Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A fiam barátnőjéről van szó....

A fiam barátnőjéről van szó. Mi a bajuk velem a lány szüleinek?

Figyelt kérdés

A fiam 20 éves, a barátnője 19. Nagyon jól megvannak, boldogok, már 5 éve egy párt alkotnak.

Én elfogadtam és szeretem a lányt, a feleségem is. Sokszor jön hozzánk és részt vesz családi eseményekben is.

Tudni kell, hogy én soha nem tiltottam a fiamtól az alkoholt. Ez nem azt jelenti hogy én vagy ő alkoholisták vagyunk vagy hogy helyeslem ha valaki iszik, de nem dugdostam előle betegesen az alkoholt. Kisebb korában az ujját bele dugta a sörbe vagy borba és úgy megnyalta, aztán 14 éves lehetett amikor megengedtem neki a vasárnapi ebédnél egy fél pohár bort vagy egy fél pohár sört. Később nyilván többet is megengedtem, de nem vált belőle züllött vagy iszákos. Sose volt még berúgva (legalábbis én nem tudok róla) és nem is szeretném hogy legyen. Most is egy ebédkor elfogyaszt velünk egy pohár bort vagy konyakot, ha meleg van meg iszunk egy üveg sört vagy ha buliban, fogyaszt a jóízlés határain belül.

Mindezt csak azért mondom el, hogy értsétek, ugyanolyanok vagyunk mint bármely átlag család ahol fogyasztanak normális mértékben alkoholt.

Na most már a barátnője családjában az alkohol tabu, náluk nem is tartanak a házban és nem is fogyasztanak. Amikor a lány 16 éves volt (akkor kezdett intenzívebben hozzánk járni és én akkor ismertem meg a családját is, mert addig csak olyan sulis szerelem volt és nem is nagyon verték nagy dobra) egy ebédnél megkínáltuk őt is egy kis borral, amit el is fogadott. Hozzáteszem, megkérdeztem hogy a szülei mit szólnak hozzá és ő azt mondta, nem gond. Mint kiderült azért tette, mert szégyellte hogy az anyjáék mennyire betegesen féltik.

Amikor kiderült hogy megitta azt a 3-4 korty bort, az anyjáék nagy hisztit csaptak, napokig a fejünkre jártak, fenyegettek, aztán nagyon nehezen de lenyugodtak a kedélyek, mondtam hogy a lány ameddig kiskorú tőlünk nálunk nem kap alkoholt, így nincs probléma.

Nyilván jártak bulik a is, különböző eseményekre, rendezvényekre, ahol fogyasztottak alkoholt, majd amióta a lány betöltötte a 18-at, nálunk is fogyasztott egy-egy pohár valamit. Mindig mondtam neki, hogy a szüleinél nehogy baj legyen belőle, de hát felnőtt és tényleg semmi rossz nincs egy pohár borban ebéd mellé. A szülei húzták az orrukat, de nem mertek beleszólni, elvégre felnőtt. Őt, otthon érték támadások azért is mert nálunk ivott alkoholt, azért is mert bulikban vagy más helyeken fogyasztottak.

Én tiszteletben tartom, hogy ők így élnek, ezért soha amikor együtt vagyunk nincs a menün semmi alkohol vagy alkoholos, legyen szó családi eseményről nálunk vagy éttermi találkozóról, soha nem iszunk még egy sört se előttük, hogy ne érezzék kellemetlenül magukat.

Egy hónapja kb, Karácsony előtt az apja feldúlta jött hozzánk, azzal hogy mi alkoholistát csinálunk a lányából és hogy ő ezt már nem bírja. Utána iszákos am nevezett bennünket, a fiamnak káros társaságnak a lányára nézve és nagyon csúnyán összeveszett velem. Aztán tartott egy kiselőadást nekem az alkohol káros hatásaitól és össze-vissza fenyegetőzött.

Azóta a nap óta szinte mindig amikor csak találkozunk (ami nagyon intenzív a gyerekek kapcsolata miatt) vita van emiatt, amit ők provokálnak és bántanak minket illetve a lányukat és a fiamat. Úgy csinálnak mintha egy utolsó züllött társaság lennénk akik rossz hatással vannak a gyermekükre.

Elnézést, ha hosszúra sikerült, csak vázolni akartam. És elnézést hogy nagy hangsúlyt kap az alkohol az írásomban, de sajnos ez a kirobbantó ok és minden vita ekörül forog…

Nem tudom, mit tegyek? Nem akarom, hogy a gyerekek kapcsolata rá menjen erre de azt se, hogy ezek az emberek gyalázzanak minket.

2023. jan. 20. 21:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
16%

23!

”Az sem, hogy Te a fiadba ilyen nem természetes viszonyt neveltél az alkohollal kapcsolatban,”

És milyen lenne a természetes viszony, te nem észlány?

„A fiad talán megmarad a tipikus magyar alkoholfogyasztó (ami már önmagában nem egészséges), de nehezen fogja észrevenni, ha már alkoholistává válik.”

Igazi prűd fsz vagy. Mi az egészséges szint? Ha minden nap iszik, akkor már alkoholista. Mit nem lehet ezen észrevenni?

40!

Ezt én sem értem, de simán lehet kamu a kérdés.

