Vajon ez igaz? Igaz az hogy a családi agresszió ki hat a gyerek viselkedesere?
Gyermekkoromban majdnem mindennap cirkusz volt nálam, anyám állandóan veszekedett nagyanyammal, nem volt egy nyugodt perc, sűrűn féltem hazajonni a suliból.
A családi agresszió miatt én is agresszív lettem és ezért nem volt úgy barátom de ezt nagyon szégyellem most felnőtt fejjel teljesen másképp gondolkozom.
Már kisbabákon is látszik. Egyszer uh-n egy 20 év körüli kisebbségi párocska várakozott. Anyuka kezében 8 hónapos baba, és újra 4 hónapos terhes volt.
Panaszkodott a többi kismamának, hogy a kisbaba milyen verekedős, mindig csapkodja őt.
Egy ismerősömtől hallottam, hogy apuka verte anyukát, egyszer már kiemelték a babával együtt onnan, anyaszállóra ment, de hát újra terhes lett, aztán hazaköltözött, a rendőrök meg gyakorta járnak hozzájuk családon belüli erőszak miatt.
Hát vajon miért verekedős és idegbeteg már 8 hónaposan a baba? Máris átvette a mintát.
Elvégre csak a szakirodalom egy része foglalkozik ezzel. Ha pedig csak egy rész nem kell komolyan venni.
Az, hogy olyan szak szavak születnek, mint transzgenerációs örökség, parentifikáció és társai meg csak a 21. század unalma.
Viccen kívül kérdezem. Ha magadon tapasztalod ezt minek kérdezed?
Ez igaz. "Apám" idegbeteg agresszív dührohamos ember. Én meg 2 testvéremmel mi is idegbeteg agresszív dührohamos felnőttek lettünk.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!