Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 évesen hogyan költözhetne...

16 évesen hogyan költözhetne hozzám a barátnőm?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok. Van munkám, valamint nem a szüleimmel élek. 1 éve vagyok együtt a barátnőmmel, aki 16 éves. Az anyukájával találkoztam párszor. Amikor elsőre találkoztunk, ha nehezen is, de elfogadta a kapcsolatunkat. Később már nem így volt. Folyamatosan szidja a lányát és engem is. Nem arról van szó, hogy egyszer mondja neki egy nap, hanem órákon keresztül képes rá. A barátnőmnek először pszichológushoz kellett járnia, majd családterápiára, ahol az anyuja csak egyszer járt, mert többet nem volt hajlandó menni. A mostani helyzet az, hogy kiveszik a családból, ha nem változik a helyzet, így vagy nem maradhat otthon, vagy nem lehetünk együtt. Tudom, nagy a korkülönbség. Mindketten tudjuk. Szeretném, ha hozzám költözne. Tudom, hogy utána nekem kellene eltartanom. Nem hirtelen felindulásból szeretném ezt. Tudom, hogyha esetlegesen megromlana a kapcsolatunk, akkor is nekem kellene eltartanom. Erre viszont nem látok esélyt, mert mindent megbeszélünk. A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeink vannak? Kérem csak az válaszoljon, aki tud segíteni. Nincs szükségem olyanra, hogy otthon kellene maradnia, vagy pedofil vagyok es hasonlok. Egyikőnk sem így tervezte, viszont szeretjük egymást. Köszönöm a válaszokat

2023. aug. 16. 15:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
De, egy 16 es egy 25 éves között hatalmas. Az egyik gyerek, a másik felnőtt. Egy 25 és egy 34 között már nincs akkora különbség, két felnőttről lenne szó
2023. aug. 16. 17:35
 12/26 anonim ***** válasza:
22%

Ha terhes, simán. Osztálytársam 17 évesen így ment férjhez.

Persze ez nem követendő példa. Meg ő sem azért lett terhes, hogy férjhez menjen, hanem terhes lett, és ezért férjhez ment.

2023. aug. 16. 18:04
 13/26 anonim ***** válasza:
94%

Hozzád még nem költözhet. Szerintem a gyámhatóság sem engedné.

Ha anyuka alkalmatlan, akkor családtagot fognak keresni: apa, nagyszülő, esetleg más felnőtt rokon.

Ha mégis a gyámja lennél ( szigorúan elméletben) akkor onnan a szerelmi kapcsolatotok miatt jogilag elmarasztalható leszel. Szóval innen nézve se rendezheted el a dolgotokat gyámsággal.

Várj két évet. Ha tényleg szereted kibírod.

2023. aug. 16. 18:17
 14/26 anonim ***** válasza:
9%

"Ha mégis a gyámja lennél ( szigorúan elméletben) akkor onnan a szerelmi kapcsolatotok miatt jogilag elmarasztalható leszel."

Ez tévedés. Hallottam olyan esetről a munkám során, ahol a kiscsaj terhes lett, a gyerek apja lett a baba és a csaj gyámja is. A gyám nem szülő.

2023. aug. 16. 18:22
 15/26 anonim ***** válasza:
86%

Felejtsd el a lányt. Voltam hasonló helyzetbe férfi létemre, és lehet nagy volt a szerelem az elején, de a lány megváltozott, és mást akart végül.

Egyik exem az pl csalta a palijait utánam pl. Meg hiába próbáltak a kedvébe járni, vitték ide-oda, kapott ajándékokat is, ment tovább folyton akivel csalt végül. Persze nem azt mondom, hogy az összes lány megcsalja a paliját, viszont tényleg nem úgy gondolkodnak mint egy felnőtt.

Elhitetted vele, hogy jó dolog az, ha veled ismerkedik, ha veled van, de igazából ez marhára nincs így. Még azt se tudja szerencsétlen, hogy mit akar az élettől.

Mondjuk ezzel a "kiélés" dologgal nem igazán értek egyet, mert nem kötelező az embernek fűvel fával lenni. Nem hiszem, hogy egy előírt szabály lenne.

Viszont ő nem szerelmes beléd. Csak elhitetted vele, hogy igen.

2023. aug. 16. 20:23
 16/26 LuckyLevi ***** válasza:
95%
Totálisan kiszolgáltatott lenne neked, ezt csak nem hagyja a gyámhivatal. Mi lesz, ha elköltözik hozzád, de megromlik a kapcsolat? Ki se tud lépni. Te meg biztos nagyvonalú leszel és azt mondod, hogy rendben, szakítunk, de itt maradhatsz, hozhatod a pasidat is. És majd, ha befejezte az egyetemet és talált munkát, akkor költöznek el a pasijàval. Te pedig asszisztálsz évekig a lamourhoz.
2023. aug. 16. 22:04
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Csak úgy ha összeházasodtok. A helyi gyámhatóságnál kell kérvényezni a nagykorúsítást, házasságkötés céljából. A lánynak kell a háziorvosától egy igazolás, miszerint testileg és értelmileg alkalmas a házasságra. Neked pedig munkáltatói igazolás és saját lakásról tulajdoni lap vagy albérleti szerződés. Ezekkel lehet intézni.
2023. aug. 17. 02:12
 18/26 anonim ***** válasza:
61%

"Hallottam olyan esetről a munkám során, ahol a kiscsaj terhes lett, a gyerek apja lett a baba és a csaj gyámja is. A gyám nem szülő."

Milyen munkád soran? Kamutortenet gyarto munkatarskent?

Kiskorunak két esetben van gyamja: ha meghalt mindkét szülője, vagy ha a szülei szülői felügyeleti joga szünetel.

Ha kiskorú a szülő, akkor a szülői felügyeleti joga szünetel a nagykorusagaig. Alapesetben a BABA gyamja a szülő anya saját anyja lesz. A lánynak magának nem lesz gyamja.

Ha a kiskorú lány gyermekének apja nagykoru és van apai elismero nyilatkozat, onnantól a babának nem kell gyám, mert van egy teljes szülői felügyeleti joggal bíró szülője, az apja.n

De mesélj még

2023. aug. 17. 06:24
 19/26 anonim ***** válasza:
16%

Hát akkor rosszul tudod, van ilyen. A konkrét esetben, ahol a férfi volt a bejelentőnk, ő volt a gyámja a lánynak, a babának is, aki az ő gyereke volt.

A lány szülei engedték át a lányuk gyámságát neki, hogy így együtt élhessenek a fiatalok. A fiatal szülők nem voltak házasok, mert még a baba érkezésekor nem volt 16 sem a lány.

De olyan is volt, ahol a srác anyja lett a "menye" gyámja szintén ilyen célból. Az egy kellemetlenebb helyzet volt, mert ott a lány bántalmazó kapcsolatban élt a nő fiával (és annak szüleivel), és onnan menekült el, miközben a gyámság miatt elvileg ott kellett volna lennie. A gyereket nem is adták oda neki, mert annak is az apai nagymama volt a gyámja.

2023. aug. 17. 09:15
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Vedd feleségül, a házasságkötés által nagykorúvá válik.
2023. aug. 17. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!