2023. jan. 21. 15:35
 42/61 A kérdező kommentje:

40

Tiszteletből. Családi események, ünnepek, stb. Illetve próbáljuk rendezni a helyzetet, próbálnánk normális kapcsolatot kialakítani velük, mert sanszos hogy egy család leszünk és azért nem élünk egymástól még 2 kilóméterre se (légvonalban). De sajnos tényleg csak próba az egész, mert eredménye nincs…

2023. jan. 21. 16:07
 43/61 A kérdező kommentje:

41

Köszönöm a támadásaid és vádaskodásaid, de nem voltam rájuk kíváncsiak. :))

Szép napot!

2023. jan. 21. 16:08
 44/61 anonim ***** válasza:
82%
Ezt ugye nem nekem akartad írni? 41.-es voltam.
2023. jan. 21. 16:22
 45/61 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, szerintem ti teljesen normális család vagytok. Én is tiszteletben tartom, ha valaki nem iszik alkoholt, esetleg tabu valakinél ez a téma. Viszont engem az akasztana ki, hogy titeket pedig azért elítélnek, mert teljesen normális körülmények között, normális mennyiségben fogyasztotok alkoholt.

Azért kínáltad meg, mert azt mondta, hogy ez oké. Nem rátukmáltad, hát 16 évesen nem kisgyerek már. Jöhetnek itt az álszenteskedők, de egy átlag magyar 16 éves már ivott alkoholt, valószínűleg nem is keveset. És akkor mi van?

Mondd meg a másik családnak, hogy ti nem szóltok bele, hogy ők mit csinálnak ilyen téren, ők se szóljanak bele abba, amit ti csináltok, meg van oldva. És többet ne beszélgessetek erről, mert ez csak vitát szül, mint láthatjuk.

2023. jan. 21. 17:32
 46/61 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nem kellett volna 14 éves korától módszeresen belenevelni a rendszeres ivást. És kínálni se kellett volna a másik kiskorút. Az az egész ahogy írsz az alkoholról, hogy ennyire középpontban van nálad szerintem ez már jóval túlmegy egy egészséges határon.

Nem feltétlen a mennyisége amit megiszol, hanem hogy ennyire középponti kérdés nálad és hogy a gyerekedet meg a barátnőjét is erre neveled.

Az egész olyan abszurd azzal együtt hogy a balhézós szülőpárral összejártok. Mint valami rossz szappanopera. Ti nem vagytok egy család nem kell összejárni ha utáljátok egymást.

2023. jan. 22. 13:36
 47/61 A kérdező kommentje:

46

Nem neveltem a rendszeres ivásra. Nem kell túlozni.

És nem, nincs középpontban az életemben, sőt. Csupán ez minden vita tárgya, ezért beszéltem róla ennyit. Én se fogyasztok heti 1 maximum 2 (ha valami esemény van vagy vendégünk van) alkalomnál többet és akkor is csak kis mértékben.

És nem, én nem nevelek senkit erre. Főleg nem a lányt, ivott ő magától is. A fiam nem akartam hogy dugiban igyon vagy kíváncsiságból lopjon. Mert sajnos ismerek ilyen esetet is. Megkóstolhatta, érezhette hogy nem tiltom tőle, de csakis kis mértékben és a jóízlés határain belül.

Nem ismered sajnos a helyzetünket, mint mondtam elkerülhetetlen hogy összejárjunk. Ez van.

2023. jan. 22. 22:37
 48/61 anonim ***** válasza:
69%

46!

A heti egy alkalom, ráadásul kis mennyiségben, az mióta alkoholizmusra nevelés, te szerencsétlen?

2023. jan. 22. 22:39
 49/61 anonim ***** válasza:
32%
A heti ivás, a heti kétszeri ivás is rendszeresnek számít, kérdezz meg egy orvost. Pláne kiskorúnál, akinek fejlődik az agya. De nem csak ez a baj, hanem hogy megszokja a rutint, és a szüleitől tanulja, akikre felnéz, és akik erre a rutinra még büszkék is.. Lehet hogy most még csak heti 2 sört iszik meg (amiről tudsz) de ez nagy eséllyel jóval több lesz.
2023. jan. 23. 08:24
 50/61 A kérdező kommentje:

49

Na de okos valaki.. Biztos te nem iszol soha semmilyen mennyiségben.

Na de elmondok valamit. Az átlag ember ennél jóval többet és jóval rendszeresebben iszik és nem alkoholista. Bármelyik orvos is azt mondaná, csak te most ki akarod forgatni a dolgokat.

Ne viccelj, ne légy álszent. Minden 15-16 éves találkozott már az alkohollal és sajnos fogyasszák is nagy mennyiségben bulikban meg otthonom kívül. Van ahol sajnos végzetes lesz a következménye. Úgyhogy ne csinálj úgy mintha itt lenne a világ vége.

Hogy lehetsz ekkora idióta? 😅 Annyi hülyeséget hordasz össze hogy még te se hiszed el. Már bocs… Tehát abból az emberből alkoholista lesz aki vasárnaponként az ebéd mellé elfogyaszt egy pohár bort. Értem, te nagyon okos vagy.

Nem, nem lesz több. Miért lenne? Ha tiltottam volna tőle egész életében akkor lehet hogy több lenne. Mert akkor hajtotta volna a kíváncsiság és lázadt volna. Így van sok embernél a cigivel, hogy csak azért is elkezdi mert tiltják.

2023. jan. 23. 08:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!