Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimenjek Nemetorszagba en is?...

Kimenjek Nemetorszagba en is? Itthon jo munkqm van ,mig a parom uj eletet akar kezdeni.

Figyelt kérdés

30 eves par vagyunk. A paromnak eddig jomeno uzlete volt, evekig nagyon jo elt. Viszont az elmult ket evben ez romlott es most augusztusba bezarja az uzletet es Nemetorszagba akar menni dolgozni. Nemet nyelvtudasa szinte semmi, es nagyon regen volt beosztott is. Elkepzelese szerint majd egy gyarba jo lesz dolgozni, a lenyeg h a lakohelyetol tavol legyen.

En mindenkozben egy jo karriert epitettem, tanultam munka mellett es mivel soha nem voltunk kozos kasszan en voltam mindig a szegenyebb kettonk kozul. Tavaly kaptam egy allasajanlatot nemetbol, akkor a parom nem akart kikoltozni. Most 1 evvel kesobb en rengeteg munkaval de elertem azt h magyatba 500 ezer Ft a netto fizetesem (apolo vagyok). Emellett jelentkeztem egyetemre is.... nagyon szeretem a parom es o is szeret engem , de en most nem erzem azt h ki akarok koltozni. Talan tenyleg jobb lenne ... de mindent elorol kezdeni ugy h annyit de annyit dolgoztam itthon... a szakmamba is mindent a legelejetol kezd3nj ,addig mig nem lesz meg a nyelvvizsgam....

Nem tudom mit tegyek... nem kenyszerithetem a parom h itthon maradjon... de tavkapcsolatot sem szeretnenk ezt mar megbeszeltuk kozosen. Viszont azt sem nezhetem vegig h tonkremenjen anyagilag....

2023. ápr. 27. 03:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Elöször is, ha a párd ennyire nulla felkészültséggel akar Németországba menni, nagyon orra fog esni. nyelvtudás nélkül még gyári munkára sem nagyon van esélye, mert így azt sem fogja megérteni, mit kell csinálnia.

Másodszor neked most Magyarországon van egy jól bejáratott munkád, ezt feladni minden alap nélkül nagyfokú könnyelmüség lenne.

A párod menjen kis, próbáljon ott valami stabil munkát, megélhetést keresni, ha ö biztos alapokon áll - ami legalább egy, de inkább két évig tarthat - , akkor érdemes arról beszélni, hogy mi legyen tovább.

Elvileg ha te ápolóként mennél, akkor legalább középszintü nyelvtudással ott is lenne sok lehetöséged, ez nagyon keresett munkakör, hozzáértö, szakképzett áplókra nagy a kereslet.

De egyelöre úgy menni kettötöknek, hogy a párodnak sem megfelelö végzettsége, sem nyelvtudása nincs, neked végzettséged van, de a nyelvet te sem tudod, rettentö nagy kockázat lenne.

Eleve lakást csak úgy tudnátok bérelni, ha legalább egy embernek van stabil keresete, anélkül szóba sem állnak senkivel, másrészt egy lakás bérlete igen magas, és a szerzödés aláírásakor három havi lakbért (az elsö lakbér + kaució) le kell tenni.

2023. ápr. 27. 08:05
 12/21 anonim ***** válasza:
35%
Ápolóként kint a háromszorosát megkeresheted a mostani bérednek. Nem is értem, mit hezitálsz. Ha nem jön be, hazajössz. Az egyetem meg... elviszi egy csomó idődet, energiádat és hacsak nem orvosira mész, még többet se fogsz keresni az elvégzése után, mint most.
2023. ápr. 27. 08:23
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Felejtős, és nem azért, mert nem tudtok dűlőre jutni, hanem mert alapvető kommunikáció nincs köztetek.

EZT nem a gyakorin kell megkérdezni, hanem leülni, összegezni és dönteni - aztán akár együtt, akár külön folytatni az életet.

ÉN nem mennék ki, hogyha normális karrierem meg fizetésem lenne Mo-n.

2023. ápr. 27. 08:26
 14/21 anonim ***** válasza:
88%
Sajnálom, hogy csődbe ment a párod üzlete, megtörtént velünk is, eléggé megviseli az embert. De az nem megoldás, hogy nyelvtudás nélkül külföldre menekül. Mert ez csak menekülés lenne. Egy sima gyári munkásnak is szüksége van minimális nyelvtudásra, hogy ne vágják át sehol. Ha ez meglenne, azt mondanám, ne hezitáljatok, te is sokkal jobban keresnél kint (közeli barátnőm idősotthonban ápoló, nagyon jó fizetése van).
2023. ápr. 27. 08:27
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

"Ápolóként kint a háromszorosát megkeresheted a mostani bérednek. Nem is értem, mit hezitálsz."

. Hogy pl. nem szeretné a háromszoros fizetéséből eltartani a párját?

A bátyám is ezt csinálta a barátnőjével: kiment jó kis IT-s pozícióba, míg a barátnőjének hónapokig nem volt munkája. Alig tudtak kijönni a pénzből, mire a lány elkezdett mekizni majd onnan ALDI... ez egy perspektíva?

