Szerintetek igaz az, hogy mindenki visszakapja az élettől azt, amit mással tett?
Ez igaz de nem teljesen ebben a formában.SZERINTEM!
Na én úgy gondolom hogy mindenkinek történnek jó és rossz dolgok az életében.
Van akinek sok jó és egyszer csak egy nagy csapás.Ami rosszabb, és van olyan akinek kevesebb jó és több rossz de legalább boldog.
olyan hogy visszakapja nincs. történik vele is rossz dolog és ennyi, de nem azért mert ő rosszat tett korábban. puszta véletlen. egyébként annyi tetű van a világban, és mind éli világát, miközben embereket tesznek tönkre, sokszor százakat, ezreket, milliókat. politikusok, vállalkozók, csalók, bűnözők, gyilkosok.. és ezek csak a súlyosabbak.
mi van azzal, aki megcsalja a párját, ezzel érzelmi roncsot varázsolva belőle majd folytatja mással, mindenütt csak pusztítást hagyva? ezek sose kapják vissza. néha a tönkretett ember meghallja hogy az illetővel ez meg az történ, és magában mosolyog hogy de megszívta és visszakapta. de attól még őt ugyanúgy tönkretette, és semmivel sem jobb neki sem. itt csak vesztesek lehetnek, nyertesek nem.
Szerintem nagyonis igaz!
Sok példát tudnék mondani, de az enyémet leírom.
Egy cégnél dolgoztam, lakberendező-tervezőként, ahol én kézzel rajzoltam meg a terveket és színeztem őket.Mivel grafikus is vagyok, ez nagyon jó volt.Amikor elküldtek, megfogtam a kis mappámat, amiben a rajzok voltak, hogy ugye az enyémek. A főnöknőm, vagyis exfőnöknőm, aki addig rám sem nézett odajött és kivette a kocsi csomagtartójából a mappát, hogy ez a cég tulajdona, mit képzelek. Persze akkor már nagyon bőgtem és úgy léptem ki.
Utána el kezdtem hírdetni az interneten és mivel a rajzok tulajdonjogilag az enyémek voltak, miért ne használhatnám reklámra?
Egyik nap kaptam egy ügyvédi felszólítást, hogy azonnal távolítsak el mindenféle képemet mindenhonnan, mert én megsértettem a cég titkait és elloptam a cég belső titkos tulajdonát és hogy most be fognak perelni.
Először pánikba estem, de apukám mondott egy jó ügyvédet, hogy menjek el hozzá először, mielőtt pánikolok.
És kiderült, hogy a munkaszerződésben nincs kitétel arra, hogy ezeket a rajzokat bármilyen módon a cég birtokolhatná és jogilag minden munka az enyém, valamint visszamenőleg peperelhetném a céget a jogdíjakkal és lopással,a rajzok után járó haszon százalékával ez kb.8-9 millió Ft lett volna, az egész cégnek nem volt ennyi vagyona akkor.Írattam hát én is levelet az ügyvéddel,de azt kértem benne, hogy írja azt, hogy hagyjanak békén én nem fogok perelgetni.
Majd hazamentem és írtam egy hivatalos levelet az ex.főnöknőmnek, hogy "Látod te szemét, a sz@rt is kiperelhetném belőled, de én nem vagyok ilyen tetü, hogy a két gyerekedtől elvegyem az ételt és ha mégegyszer zalkatni mersz, perelni fogok.
Azóta a közelembe se jöttek. Visszanyalt a fagyi. És tudom, ha én is ilyen lettem volna , én is visszakapnám a sorstól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!