Már előre félek a karácsonytól, mert a szentestét nem szeretném a szüleimmel tölteni. Mit tegyek?
Talán ostobaság, hogy felnőtt nő létemre ilyesmin agyalok, de könnyebb arc nélkül elmesélni. 25 éves vagyok, három éve férjnél, van egy kisbabánk. A karácsony nagyon fontos a szüleimnél, én is szívesen emlékszem vissza a gyerekkori ünnepekre. Eddig anyósomnál laktunk, 24-én délután átmentünk a szüleimhez, aztán este vissza anyóshoz, így mindenki boldog volt.
Most viszont elköltöztünk, és végre szeretnénk külön karácsonyt hármasban. Viszont tudom, hogy anyukám rettentően ki fog akadni. Ők együtt élnek nagymamával, nem igazán tudja, milyen önálónak lenni. Rengeteget segítenek, anyagilag és a baba körül is, nem győzünk elég hálásak lenni, de ehhez ragaszkodom. Szerintetek? Ez hálátlanság? Vagy érthető?(25-én persze átmennénk)
Mi úgy csináltuk, hogy amikor elköltöztünk, egyik évben szenteste napján koradélután lelátoggattuk mindkét családot egy-egy gyors félóra erejéig, majd 26-án egy kicsit hosszabb időre.
Aztán olyan év is volt, hogy szenteste otthon, majd pedig 25-én családlátogatás.
Előre beszéljétek meg mindkettőtök szüleivel, hogy az első "saját" szentestéteket szeretnétek magatok tölteni és 25 v 26 átmenni. Ha felvilágosult, normális gondolkodók a szülők, akkor semmi gond. Ha meg problémáznak, akkor ők a hibásak a konfliktusban,
Illetve úgy is csináltuk, hogy 25 és 26 egyik-egyik családhoz.
Ez tényleg így volt, három karácsony, mind másképpen.
Nem hálátlanság.
De pl én már alig várom, hogy Karácsonykor együtt legyen a család a szüleimnél. Nálunk 8 hós baba van és neki is fog tetszeni a nagyobb "nyüzsi" , együtt éneklés stb. Mondjuk nálunk az unokatesók is ott lesznek, de ha nem lennének mi akkor is mennénk a szüleimhez.
De azt is megértem, ha külön szeretnétek karácsonyozni. Szerintem anyukád is meg fogja érteni, persze biztos jobban örülne ha ti is ott lennétek velük.
Ha belegondolok akkor elég nehéz lehet nekik, akik eddig hozzászoktak, hogy nagy ünneplés karácsonkor, jönnek a gyerekek, készülünk stb. Így meg gondolom kicsit magányosak lesznek. Hát nem tudom, tényleg nehéz. Én mivel távol élek a szüleimtől ezért örülök minden percnek, amit az unokájukkal tölthetnek.
Előző vagyok. 32/L
és az unokatesókat úgy értem, hogy a tesóim családjai. Szóval az én kisfiam unokatesói :)
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ! Nem lesznek magányosak, ott lesz a tesóm, nagymama meg az agglegény nagybácsi is. Valószínűleg azt szeretnék majd, hogy "legalább egy fél órát" menjünk át, de annak semmi értelme szerintem, annál azért messzebb laknak. De örülök, hogy megértitek. Remélem, nekik is menni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!