Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztszülő legyen így is...

Keresztszülő legyen így is vagy inkább hanyagoljuk?

Figyelt kérdés

3 hónapos babánk van, nekem a tesóm lesz a keresztapja, szereti imádja, látogatja érdeklődik iránta, ez idáig rendben is van, viszont a keresztanyja a férjem tesója lenne, de ő nem is érdeklődik iránta, nem érdekli, 1x jöttek át hozzánk mióta megszületett, meg sem kérdezi hogy mi van vele semmi

Elbizonytalanodtam, hogy ilyen keresztszülőre szükség van -e

Még nem volt meg a keresztelő

2023. márc. 9. 23:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
4, de érdeklődni nem csak akkor tudna, hogy ha látogatja is..
2023. márc. 10. 17:13
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Az is befolyásolja ám az ilyet, hogy neki a fiútesójától kéne érdeklödni a gyerek felöl.

Egy lánytesó mindig közlékenyebb, szívesebben beszél ilyen dolgokról, míg a férfiak nem. Lehet, hogy eddig sem sokat beszélgetett a férjeddel, és a férjed sem vele, akkor meg minek strapálja magát csak mert most gyerek is lett.

És nem, nem töled kéne érdeklödnie, ha ez a helyzet áll fenn, mert te nem vagy neki vérrokona.

Én nem is tudok olyanokról, ahol két felnött testvér, akik különnemüek, gyakran keresik egymást, beszélgetnek. Általában csak családi ünnepekre korlátozódik a dolog.

Ezt is vedd figyelembe, mielött pálcát törsz felette. Ha lánytesója lenne, akinek gyereke van, úgy biztosan másképp viselkedne.

2023. márc. 11. 02:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt bízd rá a párodra, ha szeretné, hogy az ö családjából is legyen valaki keresztszülö, akkor hagyd meg neki a döntést, hogy kit kér fel erre, ne akarj belefolyni az ilyesmibe. Lehet, hogy neki elég maga a tudat is, hogy valaki lett választva onnan is. Az egész amúgy is csak jelképes dolog, neki is lehet, hogy elég a jelképesség is, és nem zavarná, ha a továbbiakban nem törödne a gyerekkel az a rokon, aki keresztszülö lett.

De az is lehet, hogy öt ez egyáltalán nem érdekli, és akkor sem akarná felkérni a tesóját keresztszülönek, meg senki mást se, ha sokat foglalkozna a babával.

2023. márc. 11. 03:01
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

Ha meg állandóan a nyakatokra járna, az lenne a baj.

A keresztszülőség csak egy gesztus érdemi tartalom nélkül. Eleve felesleges kettő.

2023. márc. 12. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:
72%
Egy keresztszülőt te választasz, egyet a férjed. Szerintem hagyd meg a férjednek ezt a jogát, ne akard ezt görcsösen kontrollálni.
2023. márc. 12. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!