Ha kiderül hogy közel-keleti felmenőim vannak valahonnan több felmenővel ezelőttről akkor nagyjából nagy eséllyel valószínűsíthető hogy arab felmenőket jelöl?
Mivel ezeken a dns-teszteken általában külön választják nyugat-ázsiát(Törökországtól-Irán)
illetve külön a middle-east(közel-kelet)ami Szíriától egészen az arab félsziget.
Csak ezért kérdem,dns teszt alapján 25% közel-kelet de nem mutatja pontosan melyik régiója,azt gondolom azonban hogy akkor a török-kurd-perzsa trió kilőve hisz ezeket nyugat-ázsiához datálják általában ezek a tesztek.
Szóval akkor ha közel-kelet nagy valószínűséggel arab?
Ez kicsit meglep mert tény hogy édesanyám családja nagyon kreolos és kifejezetten sémi vonásaink vannak(szemöldök,szem,haj,olivás bőr)azonban előbb tippeltem volna egy töröke mint arabra hisz a török még érthetőbb is történelmileg,külön érdekesség hogy észak-afrikai felmenőim is vannak a DNS teszt alapján Marokkóból.
A Közel-keletet akkor arab területre kell nagy valószínűséggel érteni?
Ebben az esetben akkor szerintem a Levantei térség(Szíria,Libanon,Palesztina,Jordánia közül kerül ki a "nyertes".
Azt nehezen tudom elképzelni hogy gulf-arab(félsziget-arab)azért annál világosabb a bőrűnk is illetve inkább a türkökre jellemző vonások figyelhetők meg a családban(nem kidülledó hatalmas szemek hanem az a tipikus türk sötét mandula szem)illetve íves szemöldök.Nem is értem hogy nem török hanem marokkói-levantei arab ősöknek "köszönhetjük" a vonásaink.
Ez alapján én is az arabra voksolok.
"Azt nehezen tudom elképzelni hogy gulf-arab(félsziget-arab)azért annál világosabb a bőrűnk"
A generációk alatt azért halványodhatott, ha fehérekkel keveredett a család közel-keleti ága, szóval a halványabb bőrszín nem feltétlen jelent semmit.
igazából arab ismerőseim szerint libanoniak vagyunk,a bátyám a leginkább kreol,szegénykém sose hiszik el hogy magyar sehol😅
pedig apánk az szinte tiszta erdélyi magyar egyébként amit a teszt is megerősített
anyukám nagyon hasonlít Salma Hayekre aki szintén félig egyébként libanoni
nyilván nem akarok ilyen példákkal élni mert komolytalannak tűnne csak mondom hogy a külső adottságok tekintetében inkább a levantei térséget tudom elképzelni,ez lényegében a földközi-tenger keleti partvidéken ugye a négy említett ország Szíria,Libanon,Palesztina,Jordánia
Ebből is szerintem a szír illetve a libanoniak a legelképzelhetőbb
egyébként tényleg elgondolkodtató hogy a libanoniak keveredtek a leginkább európaiakkal anno
a libanoniak közt is nagyon sok európai felmenőkkel is bír még a szírek,palesztinok,Jordánok inkább "homogénebbek maradtak"
nekem semmilyen zsidó nincs rajta
a következők vannak
-magyar-szlovák
-spanyol
-észak-afrikai(Marokkó) na itt lehetséges a szefárd zsidó!!
illetve ugye a közel-kelet
Lehet úgy is, hogy a török hódoltság idején a janicsárok közt lehettek közel-keleti emberek, genetikai nyomot meg ők is hagytak itt. Sőt, mivel a Közel-Kelet nincs messze Európához, már az ókorban volt keveredés.
A görögök, délolaszok, szicíliaiak is tartalmaznak nem kevés közel.keleti keveredést a történelmük miatt.
Esetleg olasz vagy görög őseid nincsenek?
A spanyolok 1492-ig voltak arab uralom alatt, utána kötelezően áttérítették az ott maradt arabokat keresztény hitre. Még egy ideig üldözte őket az inkvizíció, volt, akit megégettek, ha ráfogták, hogy titokban iszlám szokásokat gyakorol, de a többség idővel beolvadt a spanyol népbe. Ha voltak spanyol őseid, ez lehet magyarázat.
Igen a spanyol-marokkói egyértelmű Marokkó esetében még egy becsült régiót is kaptam Casablanca és egyebek ez ugye észak-marokkó illetve a spanyol esetében természetesen Andalúzia régió azaz dél-spanyolország.Itt teljesen egyértelmű hogy volt egy spanyol és egy marokkói ősöm,külön furcsa hogy anyukám vezetékneve még Marokkóban is használatos.
Szerintem ez egy szefárd zsidó-spanyol-Marokkó trió.
De a közel-kelet lehet emiatt függhet össze?
Igen, Észak-Afrikában is a szemita népek az uralkodók, sok helyütt (pl. Marokkóban is) van egy kevés negrid keveredés is bennük. Az arabok és a zsidók származásilag is, nyelvileg is rokonok.
Itt egy térkép, ami mutatja, honnan származnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!