Ilyen rokont, aki nyávog, hisztizik, elviselne más szó nélkül? Baj, hogy kicsit odaszóltam?
Unokatestvérek vagyunk.
Az a típusú lány, akit 20 évig a szülei tartottak el, minden extra kívánságával, utána szerzett egy pasit, aki tartja az életszínvonalat, amihez a szülei szoktatták. Életében nem dolgozott, de neki mindenből a legdrágább, legjobb kell ("minőséget a minőségnek" címszóval). És úgy dicsekszik, mintha azt, ami van neki, saját maga érte volna el. Közben még a kötelező szakmai gyakorlatot is fű alatt igazolták le neki...
Nekem ezt azért rossz látni sokszor premier planban, mert nekem még a fele sem adatott meg annak, ami neki. Sokszor azt érzem, hogy hiába tanulok, képzem magam, küzdök, feleslegesen teszem, mert lehetetlenség egyedül jutni egyről a kettőre.
Néha, heti egyszer-kétszer megtalál, írogat, de csak róla van szó, vagy dicsekszik, vagy a "prolémákat" taglalja. Hogy képzeljem el, a fodrásza terhes lett és hát így mi lesz vele, ő évek óta nem mosta meg a saját haját, rosszul van a vizes haj gondolatától, neki a reggeli rituáléhoz tartozott, hogy ment a fodrászához. Vagy hogy ő mennyire utál tavasszal utazni, mert sosem tudja, mennyire meleg ruhákat pakoljon, dehát úgyis az a vége mindig, hogy új gardróbbal jön haza, mert külföldön ő aaaannyira jobb cuccokat talál mindig. Próbálok ezekhez jó pofát vágni, vagy épp nem reagálni, de nehéz. A héten nagyon rossz passzban voltam, mindenhol megtalált a sz..r. A munkahelyemen, a vizsgaidőszakkal, a szüleimmel, baráti társasággal. Ő meg elkezdte nekem mondani, hogy a barátnőit mennyire unja, olyan helyre akarnak nyaralni menni, ami már régen lejárt, és nincs is már velük kedve így sehová menni. Leírtam, hogy legyen kedves hagyjon már békén az ilyen f..szságokkal, mert nem tud meghatni, hogy ő most 4 vagy 5 helyre fog nyaralni menni, miközben látom a szüleimet, hogy a belüket kidolgozzák évtizedek óta, mégis utoljára kb. 10 éve láttak tengert, és idén is a huszadrangú gondolatuk ez, mert annyi gondjuk van. Utána letiltottam, mert nem láttam értelmét további beszélgetésnek.
Ma meg mondja anyám, hogy beszélt a testvérével, és én mit mondtam unokatesómnak, mert ki volt akadva, hogy bunkó voltam vele. Elmondtam, mi történt, ő pedig elkezdte mondani, hogy áá rokonnal hogy lehet így viselkedni, és miért bántom. Ez szerintem nem bántás volt, de kapjon már észbe, hogy ő hogy él, milyen problémái vannak és utána nézzen körül, hogy milyen a világ...
Most az van, hogy írjak neki és kérjek tőle bocsánatot, de ehhez semmi kedvem. Nem érzem, hogy nekem kéne bármiért bocsánatot kérni.
A kérdést olvasva már nyílt a bicska a zsebemben, mert az egyik volt gimis osztálytársam is pont ez a nagypofájú kitartott ribizli kategória. Hozzáment egy vállalkozóhoz akinek van mit a tejbe aprítani, aztán már rögtön többesszámban dicsekszik, hogy "NEKÜNK jól menő vállalkozásunk van" és így tovább. Osztálytalálkozón is osztotta beképzelten az észt, mint valami 5 diplomás üzletasszony (nem végzett egyetemet, 3-as érettségi), aztán mikor nekem akart tanácsokat osztogatni, akkor szépen megjegyeztem neki, hogy neki pont csendben kéne maradnia, mert nem NEKIK hanem a FÉRJÉNEK van vállalkozása, ő semmiért sem dolgozott meg, az meg nem munka, hogy lefekszek az ágyra széttett lábakkal, mert kb ennyi volt a munkája (nem dolgozik most sem), a pasija nélkül szinte biztos, hogy valami xarul fizető kulimunkát csinálna. Erre jött a hiszti, meg "irigy vagy", meg "nem tudsz más sikerének örülni" (érted, siker az, ha egy gazdag basi felcsinálja, hányinger).
Én már korábban letiltottam volna a helyedben kérdező. Okádni tudnék az ilyen másokon élősködő piócáktól, és ezt nem irigységből mondom, mert én sem vagyok mélyszegény.
Anyád meg csak hajbókoljon ostobán egy ilyen buta libának a "béke és rokonság érdekében".
Kérdező van valami azóta?
Amúgy ha a szüleid ilyen tipikus meghunyászkodó emberek, akik a béke és a rokonság érdekében képesek minden sz@rt mosolyogva megenni, akkor teljesen érthető, ha nem vitték sokra az életben. Ilyen természettel még minimálisan is képtelenség egy kisebb karriert felépíteni vagy a munkahelyen előrébb lépni, mert 10-ből 9 ember ezt nem "jaj de rendes"-nek értékeli, hanem naív kihasználhatóságnak.
Ha anyád ennyire a szívén viseli ezt az ostoba, mások pénzén pöffeszkedő buta csitrit, akkor hallgassa csak ő a luxusgondjait, beszélgessen/írogasson ő a csajjal. Ezt így meg is mondanám neki.
Egyébként le a kalappal, hogy te eddig bírtad, én már max a 3. ilyen "panaszkodás" után kukáztam volna a francba, minden magyarázkodás nélkül egyszerűen letiltottam volna és kész. Nem is értem, hogy miért pont veled közli ezeket, miért nem a férjével például. Gyanítom, hogy ez a panaszkodás nem más, mint hogy valakinek az orra alá dörgölheti a luxus életét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!