Volt màr, hogy el kellett titkolnod a munkàd, kereseted a csalàdtagjaid előtt?
Tanulj meg NEMet mondani! Anya, NEM adok neked pénzt. Apa, NEM adok neked pénzt.
Most komolyan, ez olyan nehéz?
Nagyon hasonló helyzetből származom mint te, kérdező!
Gyerekként a zsebpénzemet is dugdosnom kellett (persze nem ők adták, hanem nagyszülők, keresztszülők)
Nekem is sikerült egy jó egyetemen végeznem és egy elég jól fizető állásom van. Kérdezik a fizetésem de sose mondom el, ha hazamegyek meglátogatni őket.
Van egy 14 évvel fiatalabb öcsém aki viszont nagyon jófej, de még gyerek és tudom milyen nehéz lehet neki ilyen szülőkkel. Neki szoktam adni egy borítékot amiben van pénz, ő nem tehet semmiről és próbálom így kicsit támogatni
A férjem édesapja előtt "titkoljuk" a keresetünket.
Az a tipikus irigy, ha a kezed nyújtod a karod kell típus.
Még így is elvárja hogy mi menjünk neki házat felújítani, persze a mi pénzünkön 200kmről 3 gyerekkel.
Pedig ő jobban áll anyagilag (nyugdíj mellett dolgozik még, nagyon jó nyugdíjat kap, a fizetése több mint nekem és egyedül él.)
A másik fiától az unokákba tölti a pénzét ész nélkül
Az ilyen családban én sem lennék őszinte, de a kölcsönkéregetést rövidre is lehet zárni. Az egyik családtagom pl. az élősködő anyósát úgy állította le, hogy OK, segít, ha valóban rászorul, de akkor előbb mutassa meg a bevételeit és a kiadásoit is. Nagyon gyorsan lapos kúszásban elhúzott, mert tudjuk, a bevétele java részét elherdálja olyan dolgokra, amire neki nem telne, így érdemtelen a támogatásra.
A Te családod is érdemtelen a támogatásra, ezért nyugodtan mondj nemet, ha a zsebedben akanak kotorászni, meg pénzt kéregetnek, de azt is elmesélheted nekik, hogy Te inkább turkálókból öltözöl és nem mész nyaralni, mert terveid vannak, spórolsz.
1.ne legyél őszinte.
2.ha nagyon faggatóznak, meg sejtik, hogy mennyi az annyi, mondd, hogy hitelt vettél fel. Gondolom, amúgy is gyűjtesz lakásra, előbb utóbb esedékes lesz.
Semmi szükség titkolni, csak nem kell nagy dobra verni és meg kell tanulni nem-et mondani fizikailag is, és lelkileg is.
A családtagoknak nem válasszuk, mint a barátokat, hanem "kapjuk", de attól még, nem jár semmiféle kötelezettséggel.
Nem tartozol, főleg meg nem anyagi javakkal, szüleidnek amiért vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!