Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történt velem, hogy így...

Mi történt velem, hogy így viselkedek anyukámmal?

Figyelt kérdés

Néha annyira bosszant, hogy mondok valamit (pl. rászólok a kutyára), és rögtön kérdezősködik, hogy mit mondtam, kinek és miért.

Ha sms-em jön, van valaki hív/megcsörget, azonnal kérdezi, ki volt az. a utcán,boltban köszönök valakinek, neki feltétlenül tudnia kell.

Úgy érzem, hogy teljesen rám telepszik. Kezd idegesíteni, hogy nem lehet magánéletem, mert neki mindenről tudnia kell.

Most is itt járkál, próbál leskelődni, hogy milyen oldalakat nézegetek. Az elmúlt 5 évben képes volt felnőttként kezelni, mostanában (az elmúlt 1 hónapban) meg rászokott arra, hogy kíváncsiskodjon.

Nem vagyok már 10 éves, hogy vigyázni kelljen rám!

Nem tudom, mit mondjak neki ezzel kapcsolatban, nem akarom megbántani. De tényleg annyira idegesítő, hogy folyamatosan kérdezget, hogy hol voltam, kivel voltam (mikor itt sétálok a ház körül a barátnőmmel meg a kutyával), miről beszélgettünk stb.

2010. okt. 2. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
hány éves vagy és milyen nemű?
2010. okt. 2. 13:12
 2/11 A kérdező kommentje:

20L

Nem értem ez a kérdés szempontjából miért fontos!

2010. okt. 2. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, mert ha 12 éves vagy, akkor anyukának igenis "résen kell lennie", mert egy 12 éves lány nagyon könnyen befolyásolható, elkallódik. Egy 20 éves viszont már nem. Ezért nem is jogos, hogy így viselkedik veled. Kérdezd meg tőle, hogy miért akar mindent tudni (mikor pld. sms-ed után kérdezősködik). Tudod, néma gyereknek anyja se érti....
2010. okt. 2. 13:17
 4/11 A kérdező kommentje:

Amikor összevesztem a vőlegényemmel, és sms.eztünk, akkor is folyton kérdezősködött, hogy miről sms-ezgetünk.

Már célozgattam rá finoman, hogy "Anyu, nem fontos!".

2010. okt. 2. 13:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azt mondd helyette, hogy "Anyu légy szíves ne kérdezgess erről, mert zavar. El fogom mondani (ha fontosnak érzem), és Te leszel az első, akinek a véleményét ki fogom kérni". Kizárt, hogy ne vegye a lapot, és megharagudjon.
2010. okt. 2. 13:21
 6/11 anonim válasza:
100%
egyszerűen mondmeg neki h felnőttél és éled az életed és nincs mindenhez köze, amihez meg van arról tudni fog
2010. okt. 2. 13:23
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
én simán belemondom az anyám képébe hogy szálljon már le rólam, hagyjon már békén és kész 14/F
2010. okt. 2. 13:33
 8/11 A kérdező kommentje:
Én is megmondhatnám neki, hogy semmi köze a dolgaimhoz, de nem akarom megbántani.
2010. okt. 2. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell okvetlenül megbántanod. Egyszerűen megkérdezheted tőle, hogy miért akarja okvetlenül tudni a legféltettebb titkaidat, és miért nem képes felnőttként kezelni.

Ugyanakkor biíthatod afelől, hogy felnőtt nő vagy, aki kézben tudja tartani a saját életét anélkül is, hogy állandóan kéretlen tanácsokkal bombáznák.

2010. okt. 2. 13:38
 10/11 anonim ***** válasza:
62%
első vagyok.bocs hogy megkérdeztem a nemed és a korod, ezért nem kellet volna lepontozni.szerintem meg igenis fontos a kérdés szempontjából, de mint látom túl fiatal vagy hozzá,hogy ezt megértsd.
2010. okt. 2. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!