Szépszüleiteket?
Szépszülő szül 20 évesen
Dédszülő 20 évesen
Nagyszülő 20 évesen
Szülő 20 évesen
Tehát papíron nem lehetetlen, de a gyakorlatban nem valószínű, hogy ennyi generáció ilyen fiatalon szül
Elvileg nem lenne képtelenség, de azért nyilván nagyon ritka.
1. fok: szülő: apa, anya (valakinek az apja, anyja; édesapa, édesanya; bizalmas: apu – valaki apukája, anyu – valaki anyukája;
2. fok: nagyszülő: nagyapa, nagyanya (bizalmas: nagypapa, papa, papi; erdélyi dialektusokban: tata; nagymama, mama, mami, nagyi)
3. fok: dédszülő: dédapa, dédanya (bizalmas: dédpapa, dédmama, dédi)
4. fok: ükszülő: ükapa, ükanya (bizalmas: ükpapa, ükmama)
5. fok: szépszülő: szépapa, szépanya (bizalmas: széppapa, szépmama)
Ha valaki mondjuk 16 évesen szül, aztán az ő gyereke is, meg az övé is, stb., akkor
16 éves a gyk-s
32 évesek a szülei
nagyszülei 48
dédszülei 64
ükszülei 80
szépszülei 96
:)
Hat éves voltam, mikor meghalt a dédanyám, rá emlékszem halványan (ritkán találkoztunk), akkor volt Ő 91 éves, így már az ükanyámat is csoda lett volna ismerni, aki akkor lett volna 110 éves. A szépszüleim születési éveit meg nem is ismerem, de nyilván ennél legalább 18-20 évvel több minimum, nem dívott a családban korán szülni, még a dédim is 24 éves volt, mikor 1927-ben született nagyanyám.
Én 34 évesen szültem, fiam egy volt, mikor az anyai dédanyja meghalt, így valószínűleg az eljövendő generációnak sem lesz már ebben része, hacsak nem kezd el mindenki tizenévesen szülni, amit nem tartok valószínűnek ahogy a tendenciát nézem és milyen igazuk van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!