Anyám kitartott?

Figyelt kérdés

Napi 8 órában dolgozik de 190.000 Ft-t keres vele és kb. kétszer ennyit költ, a nevelőapám jóval magasabb fizetésének köszönhetően.

Amikor arra terelődik a téma, hogy milyen ergyán keres úgy tesz, mintha legalább rákos beteg lenne, hogy "ő úgy szeretne többet keresni, de neki ennyit fizetnek a munkájáért, úgyhogy ő erről nem tehet."

Rendszeresen ő dönt afelől, hogy mire költsék a kettejük keresetét, borzasztóan nem érzi a pénz súlyát.

Például akartam venni egy használt hűtőt és megkérdezte, hogy miért nem veszek egy újat. Mondtam neki, hogy mert kb. a legolcsóbb is 60.000 Ft, és ő erre azt válaszolta, hogy simán vesz nekem egyet.

Az egy dolog, hogy valaki rendszeresen a másik pénzét költi de az, hogy olyan keveset keressen ami ahhoz sem elég, hogy egymaga meg tudjon élni szerintem már sok.

Persze nem tartom őt egyenlőnek egy trófea feleséggel, de ha mindenki így gondolkodna nem tudom hogyan tudna egyáltalán működni a társadalmunk.

2023. aug. 15. 15:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
Lehet van neki mondjuk félretett pénze is? 😎
2023. aug. 15. 16:06
 12/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ez nem kitartottság, párkapcsolatban ez nem is igazán értelmezhető.

Ha a felek úgy egyeznek meg, dolgozni sem kell az egyiknek, élhetnek boldogan.

Kitartottság inkább, ami nem közös megegyezésen alapul, az egyik fél valamilyen formában nyomást gyakorol a másikra.

Büntetőjogilag például valamilyen munkára kényszeríti, aminek a hasznát élvezi.

Noha klasszikusan lehet olyan értelmezése is, amikor például egy idősebb nő eltart egy fiatalabb srácot, csupán a saját élvezetére, rámondták, hogy "kitartott".

De szerintem az is csak ilyen rosszindulatú hozzáállás kérdése. Ha ők így állapodtak meg, a mai világban senkinek semmi köze hozzá.

2023. aug. 15. 16:08
 13/22 A kérdező kommentje:

Mi fiúk is ugyanúgy főzünk, takarítunk, bevásárolunk. Nálunk legalábbis.

De ez a női feladatok-férfi feladatok témakör annyira múlt ezredbéli. Nem tudom kik tartják még manapság magukat ehhez.

"A kapcsolatok 99%ban nem keresnek ugyanannyit a párok"

Hát én nem tudom de szerintem azért nagy általánosságban van egy határa ennek is. Szerintem max. 30-40% eltérés szokott lenni a két fél keresete között, nem 300-400% mint nálunk, aztán meg ki tudja?

2023. aug. 15. 16:11
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

Hát én 1 évig csak a gyest kaptam az első gyerek után, szerinted akkor ennem sem kellett volna? Vagy amíg suliba jártam és csak a diákhitelem volt?

Oh igen, és emellett a férjem besegít a háztartási munkákba és a gyerekek ellátásába is, mivel tudja, hogy a gyereknevelés 0/24es feladat...

Ilyen rosszindulatú gyereket anyádnak, szegény... Remélem, ha egyszer lesz értelmes párkapcsolatod, tudod, ahol közös kassza van, meg minden, és esetleg pár hónapra kiesel a munkából, akkor a párod is megmondja, hogy most kitartott vagy.

2023. aug. 15. 16:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én többet keresek mint a férjem szólok neki, hogy ne legyen kitartott...🤦🏻‍♀️

Nálunk közös minden ha venni akar valamit vesz, nagyon ritka ha a párok ugyanannyit keresnek amúgyis.

Egyébként mi zavar?

Ha nekik így jó?

Nem a tied költi nem? Viszont nagyon rendes tőle, hogy pl a hűtőt is megvette volna neked.

2023. aug. 15. 18:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, rád is költöttek a nevelőapád keresetéből.
2023. aug. 15. 18:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzá.
2023. aug. 15. 19:28
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

En nem mentem vissza dolgozni 8 evig. Kozben szultem mondjuk 2 gyereket, igy ebbol azert 4 evig normalisabb penzt kaptam, de utana mar csak a gyes maradt, aztan vegul fel is kellett mondanom.

A kisebbikem annyira beteges volt, miutan oviba kerult, hogy egyszeruen nem tudtuk megoldani azt, hogy en is dolgozzak, mert nem lett volna ki vigyazzon a beteg gyerekre. 1 het ovi, 2-3 het betegen itthon. Ezt jatszottuk rohadt sokaig.

Es igen, nagyobb reszben a ferjem tartott el, nyilvan mar az utolso gyeses evek is lokukinak szamitottak penz szempontjabol.

Na, remelem most akkor szivrohamot kapsz kerdezo. 🙈🤣

Ket ember kozos dontese egy kapcsolatban az, hogy hogyan oldjak meg az anyagiakat. Ez az itelkezes ertelmetlen es csunya dolog.

2023. aug. 15. 21:01
 19/22 anonim ***** válasza:
19%

18 nem akarok kötekedni, de ez nem normális. Ki lett vizsgálva a gyermek, hogy mitől beteg ennyit?

Egyébként a többiben igazad van!

2023. aug. 16. 14:09
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

Termeszetesen igen, nem csak ultunk es neztuk boci szemekkel, nyugi. Nyilvanvaloan mindenki a legjobbat akarja a gyermekenek.

Semmi nem derult ki.

5 eves koraban mintha elvagtak volna, elmult es onnantol kezdve nagyon ritkan beteg.

2023. aug. 16. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!