Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a jó megoldás?

Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok 17éves vagyok barátnőm is 17, 9hónapja együtt vagyunk és véletlen becsúszott egy nem várt terhesség, most tudtuk meg mivel elkezdtek a jelei mutatkozni és végül a teszt is pozitív lett. El akarjuk vetetni de ehhez gondviselői aláírás kell ezzel az a probléma hogy mind kettönk szülei annyira szigorúak, hogy ez után örökre el lennénk tiltva egymástól amit nem szeretnénk mivel nagyon szeretjük egymást. Elég egyenesnek tartom magam mivel én azonnal el akartam mondani de barátnőm elkezdte belém beszélni ezeket igy már énis tartok kicsit hogy vége lenne kettőnk között. válaszaitokat várnám hogy ti mit csinálnátok a helyünkben.

2023. jún. 2. 23:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9%
Te vagy az, aki okoskodsz, 9-es. És de gyilkosság. :D
2023. jún. 3. 08:01
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

14-18 év között maga kérelmezheti a terhesség megszakítását, de szükséges a törvényes képviselő beleegyező nyilatkozata, viszont, ha ezt a törvényes képviselő aláírja, az elég, személyesen nem kell megjelennie a Családvédelmi Szolgálat előtt.

Azt meg ki mondja meg, hogy nem ő írta alá?

Na persze, aztán ha valami komplikáció lesz, akkor kiderül az egész és elég ronda ügy lesz a dologból.

Amúgy értem én, hogy jogszabály meg minden, meg védekezzen, de ha már egyszer meg van a baj, akkor azért elég durva, hogy a szülein múlik, hogy szül-e vagy sem. Most ha valaki nem meri megkockáztatni, hogy kijátssza őket vagy ilyesmi, akkor ha az anyja úgy dönt, akkor szülni fog és le van szarva, hogy nem akar? Azért, ha már egyszer engedik az abortuszt, akkor azt is engedjék, hogy az döntsön róla, aki terhes, akkor is, ha csak 17 éves akkor is, ha két hónap múlva 18, meg akkor is, ha 38...

2023. jún. 3. 08:43
 13/17 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez csak a szokásos hétvégi kamu.
2023. jún. 3. 09:21
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

Hány tesztet csináltatok? Mivel ma szombat van, hétfőig nem tudtok semmi lényegeset csinálni az ügyben, szóval vegyetek még tesztet és teszteljetek. Sajnos a legtöbb esetben ha pozitív, akkor biztos pozitív, de hátha nem... Van olyan teszt is, ami megjósolja, hogy mióta áll fenn a terhesség.

Mindenesetre hétfőn azonnal menjetek nőgyógyászhoz, vizsgáltassa meg magát. Van két napotok kitalálni, hogy hogyan oldjátok meg a helyzetet.

Véleményem szerint 17 évesen megtartani a babát nem jó ötlet, mindketten fiatalok vagytok, nincsen miből felnevelni, se ház, se anyagi háttér, valószínűleg még a középiskolát sem fejeztétek be. Amit te fiúként tehetsz, hogy támogatod a barátnődet, mert nem lesz egyszerű az abortusz, ha amellett döntötök. Hatalmas érzelmi és testi megrázkódtatás egy ilyen beavatkozás, de talán kevésbé, mint a gyermek vállalása, és később az örökbeadás, vagy a nehézkes felnevelés.

Kívánom nektek, hogy a legjobban döntsetek.

2023. jún. 3. 09:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A digitalis teszt nem azt mutatja meg, hany hetes terhessegrol van szo! Csak egy kb szamot ad, hogy a fogantatastol hany het telt el, de ez nem pontos. Emiatt nem kell 4-6 ezret kidobni az ablakon, amennyibe ez a teszt kerul, felesleges.

Nem nehez annyira kiszamolbi, hogy hany hetes terhes lehet. Ha kesik neki mar mittudomen, 5 napja, akkor 4 hetes es 5 napos terhes. Ha kesik neki 2 hete, akkor 6 hetes es stb.

Az utolso menstruaciotol szamoljak a terhessegi heteket.

2023. jún. 3. 12:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát mivel elakarjátok vetetni és szülői aláírás kell így csak egy mód van.Szólni kell. Nem is értem a kérdést.Szóltok, ha meg eltiltanak akkor meg jól is teszik ha nem tudtok normálisan védekezni.
2023. júl. 3. 10:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet azóta?
2023. júl. 3. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!