Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldre költözhettek kiskorú...

Külföldre költözhettek kiskorú gyermekkel , ha az édesapa nem egyezik bele ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Én egyedül nevelem a 2 éves kisfiam a kezdetektől . Apukával eddig mindenről szobába egyeztünk meg , nincs papírunk láthatásról , gyerek tartásról stb semmi hasonló jogi dolgokról . Mindent meg oldottunk egymást közt . De a mai nap puszta kíváncsiságból említem neki külföldöt ,de ő fellázadt , és azt mondta papírozzunk le mindent Mert én ,ha földhöz verem magam sem vehetem el a gyereket amíg ő nem egyezik bele , még akkor sem ha továbbra is biztosítanám a láthatást . Igaz ez egyébént ?

Nem kérek kritikát , sem bántó kommenteket ! Köszönöm előre a normális ,segítőkész válaszokat !

Kiváncsi vagyok igaza van-e apukának .

2023. júl. 4. 01:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

10!

Nincs lathatas, hiszen hivatalosan el se volt helyezve a gyerek.

2023. júl. 4. 06:51
 12/26 anonim ***** válasza:
33%

Kiviheted, persze, aztán majd a rendőrség elfogat emberrablás vádjával.

Mivel nincs bíróságilag rendezve a helyzet, így külföldi nyaralásra sem viheted az apuka beleegyezése nélkül - de mivel FOGLALKOZIK a gyerekkel, nem is értem, hogy merült fel benned a költözés.

2023. júl. 4. 07:00
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

Hu de el vannak tevedve egyesek...

1. Ha nincs semmilyen papir akkor oda viszi a gyereket ahova akarja

2. Az apa ellenkezesere is kikoltozhet ha a gyamugy megalalpozoznak latja a kinti eletet a lathata ilyenkor modosul negyedevente 1 hetre (tavaszi oszi teli szunet +nyaron 2 het)

3. A gyt ugyan ugy fizetnie kell

Spec 4 eve elek a gyerekekkel angliaba ugy h az apa nem egyezett bele. Kb 4 honap volt az ugyintezes. Mire kimentunk volt allasom lakhatasom a gyereknek suli elokeszito.

2023. júl. 4. 07:01
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

13as, ennyi erővel, ha nincs papír apuka feljelentheti hogy elrabolta a gyereket, hiszen ennyi erővel apuka is nevelheti...

Gondolom nálatok apuka nem ragaszkodott a gyerekhez. De egy normális apa nagyon meg tudja nehezíteni a dolgokat.

Meg milyen dolog már az megfosztod a gyerekétől de a pénzért azért tartod a markodat? Nem szoktad néha leköpni magad? Komolyan kérdezem....

2023. júl. 4. 07:05
 15/26 anonim ***** válasza:
48%

11 az senkit nem érdekel. Apasági van. Apa is indíthat pert. Itt apuka ragaszkodik a gyerekhez.

Nem lehet külföldre költözni a beleegyezése nélkül.

2023. júl. 4. 07:15
 16/26 anonim ***** válasza:
55%

14 probalta de nem igazan sikerult neki neheziteni. Gyamugy elmondta a felteteleket es teljesitettem. Megkaptuk a hivatalos papirt. Mehettunk.

A gyerektartas a gyereknek jar akkor is ha belfoldon el akkor is ha kulfoldon. Miert kopnem szemen magam csak mert a gyt kotelezetseg amit a birosag megallapit??? A lathatas biztositva van az ujra azabalyozas alapjan. Skype tud kapcsolatot tartani. Delutan ha a gyerek haza jon a sulibol akkor tudja hivni. Probalkozott suliidoban is h titkos (ki akart jatszani engem na meg ellenem hangolni a gyereket) legyen de a tanarok elkuldtek a francba a exem 😅 azota nem hivja akkor.

Egyebiratn a beszelgeteseik felvetelre kerulnek. Mivel volt par huzasa amivel a sajat gyereket bantotta. Szoval ennek hala mar kezd normalis apa valni belole igy 5evvel a valas utan 🤣

2023. júl. 4. 07:17
 17/26 anonim ***** válasza:
88%
17 voltam amikor külföldre terveztem kimenni tanulni, kellett az apa bele egyezése sajnos.Papirt alákellett vele iratni.
2023. júl. 4. 07:44
 18/26 anonim ***** válasza:
88%
Ahogy a többiek írták: vagy az apa beleegyezését kell kérni, vagy a gyámhatósághoz fordulni, a csak úgy fogom a gyereket és kiviszem, az nem működik, legalábbis legálisan nem. Érdemes ügyvédhez fordulni, és lepapirozni mindent, láthatást (úgy értem, ügyvéd segítségével megegyeztek, a bíróság meg jóvá hagyja), stb. Érdemes a jövőre is gondolni, pl megegyezni az apával, hogy mondjuk uniós országba beleegyezik, hogy ki vidd, ha ott kapsz munkát. Lehet érvelni azzal, hogy a gyereknek válna előnyére, ha megtanulna könnyen egy idegen nyelvet. Meg kell nyugtatni, hogy nem elszakítani akarod, hanem egy lehetőséget adni magatoknak.
2023. júl. 4. 07:47
 19/26 anonim ***** válasza:
86%

1. Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor jogilag semmi beleszólása.

2. Ha van apasági, akkor elvileg kellene a beleegyezése, de ezt a gyámhatóság megadhatja az ö beleegyezése ellenére.

3. A láthatás meg ilyen esetekben a nagy szünetek fele szokott lenni, nem a kéthetenkénti egy-két nap.

2023. júl. 4. 08:01
 20/26 anonim ***** válasza:
86%
mi az, hogy semmi papír nincs? Apa nevére anyakönyvezték a babát?
2023. júl. 4. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!