Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan okokat felsorol...

Tudnátok olyan okokat felsorolni, amik miatt a fővárosból leköltöznétek vidékre a feleségetek szülővárosába és ott nevelnétek fel rosszabb körülmények között a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
2022. dec. 31. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 A kérdező kommentje:
7: Hát azért egy Apáczai vagy Fazekas gimnázium, amik az ország legjobb középiskolái nem állhatnak versenybe egy falu vagy kisváros középiskolájával. A munkalehetőségek is jobbak. Illetve vidék és vidék közt is van különbség. Itt konkrétan Borsodról beszélünk.
2022. dec. 31. 19:52
 12/87 A kérdező kommentje:
10: volt lakás, és a férj egész családja Budapesten él.
2022. dec. 31. 19:53
 13/87 anonim ***** válasza:
82%
Nagy tévedésben vagy ha azt hiszed nem kaphatnak vidéken jó képzést a gyerekek. Tudom, a budapestiek szeretik azt hinni hogy vannak ők, és minden más "elmaradott vidék". Aztán amikor ide kikerül egy pesti vidékre, vagy vidéki városba, nem érti hogy viselhette el az ottani életet.
2022. dec. 31. 19:53
 14/87 A kérdező kommentje:
Ne legyünk már azért álszentek... nyilván jobb (bárhol a világon) egy fővárosban az életminőség, a lehetőségek, az iskolák, mint vidéken. Ez tény.
2022. dec. 31. 19:56
 15/87 A kérdező kommentje:
Ha az ember szerencsét megy próbálni, akkor nem vidékre megy, hanem a fővárosba, esetleg az agglomerációba.
2022. dec. 31. 19:56
 16/87 anonim ***** válasza:
81%
Mai eszemmel soha nem dolgoztam volna Budapesten. Túl sok időt vett el a családomtól. Vidéken is vannak kiváló iskolák. Általad említett iskolák összes diákja vezető lett és milliókat keres. Vagy inkább pánik beteg és pár nélküli?
2022. dec. 31. 19:57
 17/87 anonim ***** válasza:
72%

Ja meg pesten sok a csöves :D Egy álomváros tényleg. Én se laknék ott.

Párszor voltam fent, a közlekedés egy katasztrofa.

2022. dec. 31. 20:00
 18/87 A kérdező kommentje:
Nem akartam belemenni ebbe a pest-vidék vitába. Semmi értelme. Meg tudom érteni azt is, aki nem akar a fővárosban érni, de én arra keresem a választ, hogy miért költözne le valaki egy vidéki faluba, ha Budapestről származik, itt van lakása, családja és így tovább. Hagyjuk ki belőle ezt a pest-vidék közti gyűlölködést.
2022. dec. 31. 20:03
 19/87 anonim ***** válasza:
84%

Néhány éve vidékre költöztünk Bp-ről. Azóta nagyságrendekkel jobb körülmények között élünk. Családi ház a 9. emeleti panellakás helyett, nagy kert, saját kocsi, saját cég. Boltok ugyanúgy vannak, a hipermarket pedig pontosan ugyanolyan távolságra van a mostani házunktól, mint a pesti lakástól volt. Ja, azt amúgy tudtad, hogy a középiskolák és az egyetemek, főiskolák nem körzetes alapon működnek? Az egész országból lehet jelentkezni bármelyikbe.

"szerencsét megy próbálni" - megmutatod az időgépedet? Ez a szerencsét próbálni úgy hangzik, mintha egy 19. század végi uradalmi béresgyerek mondta volna.

2022. dec. 31. 20:04
 20/87 A kérdező kommentje:
Értelek, de itt szerintem nem ez volt a döntés mögött, és próbálok választ keresni a miértekre. Ezért írtam ki a kérdést, hogy hátha fel tudtok olyan okokat sorolni, amik nekem nem jutnának esetleg eszembe.
2022. dec. 31. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!