Azt meg nem értem, mi közöd ahhoz, más mivel tölti a szabadidejét. Mintha csak a munka miatt lehetne egyetemre menni...

2023. ápr. 27. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mehettetek volna tavaly, de ő nem akart, tehát maradtatok. Idén menni akar, tehát te is mész? Ez úgy tűnik, mintha egyedül ő döntene a kapcsolatban.

Kompromisszum lehet, hogy ha ő kimegy előre, és megteremti a feltételeket. De a helyében inkább lenne Ausztria a cél. Egyrészt közelebb van, akár minden héten tudtok találkozni. Az életszínvonal pedig ott is sokkal jobb, mint Magyarországon.

Azt is kalkulálja bele, hogy az utóbbi években Németországban sem olyan az élet, mint tíz éve. Egy sima minimálbéres gyári munkás éppen, hogy meg tud élni. Félretenni, gyarapodni nem fog tudni.

Az se mindegy, hogy az országon belül hol. Ahol sok a bevándorló, ott nagyon nehéz albérletet találni, és nagyon drága. Bár vannak olyan cégek, ahol komplett magyarul beszélő csapatok vannak, tehát a nyelvi akadály kevesebb. Ettől még egy egyszerű ügyintézés is kifoghat rajta.

Augusztusig meg ezerrel tanuljon németül! Egy alapszintet el tud érni, le tud vizsgázni, de az is pénzbe kerül.

A helyedben egyelőre nem mennék. Te most jó helyen vagy, nem érdemes a bizonytalanra felrúgni mindent. Könnyen lehet, hogy a párod is hazasomfordál pár hónap után. Legalább megmarad a háttere, nem a semmire jön haza.

Azt meg eldöntitek pár hónap után, hogy merre tovább. Lehet, hogy azt mondjátok, hogy nem is olyan gáz egyedül, mindenki marad, ahol van, és külön folytatjátok. Vagy azt mondjátok, hogy nem tudjátok egymás nélkül elképzelni az életet, és megoldjátok, hogy együtt legyetek.

2023. ápr. 27. 08:33
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

Manapság nem hobbiból végeznek egyetemet. Mi az, hogy mi közöm hozzá? Feltett egy kérdést és én is válaszoltam , mint te. Vagy nekem azt nem szabad? Az egyetemről meg annyit, hogy egyetlen ismerősöm sincs, aki az egyetemi végzettségével keresné a kenyerét (kivéve, aki orvos lett). Mindegyikük más szakmában dolgozik, nem abban, amiről a papírja szól. Velem az élen. Tanári végzettséggel régiségkereskedő lettem. Igen, a pénz miatt.

Arról, hogy a párja eltartatná majd magát, egy szó sem esett. Miért tenné?

2023. ápr. 27. 08:39
 18/21 anonim ***** válasza:
63%
mellesleg kb. 3 hónap alatt használható nyelvtudása lehet , ha kint tanulja a nyelvet.
2023. ápr. 27. 08:40
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

"Manapság nem hobbiból végeznek egyetemet."

. De, sokan teszik. Pl. én is.

"Mi az, hogy mi közöm hozzá? Feltett egy kérdést és én is válaszoltam , mint te."

. Ha a kérdezőnek nincs problémája azzal, hogy időigényes egy egyetemi képzés, akkor Te miért hozod ez fel? Nyilván nem egy kretén, ő ezzel számolt, és ő ezt szeretné, Te meg ahelyett, hogy megelőlegeznéd a bizalmat, hogy egy ambíciózus emberről van szó, racionális tervekkel, letudod az egészet annyival, hogy "minek az".

" egyetlen ismerősöm sincs, aki az egyetemi végzettségével keresné a kenyerét"

. Akkor neked valami nagyon különleges ismeretségi köröd van.

"Arról, hogy a párja eltartatná majd magát, egy szó sem esett. Miért tenné?"

. Mert még f*ngja sincs, hogy hol és mit fog dolgozni? Ha lesz is munkája, akkor is a Kérdező biztosítja majd a megélhetést, mert a gyári kereset valószínűleg nem lesz elég bérleti díjra, rezsire és ételre.

És akkor még egy fillért se tettek félre.

2023. ápr. 27. 08:47
 20/21 anonim ***** válasza:
60%

" . Mert még f*ngja sincs, hogy hol és mit fog dolgozni? Ha lesz is munkája, akkor is a Kérdező biztosítja majd a megélhetést, mert a ....."

Kicsit túlgondolod a dolgot. Nem utalt rá a kérdező, hogy ez várható lenne. Ezzel az erővel mondhatnád azt is, hogy ne menjen ki, mert elütheti egy villamos a németeknél. Ha valaki akar dolgozni, az talál munkát, hidd el.

SEMMI különös nincs az ismeretségi körömben. És a személyeskedést abbahagyhatnád.

2023. ápr. 27. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!