Mondanátok ciki fiú neveket?
Miért kell egy név miatt cikizni mást?
Ennyire unatkozol bullykám?
Remélem csak elírás!
A felsoroltak teljesen normálisak (jó, a Béla határeset). A „ciki” szót nem szeretem használni, de amilyet semmiképpen nem adnék a fiamnak, azok a következő kategóriák:
- ami egyértelműen besorol csórónak vagy kisebbséginek, pl. Dzsúlió, Romárió, Dzsasztin, Szantiágó.
- ami csúnya szóra hasonlít (Taksony, Fajsz) vagy viccesre (Szörény - szörny), vagy simán ronda a hangzása (Boáz)
- amiről ránézésre nem tudod, hogy fiú vagy lánynév, pl. Rua, Réva, Benett, Szeverin (meg általában az -a, -ett és -in végűek leszámítva az olyan közismerteket, mint Attila, Géza)
Kevésbé tartom kerülendőnek, de szintén nem tetszik:
- ami erőltetetten egy tulajdonságot kényszerít a gyerekre, közben lehet, hogy tök más egyénisége lesz (Hős, Bátor, Csatár, de idetartoznak az istennevek is, hogy Zeusz meg Ozirisz, arcból kicsit vissza kéne venni annak, aki ezt adja a gyerekének névként)
- nem tetszenek a földrajzi nevek a közismert Csaba és Gyula kivételével, tehát nem adnám a Csepel, Buda, Emőd, Rajka, Surány neveket (tudom, hogy mind hamarabb volt személynév, de nekem ezek településnevek)
- világnézeti okból az Orbán, Semjén, Lázár nevek sem jönnek be, és ha valaki engedélyezteti a Rogán keresztnevet, akkor az se fog
13! Tévedsz. Azt se tudod mit jelent fogadjunk!
Ciki nevet nem tudok de furán csengőket igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!