Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vezessem rá őket, hogy...

Hogy vezessem rá őket, hogy ez nekem szörnyen rosszul esik?

Figyelt kérdés

A bátyáméknak nemrég született kisbabájuk, akinek én nagyon szerettem volna keresztanyja lenni, viszont felkérték az anyuka, avagy a sógornőm húgát és párját.

Régen mindig hangoztattam nekik, hogy mennyire vágyok erre a szerepre, hogy ha egyszer lesz gyerekük, engem kérjenek fel, dehát úgy látszik ennyit ért.. Szinte éreztem, mielőtt megtörtént volna a keresztelő, hogy a másik lány lesz az, csak mert neki már van párja, ezzel ugyebár nyernek egy "ingyen" keresztapát is.

Azt tudni kell a lányról, a végleges keresztanyáról, hogy elég lázadó típus, egyáltalán nem tud lesüllyedni egy gyerek szintjére (ezt úgy értem, hogy nem szeret gügyögve babázni vagy szeretgetni őket, míg én imádok), emellett én pedagógia szakon vagyok az egyetemen, ő pedig egy sima recepciós. 2 év van köztünk, én 18 vagyok, ő 20 ha ez számít, különbség köztünk, hogy neki mindent megadtak, mindent alátettek, egy elkényeztetett lány és még ez is sikerült neki.

Úgy érzem, velem jobb nevelést kapna a kicsi, de nyilván mindig az anyuka nyer, az ő családtagjai számítanak és ők az elsők, csak mert a bátyjám az apuka, én miért szorulok ennyire háttérbe? Ugyanannyi jogom van a kicsi neveléséhez, és ha más nem, legalább engem IS felkérhettek volna. Csalódott vagyok.

2023. aug. 14. 19:35
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanannyi jogom van a kicsi neveléséhez - SEMMI jogod nincs a neveléséhez!, ugyanis te nem a szülője vagy, hanem csak az apja testvére.

Ezt kikérnéd magadnak, ki is röhögnélek, akkora nonszensz bromság :D

2023. aug. 15. 09:13
 42/59 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd el a döntésüket, ők a szülők és nem a te gyerekedről van szó. Ha lesz még egy gyerekük, lehet, hogy akkor te leszel, akit keresztszülőnek választanak majd.

Nagynéniként minden lehetőséged megvan arra, jogy jó kapcsolatot alakíts ki a gyerekkel.

2023. aug. 15. 09:57
 43/59 anonim ***** válasza:
100%
Nevelned nem kell, hacsak nem veszed komolyan a klasszikus értelmét a keresztszülőségnek, de nálad ez nem játszik szerintem. Célozgatás helxett meg ha úgy érzed nem bírod megemészteni, mond meg nyíltan mi a problémád. Lehet hogy a célozgatás a keresztszulosegre sem volt egyértelmű. Ha meg igen az ő döntésük, nem is értem minek kell ezen pörögni. Attól még szeretheted a gyereket, csinálhatsz programot vele.
2023. aug. 15. 11:56
 44/59 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem túlgondolod.

Falusiak vagytok?

2023. aug. 15. 13:06
 45/59 anonim ***** válasza:
91%
Te jó ég, ne legyél már így elszállva magadtól. Max elsőéves lehettél, és egy olyan szakra jársz ahova kb mindenkit felvesznek aki jelentkezik. Majd ha elvégzed az teljesítmény lesz. De azért egy év pedagógia képzés után még nem kell így elszállni magadtól. Azért nem atomfizikusnak vagy orvosnak tanulsz. Mármint szép szakma (lehetne) pedagógusi, de pont nem az a diploma amivel jampizni lehet.
2023. aug. 15. 13:14
 46/59 anonim ***** válasza:
85%

Sehogy. Nálunk a második gyereknek van a legklasszabb keresztanyja.

Várj türelemmel. Ráérsz!

2023. aug. 15. 16:59
 47/59 A kérdező kommentje:
De nem értem, hogy miért mindenki ellenem van, mikor direkt hangsúlyoztam, hogy a másik lány, a sógornőm húga az, aki olyan, mint amilyennek leírtatok engem. Teljesen úgy érzem, hogy ő nem elég felelősségteljes és megbízható ehhez a feladathoz. Igen, én is ebből indultam ki, amit sokan kifejtettetek, hogy ha esetleg történne valami a szülőkkel, én sokkal jobb és felelősségtudatosabb gyámja lennék a kisgyereknek, mint a csaj. És ez az, amivel megbántottak, hogy hamarabb rá bízzák a kicsi életét arra a lányra, aki hamarabb posztol ki vele egy csücsörítős képet a facebookra, mint játsszon vele, mint mondjuk engem neveztem volna ki, aki biztos az életét adná érte és megfelelően tudja nevelni valami támogatni. Kérlek, ne vegyétek magatokra, nekem szimplán csak ez a véleményem.
2023. aug. 15. 18:00
 48/59 anonim ***** válasza:
94%
De miért kevered a keresztanyaságot össze a gyámsággal? Köze nincs egymáshoz a kettőnek.
2023. aug. 15. 18:06
 49/59 anonim ***** válasza:
91%
De jogilag nem a keresztszülőhöz fog kerülni, gyanítom, ezt a testvéred is tudja, hogy előbb jönnek szóba a nagyszülők, és csak ha ők nem megfelelőek, akkor keresnek további rokonokat.
2023. aug. 15. 18:07
 50/59 anonim ***** válasza:
92%
Plusz olyan a hozzáállásod, mint a gyerekeknek, akik már a szülők életében az örökségen marakodnak...
2023. aug. 15. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!