Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kiderül hogy közel-keleti...

Ha kiderül hogy közel-keleti felmenőim vannak valahonnan több felmenővel ezelőttről akkor nagyjából nagy eséllyel valószínűsíthető hogy arab felmenőket jelöl?

Figyelt kérdés

Mivel ezeken a dns-teszteken általában külön választják nyugat-ázsiát(Törökországtól-Irán)

illetve külön a middle-east(közel-kelet)ami Szíriától egészen az arab félsziget.

Csak ezért kérdem,dns teszt alapján 25% közel-kelet de nem mutatja pontosan melyik régiója,azt gondolom azonban hogy akkor a török-kurd-perzsa trió kilőve hisz ezeket nyugat-ázsiához datálják általában ezek a tesztek.

Szóval akkor ha közel-kelet nagy valószínűséggel arab?

Ez kicsit meglep mert tény hogy édesanyám családja nagyon kreolos és kifejezetten sémi vonásaink vannak(szemöldök,szem,haj,olivás bőr)azonban előbb tippeltem volna egy töröke mint arabra hisz a török még érthetőbb is történelmileg,külön érdekesség hogy észak-afrikai felmenőim is vannak a DNS teszt alapján Marokkóból.

A Közel-keletet akkor arab területre kell nagy valószínűséggel érteni?

Ebben az esetben akkor szerintem a Levantei térség(Szíria,Libanon,Palesztina,Jordánia közül kerül ki a "nyertes".

Azt nehezen tudom elképzelni hogy gulf-arab(félsziget-arab)azért annál világosabb a bőrűnk is illetve inkább a türkökre jellemző vonások figyelhetők meg a családban(nem kidülledó hatalmas szemek hanem az a tipikus türk sötét mandula szem)illetve íves szemöldök.Nem is értem hogy nem török hanem marokkói-levantei arab ősöknek "köszönhetjük" a vonásaink.

2023. jún. 23. 20:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az volna a fura ha valaki úgymond nem volna kevert.
2023. jún. 24. 02:12
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ennyire érdekel, állj neki egy családfa-kutatásnak, 2-300 évig a legtöbb európainak elég jól visszakövethető, és a Familysearchön sok minden fenn van.
2023. jún. 24. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!