Mennyire súlyos dolgot kell csinálnia a gyerekednek, hogy azt mondd neki, hogy kitagadod a családból? Úgy teljesen komolyan, nem csak méregböl.
Gyilkosság, erőszak, vérfertőzés, rablás, lopás, sikkasztás. Ugye ez alap.
Ha lenézne vagy bántana valakit a neme, vallása, kora, szexuális beállítottsága, politikai hovatartozása miatt. Nekem ez nagy törés lenne, mert nem tanítom a gyerekemet gyűlöletre.
Gyilkosság, ill. ha megverne.
----
Engem azért fenyegettek kitagadással, mert 20 évesen lefeküdtem a barátommal, akivel 3 évig együtt voltam.
A barátnőmet azért tagadták ki a szülei, mert huszonévesen eljegyezte magát a párjával, akivel évek óta együtt volt (ezt nem ellenezték a szülők, csak az eljegyzést), csak azért, mert a pasi 20 évvel idősebb volt. Ez 4-5 éve történt, azóta sem fogadták vissza.
A szánalmas az, hogy ha a barátnőm balesetben vagy betegségben meghal, életük végéig gyászolják meg siratják, és jajgatnak, hogy miért tette ezt velük a sors, mit végettek. Így, hogy a lány "csak" boldog, meg nem beszélnek vele.
erre csak azt mondom, hogy a szülő nevelése. nem a gyereket kell kitagadni, hanem úgy nevelni, hogy ne legyen rá oka.
persze vannak bolond szülők is, akik ok nélkül, hülyeségek miatt (nem nekik tetsző párválasztás) tagadják ki a gyereküket.
hát, sztem az sem a gyerek hibája...
ez a kitagadás, csak egy hangzatos duma. ha nagyon akarja a szülő, el tudja úgy intézni, hogy a gyerek ne örököljön semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!