodtál már, miért nem tudtál leválni az anyádról? látszólag úgy tűnhet, te vagy a felnőtt, mert ellátod az anyádat, de valójában te vagy a gyerek még mindig. (le lehet pontozni, az anyuka érzelileg kizsarolta a gondoskodást, te meg újra és újra behódolsz előtte)
amit tanácsolok: követeld az anyádtól a lakás téged megillető részét, ha kell, ügyvédi segítséggel, és szakadjatok le egymásról végre.
2. sürgősen keress magadnak munkát.
Az mondjuk tényleg jó kérdés, hogy anyagiakon kívül van-e más, amiért anyukáddal élsz ennyi idősen is. Mondjuk apámék 7-en (voltak) testvérek, és egyik testvére hasonlóképpen az apjával élt, míg a papa élt, de ők nagy szegénységben éltek, szóval az nem egy vásárolt lakás volt, hanem maga a szülői ház, nagynéni elvált, mert verte őt és a gyerekeket is az iszákos férj, pénzük nem volt lakásra, végülis a papa pedig idősebb korára már nagyon beteges volt, és ő gondozta, és halála után örökölte a gyerekeivel a házat, de egy rozoga viskót kell elképzelni, amit csak néhány éve újítottak fel a papa halála után, mert eddig még arra se telt, nemhogy másra.
De ha van lehetőséged, akkor a mamát tényleg otthonba kéne küldeni, ha ilyen zsémbes és fitt, ahogy leírod, akkor nem kell eltartani és gondozni, mint az én példámban a papát, a lakás a te neveden van, oda azt engedsz, akit te akarsz, mindegy, ki fizette, a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!