Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan okokat felsorol...

Tudnátok olyan okokat felsorolni, amik miatt a fővárosból leköltöznétek vidékre a feleségetek szülővárosába és ott nevelnétek fel rosszabb körülmények között a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
2022. dec. 31. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 A kérdező kommentje:
39: köszi, ilyen jellegű válaszokat vártam/várok!
2022. dec. 31. 20:37
 42/87 A kérdező kommentje:

Igen, célszerűbb lett volna pontosabb kiírni a kérdést, nekem is most áll össze a fejemben a családfa, azért is kutakodom, próbálom megérteni a miérteket.

A zsidóüldözés most szíven ütött, de akkor valószínűleg az egész család költözik/menekül és nem vidékre, hanem Amerikába.

2022. dec. 31. 20:39
 43/87 anonim ***** válasza:
92%

"A harmincas és negyvenes években jelentősen jobb volt az életminőség a fővárosban, mint vidéken."

Hát ez így ebben a formában zöldség. A dédapám az 30-40-es években saját tanyáján, saját földjén gazdálkodott, a családjával egy 4 szobás (saját) házban élt, haszonállatok, stb. Az ő unokatestvére ugyanekkor Pesten dolgozott gyári munkásként, családja is ott élt - 9 ember egy egy szobás lakásban, a ház közös fürdőszobája és WC-je a nyitott folyosó végén volt.

Ennek melyik része lett volna a jelentősen jobb életkörülmény?

2022. dec. 31. 20:40
 44/87 A kérdező kommentje:
43: értem, itt szerintem nem ez volt a baj, mert ha jól tudom tehetős körülmények között éltek, ha úgy tetszik, belpesti értelmiség. Bár azok lehet már a férj testvérének a gyerekei, mert az egyikük orvos és a második kerületben éltek/élnek.
2022. dec. 31. 20:46
 45/87 anonim ***** válasza:
77%

😂🤦‍♀️😂🤦‍♀️

Tipik bp-i aki azt hiszi csak Bp-n szartak ki mindent.. Na pont ebből is látszik, mennyire butuska is vagy.

Nézd meg mondjuk Pécset. Nézd meg pl hány olyan orvosi újítást hajtottak végre, amit sehol az egész országban.. 🤷‍♀️

2022. dec. 31. 21:12
 46/87 anonim ***** válasza:
93%

Várj, most egy kicsit összezavarodtam: ha jól értem, a férjnek volt felesége (meg talán gyerekei is) és ők mindannyian leköltöztek vidékre, a férj szülei, testvérei viszont Pesten maradtak?

Akkor lehet, hogy a feleség nem jött ki a férj rokonaival, vagy félt a bombázástól (Bp-t azért tényleg többet bombázták, mint az ország más városait) és rávette a férjét a költözésre.

2022. dec. 31. 21:16
 47/87 anonim ***** válasza:
33%

A kérdező kommentje:

39: köszi, ilyen jellegű válaszokat vártam/várok!

Tehát kiírtál egy kérdés abból a célból, hogy a veled egyetértő bégetést olvasgasd. Nice work!

2022. dec. 31. 21:20
 48/87 anonim ***** válasza:
56%

Én eleve a kérdést nem értem. Budapest valami hegyen van, hogy „le“ költöznek oda a vidékre?

Vagy ezzel csak valami felsõbbrendūséget próbàlnak sugallni?

2022. dec. 31. 21:22
 49/87 anonim ***** válasza:
83%

Na jó, de azért azt se állítsuk már, hogy minden ami car, az Budapesthez köthető és minden ami jó az a vidékhez. Azért nem hiszem, hogy tömegével költöznének az emberek a fővárosból egy Borsod vagy Szabolcs megyei eldugott kis faluba. (Egy vasiba vagy egy Balaton-közelibe nagyobb eséllyel). Meg mi számít vidéknek, minden ami nem BP? Miskolc az vidék? Vagy Miskolchoz képest Kazincbarcika is az?

Érezze ott jól magát mindenki, ahol lakik, akár itt, akár ott és ne szóljuk már meg emiatt egymást, se fővárosi a nem fővárosit, se fordítva. Én lakok Pesten és vidéken is (tényleg ott, mert falu), és nekem itt is jó meg ott is.

2022. dec. 31. 21:33
 50/87 anonim ***** válasza:
97%

„ Meg mi számít vidéknek, minden ami nem BP?“

Én már hallottam Székesfehérvárra is.

2022. dec. 31. 21:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!