Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedd óta nem találkoztam a...

Kedd óta nem találkoztam a barátommal a szüleim miatt. Forduljak ellenük?

Figyelt kérdés

19 vagyok, egyetemre járok, tudom, hogy eltartanak, de nem engedték, hogy munkába menjek, egyetem mellet nem is igazán lehet, mert minden órán ott kell legyek.

Kedden a barátom volt nálam, azóta nem tudott jönni, mert nekem mikor szabadidőm lenne, akkor is kell itthon dolgozzak.

Ma megkértem szépen anyám, hogy engedjen ki, menjek én is valahová mivel hétvége van és fiatal vagyok. Rámámorított, hogy nem mehetek sehová. Kértem még pénzt sem kéne adjon, mert van nekem is, a barátom mindig szokott fizetni.

Nem a barátom miatt nem engednek, mert ha egy barátnőmmel szeretnek egyet teázni oda sem engednének.

Mondtam neki, hogy nem kell pénzt adjon, az volt a válasza, hogy úgysem adott volna ha kértem volna is.

Szerintem hiába mennék dolgozni, mert akkor sem engednének sehova, tényleg szeretnék egyetemre járni, orvosira járok, sajnos mellette nem tudnék dolgozni.

A barátom azt mondta, forduljak már végre ellenük. Szerintetek mit kéne csinálnom? Nem akarok ellenük fordulni, mert tudom, hogy ők neveltek fel, de ez így már nem jó.

Most is azért vagyok 20 percet gép előtt, mert mondtam, hogy nagyon rosszul érzem magam.

2010. okt. 9. 13:19
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Apám minden nap 2 csomag cigit szível. Mindenhová kocsival mennek. Nekem szükségem lenne most egy cipőre, mert a régi szét elszakadt, nem szívesen húznám fel a szakad cipőt, ezert egy vékony cipőbe járok, csizmám van de azt is ezelőtt 4 évvel vettem, de azt még nem szeretném felhúzni, mert lesz ennél hidegebb, cipőre nem adnak pénzt. Kabátom sincs, egy nagyon vékony kabátba járok.Megvagyok fagyva kint. Sokat gyalogolok, mivel nem költöm a pénzt buszra.

Arra van pénzük, hogy minden évben fessék ki a lakást.

Tesóm szobájában idén 3 szor volt festve.

Hitelt nem szeretnék felvenni.

Sajnálom, hogy ennyit írok, de jolesik kimondani ezeket.

2010. okt. 9. 13:51
 12/28 A kérdező kommentje:

Én próbáltam beszelni, nem is egyszer de mindig csak rám ordított, hogy nekem csak a pénzük kell. És én nem vagyok kepés megdolgozni semmiért.

Szerintem nem féltenek, csak jobb nekik, hogy szinte mindet megcsinálok én, még pénzt sem költök.

2010. okt. 9. 13:54
 13/28 anonim ***** válasza:
Hát, ha a hitel kihúzva, akkor szoctám, vagy bursa hungarica, tanulmányi ösztöndíj, eseti támogatás. Valamelyiket biztosan kapni fogsz, abból biztosan tudsz cipőt venni. A tanulmányik is novemberben meg fognak érkezni bár nem tudom melyik suliba jársz. Esetleg kollégium?
2010. okt. 9. 13:58
 14/28 A kérdező kommentje:

Most mondtam neki, hogy hétvége van engedje, hogy menjek ki, az volt rá a válasza, nem elég, hogy hétköznap egyetemre járok.

Ez nevetséges, mar kacagok a szerencsétlenségemen.

2010. okt. 9. 13:58
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem adják ide az ösztöndíjam, se semmi pénzt.
2010. okt. 9. 13:59
 16/28 anonim válasza:
Költözz el és egy jó darabig feléjük se nézz! Cigarettára van pénz, télikabátra meg cipőre nincs??? Milyen szülő az ilyen?? És még a szájuk is jár? Én azonnal pakolnék és mennék. 19 éves korom óta a magam lábán állok. Igaz, nem jártam egyetemre, de hidd el, annál jobb érzés nincs, ha megteremted magadnak a körülményeket és megveszed magadnak a cipőt és a kabátot. Fogj össze pár b.nőddel, vagy keress lakótársat és menj külön! Ne hagyd, hogy tovább terrorizáljanak!
2010. okt. 9. 14:00
 17/28 anonim ***** válasza:

Szedd már össze a cuccod és menj el a barátaiddal valahova este. De komolyan, én fix hogy megcsinálnám. És lehet észrevennék magukat, hogy nem csak egy szobalány vagy nekik akinek ráadásul fizetniük se kell. Vagy menj a barátoddal bulizni, ő ráadásul még a belépőt is kifizeti neked szerintem (jelen körülmények közt)

TEDD MEG!Mert ha most nem állsz a sarkadra, akkor még sokáig fogod a hülyeségüket hallgatni.

2010. okt. 9. 14:02
 18/28 anonim ***** válasza:

Ezek alapján, menekülj!!!

Hogy jutottál el velük az orvosiig?!

2010. okt. 9. 14:07
 19/28 anonim ***** válasza:

MI az, hogy nem adják oda? Menj be a bankba és nyiss egy junior számlát tök ingyen megnyithatod és menjen arra.

Amúgy a szép szóból nem értenek és amíg ők pénzelnek ezzel fognak zsarolni, te meg azt fogod csinálni, amit mondanak, mert félni fogsz, hogy nem adnak pénzt.

Én elköltöztem a barátomhoz, és mikor jöttek a hülyeségeikkel, akkor mindig megvédtem magam, erre jött az, hogy akkor nem adunk pénzt én meg mondtam, hogy akkor a Gabi ad, leszarom, hazamegyek a Gabihoz leszarom stb. Egy idő után rájöttek, hogy hiába zsarolnak megoldom az életemet és ha így folytatják feléjük sem nézek, így már elvagyunk. Azóta a diákhitelt is felvettem, ha már ennyit tanulok, csak keresek majd annyit, hogy vissza fizessem, max dolgozok egy évet külföldön és kész.

2010. okt. 9. 14:09
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem adják oda az ösztöndíjad????? Könyörgöm az a saját számládra érkezik! Menj be a bankba és változtasd meg a kódod vedd le a számládról és kész, vagy nyiss egy másik banknál másik számlád és a TO-nál jelentsd be, hogy megváltozott a bankszámlaszámod és onnantól arra kapod. Ne hagyd már magad ennyire, azért a pénzért te dolgoztál meg. Az én szüleimnek eszében sincs elvenni, mindig szurkolnak,hogy minél többet kapjak.
2010. okt. 9. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!