Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg az anyósomma...

Hogy értessem meg az anyósommal, hogy téved?

Figyelt kérdés
A férjemmel van egy három éves kisfiunk. Sajnos mikor egy éves lett, a férjem külföldre ment dolgozni, közel két évre. Csak nyáron és ünnepekre járt haza. Tudatosan szerettünk volna második babát, ezért az itthon létekkor és keményen dolgoztunk rajta. Sikerrel is jártunk, most 7 hónapos terhes vagyok. Viszont az anyósom megvan róla győződve, hogy nem a fia gyermekével vagyok várandós. Hiába próbáltuk már közösen is meggyőzni róla, hajthatatlan. A családnak, szomszédoknak is ezt híreszteli. Közel lakunk egymáshoz és bár tudom, hogy nincs miért, már szégyenkezve járok az utcán. az emberek megvetnek pedig nincs okuk. az anyósom szerint a férjem azért vállalta el a babát, hogy ne maradjon szégyenbe. Mit tehetnék? Tehetnénk... A férjemnek sem kedvez ez a helyzet, viszont túl sok mindent köszönhet az anyjának, sem mint hogy megbántsa. A szép szóval pedig nem értünk el semmit. A férjemet üzlet kötötte küldfölre, amit az édesanyja is támogatott, pedig a férjem elakarta utasítani, a kisfiunk miatt. Most, hogy vissza tértünk a régi életünkhöz, minden rendben lehetne... de már nem bírom a megaláztatást. Az anyósom állítása szerint egy férfi rendszeresen járt hozzám, pedig ez nem igaz.
2010. okt. 6. 16:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Azért ennyire anya párti, mivel hat éves korában az apja elhagyta őket, az anyjával és a három testvérével együtt. Az anyja rengeteget dolgozott, tényleg mindent tisztességesen megadott nekik mindent, még akkor is ha éjjel túlóráznia kellett. Ezért tisztelem és becsülöm, sőt eddig felnéztem rá, hogy mennyi mindenre képes a gyerekeiért. Viszont amit most csinál... Nem tudom ki tömhette tele a fejét ezzel, de mint írtam a baba tervezett volt. Talán az lehet a sérelmének oka, hogy az első gyereknél beavattuk őt is. A másodiknál pedig nem szóltunk neki... De ha ezen van így fennt akadva az nevetséges, és nem hiszem, hogy egy ilyen hazugsággal kellene vissza vágnia... Elvégre a mi életünk, döntésünk lenne...
2010. okt. 6. 17:21
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
lehet irigy!
2010. okt. 6. 17:24
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

Ha én lennék a te helyedben, biztos, nem tűrném ezt egy pillanatig sem. A férjednek a sarkára kellene állnia, mert ő az egyetlen, aki le tudná állítani az anyját.

Biztos, hogy a helyedben nem mennék az anyósomhoz egyetlen egy ebédre sem! Így csak asszisztálsz a férjednek, hogy könnyebben a homokba dugja a fejét.

Persze ismétlem ezt én tenném, én gondolom ezt. Hogy te miért nem teszel semmit vagy miért nem tettél idáig semmit tiltakozásul, azt csak te tudod.

2010. okt. 6. 17:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek, az én anyósom is hasonló rosszindulatú volt velem...

Én 20 évig gyötrődtem az anyósomtól, semmi nem volt neki jó bennem, mindenbe belekötött, engem is mindenféle qrvának nevezett a hátam mögött és az ismerőseinknek, szomszédoknak.

Egyedül akkortól lett valamivel jobb a helyzet, amikor elköltöztünk tőlük jó messze! (Így kellett volna kezdenünk, de erre sajnos későn jöttünk rá.)

Én is hiába kértem a férjem, hogy beszéljen az anyjával, nekem négyszemközt igazat adott, de ő sem mert szembeszállni az anyjával, mert "mégiscsak az anyám"...

Én is őrlődtem, ő is őrlődött, kezdte a mi kapcsolatunkat is aláásni, hogy én szidom az anyóst, az anyós szid engem, a férjem meg szeretett engem is és az anyját is...

Szörnyű egy helyzet!... 8-[

Neked is azt tudom tanácsolni : LEGYÉL OKOS!

- költözzetek jó messze az anyóstól, látogassátok minél ritkábban (mindig ki lehet találni valami indokot)...

- ne gyötörd a férjed, értsd meg, hogy őneki az anyjáról van szó, aki akármilyen lehet, akkor is szeretni fogja és fáj neki kimondani a hibáit...

- ne vitatkozz a korlátolt anyósoddal sem! Úgysem tudod meggyőzni, és ha mégis, akkor majd másba köt bele, mert soha nem fogja megbocsátani neked, hogy a fia téged szeret és nem kizárólag csak őt!...

- a lakóhelyeteken az ismerősöknek említsd meg "futólag", hogy szegény anyósodnál egyre súlyosabb problémákat tapasztaltok, beszél össze-vissza, aztán meg nem emlékezik semmire... "Mennyire" sajnáljátok szegényt, talán valami jó gyógyszer segítene rajta, de azokat sem szedi, és mindenkit csak ócsárol, senkire nincs egy jó szava, nehéz már vele, pedig úgy sajnáljátok... 8-P

A hamarosan megszülető baba pedig a férjedre fog hasonlítani, bármennyire is nem szeretné ezt az anyósod!

Ezzel is ki lesz húzva a fullánkja!...

Ha nem akarod az egész életedet azzal tölteni, hogy az anyósod rágalmai miatt szenvedsz és hamarosan a házasságod is emiatt bomlik majd fel, akkor sürgősen költözzetek tőle JÓ MESSZE!!!

Mikor mi elköltöztünk, akkor évente csak húsvétkor, karácsonykor és a születésnapján mentünk hozzá, az unokáit is csak akkor látta (félórára-egy órára), attól kezdve kedves lett velem is!... :-DDD

2010. okt. 6. 17:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Válaszoló. Valában ez lehetne a megoldás, de a férjem ide köti a munkája, így egyenlőre nem megvalósítható. Beszéltünk már erről, de nem az anyós miatt, hanem a gyerekek miatt merült fel a másik városba költözés ötlete. De szeretné megvárni míg megszületik a pici, és mire talál munkát a szomszédos városban. Addig sajnos marad ez a helyzet. Próbáltam beszélni az anyósommal, rengetegszer... de sajnos hajthatalan. Miért ilyenek az anyósok?...
2010. okt. 6. 17:56
 16/18 anonim ***** válasza:

A 17:50-estől kérdezem hogy honnan tudta meg, hogy az anyósa ku..rvának nevezi a háta mögött?

A kérdezőnek pedig ajánlom, hogy már most kezdje keresni az állást a férje a másik városba, mert különben soha nem tud majd kilépni ebből a tébolyból.

Mi az anyósommal lakunk és már a hangját sem tudom elviselni....

2010. okt. 6. 18:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki,hogy ha nem hagyja abba a csesztetésed,akkor soha semmi köze nem lesz a kisgyerekhez!

Egyébként(ezt én tenném,tom h kissé agresszív :D)és összeverném,szarnék rá hogy öreg.Ha valaki ilyeneket híresztel rólam,vagy barátomról,családomról,azt én szarráverném!

2011. ápr. 4. 20:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező,mi történt azóta Veletek?Anyós lelke megnyugodott már?!
2011. ápr. 5. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!