Melyik lenne jobb választás a családnak?
A férjemmel két fiút nevelünk, (12 és 8 évesek) egy két szobás házban. A fiúknak már szükös a hely, és nem szeretnek egy szobában lenni, de az idei keretünk nem elég ahhoz, hogy új szobát építsünk. Az alapanyagok kb 70%-át már beszereztük, de még hátra van az építési engedély és a kőmüvesek munkadíja. Ezt idén csak hitelből tudnánk finanszírozni, amit nagyon kedvező feltételekkel kaphatnánk is, de a férjem hallani sem akar róla. A másik lehetőség pedig az lenne, hogy a férjem külföldre megy kamionozni, de akkor csak háromhetente jönne haza egy hétre. Tehát igazából csak két lehetőség közül választhatok: Vagy jövőre halasztjuk az építkezést, vagy hosszú időre egyedül maradunk a gyerekekkel.
Én leginább a hitelt választanám, de a férjem miatt az nem opció, pedig azt két éven belül vissza tudnánk fizetni. Már sokat tudunk spórolni a tavaly telepített napelemek miatt, már télen sem fizetünk villanyszámlát egyáltalán, és kb heti 50 kilométert ingyen autózhatunk a megtermelt árammal.
Szerintem is jobb lenne várni 1 évet.
Ha mégis kimegy az az ő saját döntése lesz, neked nem lesz bűntudatod hogy "tudhattam volna".
Az elektromos autónak azért csak nem kellett volna fontosabbnak lennie a szobánál. Én nem bíznám tovább arra a család pénzügyeit, aki ezt a döntést meghozta.
Mindenesetre, ha tényleg ekkora a szoba, simán ketté lehetne választani. Minek kínlódni az építkezéssel, az a kosz, felfordulás nem éri meg, mikor elég nagy lenne így is a két szoba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!